rijec je o audiju 80 quattro sport. fabricki sporski ovjes 30 mm nizi sa nekim stabilizatorima i nekim stvarima sto nisam vidio ni na jednom drugom audiju 80 . i stavim naprijed stelujuce kw varijanta 2 amortizere. i posle mjesec dana kad naidjem na udubljena(spure tako zovu kod nas , duz ceste se naprave udubljenja od tockova ) auto pocne da baca lijevo desno volan pocne vuci u strane nenormalno jako , centriro sam trapove u 3 servisa sve ok nidje lufta nema , neznam sta bi moglo da bude gume su 195 sirine , i toliko baca da nemogu preko 40 vozit i to na toliko malim udubljenjima da se skoro i nevide
imam jedan uzasan problem
Collapse
X
-
Comment
-
-
razdesen trap, najverovatniji razlog sto se auto toliko lose ponasa.
posto kazes da si spustao auto, da li si siguran da si podesio trap.
na VWima se uoipste ne mogu podesavati uglovi prednjeg trapa, fabricki zavareno u jednom polozaju.
ne znam kako je kod tog Audija ali mi je sumnja da je i tu zavareno, fiksni uglovi.
obicno podesavanje kanapom ili laserom ne menja stvar, pitanje je koliko iznose sada svi uglovi trapa a koliko je fabricka norma, i shodno tome koliko je odstupanje.
a drugo, Audi 80 je predvidjen za gume sirine 175 i evenutalno 185mm, barem onaj standardan 175/70 R13 ili 185/65 R14 koliko se secam je bila opcija tzv sport doplate za Audi 80.
ne znam u cemu se razliikuje taj sport sda napamet, treba proveriti koliko je max dozvoljena sirina gume pri kojoj ne nastaje poremecaj uglova prednjeg trapa.
mozda je i amortizer lose uparen sa oprugom pa ne moze da asporbuje dovoljno energije opruge pa se to prenosi na upravaljcki mehanizam.
po opisu, najverovatnije su pogresni uglovi trapa, to se jako cesto dogadja sa vecinom FWD tipa pogona kada se promeni hod opruge, tzv spustanje.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
uglovi se mogu podesavat i naprijed i nazad , i optiku sam radio u ovlastenom audi servisu , znaci uradjeno tacno audi knjigama , kod sebe imam i vrijednosti koje su nor. i kako je sad podeseno sve je ok . a amortizeri su komplet sa oprugama i kucistem marke kw . podesaju se po visini i tvrdoci . za moj model fabricki su 205.50-15 najmanje preporucene 185 65 14 a najvece dozvoljene 205 55 16. kod mene su 195 50 16 . skinucu ove kw i vratit one orginalne pa cu vidjet , al sto je najgore kad sam tek stavio kw bilo je ok i odjednom pocelo nenormalno jako vuci u strane i bacat , a sve je savseno uredu sto se tice trapovaum caruje ,snaga klade valja
Comment
-
-
I meni se desava da kad kocim po neravnom putu auto pocne da malo plese, kao da mi bezi volan iz ruke, a promenjena je letva pre par meseci. Mislim da su kod mene problem amortizeri. Auto je fiat tipo, gume 185/65 R14.
Comment
-
-
posle silnih pregleda ustanovljeno je da kad se auto digne na dizalicu amortizeri su duzi od opruga , i opruge se tad mogu uvrtati . e sad majstor mi kaze da je to preopasno i kako sad opruge namaju funkciju svoju. dali je to problem cjelog slucaja sto su amortizeri duzi od oprugaum caruje ,snaga klade valja
Comment
-
Comment