M3 kockica trapovi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

M3 kockica trapovi

E ovako juche sam prichao sa cocolom oko toga i saznao sam da na kockicu m3 pashu amortizeri od e36.
    Poshto u Srbiji jako teshko mogu da nadjem originalne amorte a i kad bi nashao bice skupi kao sam djavo reshio sam da budzim
    E ovako znachi svaki savet je dobrodoshao.
    Zanima me shta sve mozhe da se ubaci od drugih kockica.Ja sad ne znam kako to sve ide tamo spone,ramena.Dal je to u sklopu viljushke ili kako vec.
    Zanima me samo 100% info a ne mislim da bi mozhda moglo.Isto tako bi trebalo da se pozabavi i zadnjim trapom al on je u boljem stanju.Ajd ljudi pomagajte!

I love my
  • nele22
    CBC Veteran
    • 22.10.2005
    • 111
    • BIH , okolina Modrice

Ne mogu da verujem da konacno razmisljas o sredjivanju SIVE 'TICE !!!
    Da se nisi mozda otarasio korada , pa te muka naterala da sredjujes M-a ?
    A lepo sam ti nudio 7-icu za VW i BMW i da malo doplatis da imam za gorivo dok ne ugradim plin .
    Samo polako i pun gas ! ! !

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Hajde ovako, sta bi da promenis, odnosno sta treba da se menja?

Sto se tice amortizera, moze, menja se kompletna cizma, sa glavcinom od E36, samo se onda ceo tocak pomera napred. I viljuske su izmenjive.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Kanarinac
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2004
        • 2870
        • BG,Weedikovac

Pa ovako josh nisam utvrdio shta je sve otishlo na trapu.Siguran sam da su amortizeri kaput.Levi tochak je malo pomeren unazad e sad dal je tu neshto iskrivljeno ili je ceo trap pomeren ne znam.Sutra bi motor trebao da leti napolje pa bi onda pregledao na trapu shta sve ne valja.Pretpostavljam da su ramena i spone otishle al opet samo pretpostavka.Pozadi znam da mi se na levom tochku valjda odvrce glavchina ne znam zbog chega al cu i to proveriti.

@nele corrado ostaje naravno ovo radim iz zadovoljstva

I love my

Comment

• nele22
          CBC Veteran
          • 22.10.2005
          • 111
          • BIH , okolina Modrice

Pogledaj dimenzije : spoljni precnik , sirinu , unutrasnji precnik silen bloka u zadnjem ramenu . Cini mi se da imam par pravih nalivenih da bude tvrdji,ako mogu da pomognem tu sam.
          Dokle god nisam stavio te PRAVE, svaka 4 meseca sam ih menjao !!!
          Sve sto je od gume moze da ti uradi CESTITO , moj prijatelj iz gumarske radionice.

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

Obicno pri udaru stradaju sanke ili traverzna ili polusasija kako je ko zove, koja se srafi na sasiju odozdo. Ramena napred ti ne pasu od obicne trojke (e30) jer su gvozdena dok su na m3 aluminijumska.
            Meni je pri udaru puklo kuciste letve, iskrivio se amortizer kao i glavcina u kojoj je ulozak amortizera, kao i ta polusasija ispod a ukratko sve moze da povuce po malo tako da jedva bude vidljivo okom. Inace je trap napred vrlo jednostavan, silen blok, ramena, mala sponica i gumice balans stangle i to je to. Balans stangla je odicno vrlo kvalitetna, meni se baja zabio sa nekih 80 a ostala je citava i prava.
            Sto se tice originalnih amortizera verovatno jesu skupi ali sigurno da postoje zamenski koji pasu u programu bilsteina ili nekog drugog proizvodjaca. Ne bih nista budzio na tvom mestu nego jednostavno prati halo oglase i kad naleti ono sto ti treba kupuj. Ima uvek automobila koja se rasturaju radi prodaje delova. Sto nele rece silen blokove uzimaj najkvalitetnije, ima ih samo dva napred.

Comment

• Kanarinac
              CBC Senator XXL
              • 08.10.2004
              • 2870
              • BG,Weedikovac

Pa teshko bash da ce neko rasturati kockicu
              Shto se silen blokova tiche to mislim da mogu preko neta.Mene najvishe tu brinu amortizeri, ramena poshto mi se chini da se to teshko nabavlja i nalazi.
              E sad za viljushku nisam siguran da je aluminijumska al kao ona bi trebalo da je neshto ojachana.

I love my

Comment

• nele22
                CBC Veteran
                • 22.10.2005
                • 111
                • BIH , okolina Modrice

NE CINI TO PREKO NETA ZA..BACES SE !!!
                Veruj mi probao sam sa sadasnjim ORIGINALIMA i 4 meseca plafon izdrze oni sa zelenom(najtvdji) plastikom. Koliko bi tek izdrzali sa plavom(srednje tvrd) i belom(najmeksi) plastikom???
                Sve dok ga baja nije nalio, nem' da se zahebava sa mene bre.

E, sad ne znam da li je princip sa prednjim i zadnjim ramenom isti kod svih BMW-a?

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Jedina stvar za trapove (umesto selena) u sta bih imao poverenja da narucujem preko neta su Powerflex poliuretani - imas kompletan set za ceo trap od M3, samo nisu bas jeftini...ali rade posao. Ako ne mislis da dajes neke ozbiljnije pare, uzmi lepo mere caura i idi i nalij ili ih napravi od pune gume. Pogledaj na www.sandtler.de na primer za Powerflex program.

Viljuska je aluminijumska ali nije nista posebno ojacana, razlika je u ekscentricom selenu i to je to.

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

Onda cu da ih nalijem.Dobro to smo onda reshili.Nadam se da ce za par dana da se ischupa motor pa cu da vidim shta josh nije u redu.

@206
                    Shta si ti beshe imao od trapova kod sebe?Kochnice od e36 m3 a ostalo origigi?

I love my

Comment

• NemaN
                      CBC Senator XXL
                      • 29.11.2004
                      • 1560
                      • munze

ima neki lik u hr koji pravi selene ...verujem da ima neko takav i kod nas...
                      biras trvdocu itd...
                      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Originally posted by Kanarinac
                        ...kocnice od e36 m3 a ostalo original...
                        Upravo tako

Comment

• ljube-kugla
                          CBC Senator XXL
                          • 04.05.2006
                          • 1531
                          • batajnica

a sta mislis o plivajucim lezajevima (unibolovima)
                          ko na nas krene iz mesta je naje&o
                          a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Kanarinac
                            CBC Senator XXL
                            • 08.10.2004
                            • 2870
                            • BG,Weedikovac

Aj malo detaljnije poshto nisam bash neki struchnjak.

I love my

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Kakve veze ima unibol sa selen blokovima? M3 na trapu ima selen blokove za vesanje trapa, nema niti mogucnosti niti rezona niti ja vidim kako bi izgledao i gde bi stavio unibol umesto selen bloka koji drzi trap?

Comment

Working...
                              X