4x100 na yuga

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NemaN
    CBC Senator XXL
    • 29.11.2004
    • 1560
    • munze

4x100 na yuga

imam ponudu za felne 13 4x100 6 jota e sad ono sto me zanima jeste da li
    ce mi ta guma ostetiti prednji trap!!!! i kolko je sigurno staviti takve felne na juga zbog promera rupa!!!!
    napominjem da bi stavljao distancere nazad!!!!
    I'm not caucasian, I'm championship white
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

to nisu tockovi za Juga i ne mogu da se montiraju. nebezbedno na 2 ili 3 srafa nikako ne savetujem.

za sve Fiate te klase u sta spada i Jugo treba ti 4x98mm i max sirine 5 inca. auto je za to projektovan.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• tenzo RS
      CBC Senator XXL
      • 01.11.2004
      • 309
      • Krusevac
      • Saab 9-3 TiD

...moze ako se naprave brezoni...

napominjem da bi stavljao distancere nazad!!!!
      ...ako ti je auto spusten mozda ces morati da savijes rubove blatobrana...sve zavisi koji je ET felne...
      8 i 300...u firungu !!!

trazis kvalitetan turbo servis za remont turbine?

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Ja ih imam i odlicno stoje Jedino ne znam koji je ET pa napred moze da bude problema. A sto se tice to 4x100 razlika je 2mm po dijagonali sto ne smeta nimalo.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Damijan
          CBC Član
          • 28.11.2004
          • 30
          • SLO

Originally posted by brick
          to nisu tockovi za Juga i ne mogu da se montiraju. nebezbedno na 2 ili 3 srafa nikako ne savetujem.

za sve Fiate te klase u sta spada i Jugo treba ti 4x98mm i max sirine 5 inca. auto je za to projektovan.
          OZ ima u ponudi felne 4x100 za IT automobile sa 4x98mm.
          Uz to se kupi još šrafe sa ekscentričnim konusom glave.

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

dobro znaci mogu !!!
            inace radi se o fabrickim felnama golfa II sa 5-7 krakova vidi se disk kocnice znaci nisu neke sugave....e sad ono sto me 2 interesuje jel ima problema sa trapom!!!!????

Comment

• sira
              CBC Senator XXL
              • 03.12.2004
              • 322
              • Split

Tih dv milimetra i nije neki veliki problem, problem ti je širina centralne rupe kod svih talijana i zastave to ti je 58 mm, mislim da golfove felge nemaju taj promjer, tako da možeš imati problema, šta se tiće problema s trapom ako felga naliježe na glavčinu onda ne bi trebalo biti nikakvih problema osim ako ne pretjeraš s distancerima.
              http://forums.cjb.net/alfa75.html

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

ljudi igrate se sa ozbiljnim stvarima od kojih se gine kada otpadne tocak a sto se desava u praksi.
                max. dozvoljena promena dimenzije rupa tocka prema fabrickom je 0,2mm a nikako 10puta toliko.

ili mislite da su inzenjeri glupi ljuid pa posebno konstruisali 4x98 i 4x 100 tockove kada je to kao navodno sve isto.

ne treba zaboraviti da brezoni, distanceri i slicno ih kucne radionice ni priblizno po kvalitetu ne odgovara opterecenjima i silama koje vladaju na ta 4 srafa.

od pucanja do otpadanja tocka i gubitka glave je samo desetinka sekunde.

a svaka nakaradna budzevina sa stapom i kanapom je moguca ali su posledice takvih "vezbica" popravilu zestoke po zdravlje sebe i drugih.
                nikako ne preporucuejm igranje sa bezbednosti auta kada se koristi na javnim putevima. samo jednom se gresi
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• tenzo RS
                  CBC Senator XXL
                  • 01.11.2004
                  • 309
                  • Krusevac
                  • Saab 9-3 TiD

ne treba zaboraviti da brezoni, distanceri i slicno ih kucne radionice ni priblizno po kvalitetu ne odgovara opterecenjima i silama koje vladaju na ta 4 srafa
                  ...brezoni odgovarajuceg kvaliteta se koriste na trkama od uvek upravo iz bezbednosnih razloga tako da ne mogu da se slozim sa tom tvojom konstatacijom...

...sto se tice razlicitog promera, nije preporucljivo, ali i problemi se retko kad javljaju...desavalo se da pukne glavcina ali nije provereno da je uzrok neodgovarajuci promer rupa...
                  8 i 300...u firungu !!!

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141

...brezoni odgovarajuceg kvaliteta se koriste na trkama od uvek upravo iz bezbednosnih razloga tako da ne mogu da se slozim sa tom tvojom konstatacijom...

...sto se tice razlicitog promera, nije preporucljivo, ali i problemi se retko kad javljaju...desavalo se da pukne glavcina ali nije provereno da je uzrok neodgovarajuci promer rupa...

ali to nije ono sa naseg buvljaka sto je Pera kovac u nekom podrumu sklepao.

a taj odgovarajuci kvalitet i kosta a stekao sam utisak da se uzimaju tockovi od Golfa na Juga usled toga sto su jeftino dobavljici, znaci cena kriterijum a ne odgovarajuci kvalitet.

mozda sam stekao pogsna utisak o namerama, samo sam hteo da upozorim na posledice kada taj kvalitet nije EKSTRA i proverenog porekla.

ako ti je pukla glavcina, pukla je zbog rupa, nema inace nikakvog naprezanja i traje 100 godina najgore moguce upotrebe kada je sve ispravno proracunato

trke i priprema auta za trku je nesto sasvim drugo, tu je cena sporedna stavka i bira se najbolje sto je moguce. ako je tako i u ovom slucaju budzevine Juga sa VW delovima nemam primedbi,alis amo u tom slucaju. ono odokativnom metodom ma dobro je , da probamo p a sta bude mi se ne dopada
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• tenzo RS
                      CBC Senator XXL
                      • 01.11.2004
                      • 309
                      • Krusevac
                      • Saab 9-3 TiD

trke i priprema auta za trku je nesto sasvim drugo, tu je cena sporedna stavka i bira se najbolje sto je moguce. ako je tako i u ovom slucaju budzevine Juga sa VW delovima nemam primedbi,alis amo u tom slucaju. ono odokativnom metodom ma dobro je , da probamo p a sta bude mi se ne dopada
                      ...
                      8 i 300...u firungu !!!

Comment

• maki
                        CBC Senator XXL
                        • 03.10.2004
                        • 878
                        • Budva, CG

Pitanje je da li je isti promjer rupe u sredini felne u koji ulazi glavcina na tim VW felnama i na felnama za Yuga ako nije dovoljno je 0,5mm da felna ode u jednu stranu i da pocne da trese a pri vecim brzinama i da pokida sarafe,jer neki od njih sigurno nece biti dobro zategnuti
                        HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• NemaN
                          CBC Senator XXL
                          • 29.11.2004
                          • 1560
                          • munze

hvala svima u svakom slucaju lomio sam se malo ali sam ipak odluzio da ih uzmem a sto se tice prvo ce ici duzi srafovi pa na leto najverovatnije brezoni po preporuci marka OMP-a!!!!!!

Comment

• BOOST
                            Founder - Admin od Začetka
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

Lomio se ili ne treba staviti krst na ovaj topic.

Pod 1 . Tocak nedrze srafovi vec ivica na glavcini kako mako reche igra ulogu.

Pod 2. Rupa u felni gde ulazi prsten glavcine MORA da je ista. Maki reche da pazis od manje, a ja cu da dodam da pazis od VECE jos vise.

Ako je rupa u felni veca onda e felnu drzati srafovi a takvi NEPOSTOJE , dakle siguran oslonac felne na glavcinu. Razmislite kako i sta drzi felnu sa centralnim srafom

Nije sraf !! u pitanju uopste!!
                            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                            move your mind

Comment

• NemaN
                              CBC Senator XXL
                              • 29.11.2004
                              • 1560
                              • munze

omp mi je rekao da sto se tice flene i te sredisnje rupe ili kako se vec zove nema problema jel je on imao iste takve na svom yugu samo od golf-a 1 i furao ih je sa duzim srafovima!!!! e sad i ako ne odgovaraju prodacu ih dobijam ih za dosta doru cenu tako da nema problema necu ja njih stavljati do proleca!!!!!

Comment

Working...
                              X