lamela

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zec
    CBC Senator XXL
    • 05.01.2005
    • 450
    • bgd

lamela

Prilikom zamene lezajeva (nekih) u menjacu resio sam da promenim set kvacila. Naravno i posle promene lezajeva problem je ostao jer majstor nije sve prekontrolisao ali to je druga tema....
    stara

nova

Da li neko zna zasto su opruge na ovoj novoj lameli razlicite? Konkretno jedna je tanka i siroka a ostale su u paru?
    "If everything seems under control, you're just not going fast enough."
  • GT
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 337
    • Beograd

I ima ih manje za pocetak...

Jel ova prva originalna, ili je neko pre tebe stavio pa ne znas?!
    A je li ova druga originalna?!
    "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

Razlicite su da bi bolje ublazile trzaje. Prvo se vrlo lako sabije mala opruga, onda se deformisu i ove dve duple, pa na kraju ova debel sluzi kao granicnik, ali ne skroz krut nego malo elastican. Sve to da ne bi morao da kreces uz skripu tockova svaki put

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• alexa05
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2006
        • 1769
        • Smederevo
        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

A ja mislio da je neki turski ili ne daj boze kineski sachs!
        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• ljube-kugla
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2006
          • 1531
          • batajnica

malo je nelogicno da su razlicite obicno idu u paru dve i dve ali je moguce da ovo sto kaze uros,verovatno je za model sa drugog tzista pa su morali nesto da preokrenu da ne bude isto
          ko na nas krene iz mesta je naje&o
          a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Original je set. Urose..mene interesuje kako najtanja opruga prva dobije udar kada se cela lepeza podjednako zakrece i svaka je opruga podjednako stisnuta....zar ne bi bio isti ukupan otpor i da su sve 4 iste samo ove debele tanje a ova tanka deblja....kao ona prva lamela. Mislim kako krece prvo mala da amortizuje kada se zakretanjem sve istovremeno pritiskaju?
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Ako se sve ravnomernp pritiskaju onda ovo nema smisla. Ali posto je ovako napravljeno, pretpostavljam da se ne pritiskaju ravnomerno, nego su prvo mala, pa srednje pa debela.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• ljube-kugla
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 1531
                • batajnica

neznam sta da ti kazem jedino da montiras i probas pa sta bog da,ako ne valja skidaj ponovo,ali mislim da bi radilo sasvim solidno posto ima one srednje duple,predpostavljam da ona najtanja samo drzi utegnuto da ne tandara i ne zvecka a najdeblja za izuzetan start
                ko na nas krene iz mesta je naje&o
                a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Ma stavio je i sljaka odlicno...kvacilo mekse od gasa
                  Nego predhodno je bilo ono sa ravnomernim oprugama ali ko zna od cega....pitanje je postavljeno samo zato sto su razlicite opruge a sve krecu da rade odjednom...mada iskreno nisam zagledao..mozda lepeza unutrasnja tek posle nalece na srednje pa na debelu oprugu mada mi je to malo sumljivo jer bi opruge stalno trpele udarac te mislim da bi de nekako urezale ili brzo sjebale.

Comment

• zec
                    CBC Senator XXL
                    • 05.01.2005
                    • 450
                    • bgd

Kad budem menjao manzetne, skinucu lamelu, pa cu ti dam da vis kako rade opruge

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Da...bas je usput..izvadices lamelu kroz manzetnu ...salim se sta se oma ljutis

Comment

• zec
                        CBC Senator XXL
                        • 05.01.2005
                        • 450
                        • bgd

Ma nisu mi dobro odradili menjac (jos sam ga ja sklopio) pa opet mora napolje.... taman kad budem menjao manzetne i menjac izlazi napolje...

Comment

Working...
                        X