Gornji i donji cilindar kvacila kod corrada g60 vs lamela

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • g60
    CBC Senator XXL
    • 20.10.2006
    • 1011
    • Vrachar je majka ;)

Gornji i donji cilindar kvacila kod corrada g60 vs lamela

Boost;
    Stvarno nemam gde da posaljem odgovor/pitanje jer mi je i PP ukinut...

Na mojim kolima je zamenjen gornji i donji cilindar kvacila ako pricamo o istim delovima. Stavljeni su NOVI, kupljeni u autokomercu. Pre oko godinu dana i manje na moje oci. (auto ima abs)
    Ni tada a ni pre nisam osecao nikakve vibracije prilikom kretanja.
    Da li je to problem? ako dobro kapiram, taj ogranak hidraulike trpi amortizaciju udarca od spajanja lamele???
    Vibracije su se ODJEDNOM pojavile a delovi koje smo povadili - blago receno su se raspali...
    Posle zamene seta lamele - sve je perfektno.

Jel stvarno bilo tesko dati strucan odgovor nego samo zbrisati temu?
    Kakvi ste to ljudi...
  • g60
    CBC Senator XXL
    • 20.10.2006
    • 1011
    • Vrachar je majka ;)

Da dodam samo da mi je lamela malo sumnjiva... Moracu da predjem 500 km da bih izneo svoja tacna zapazanja. Kao da malko proklizava pri naglim ubrzanjima. (malo zamirishe) Kada pokusam da krenem 2 - 3 auto se ugasi...
    Proveren je i semering radilice pri zamajcu i nema ulja da skratim pricu - nista nigde ne curi, suvo kao barut.
    Pozz

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Da, dobro si shvatio, srevo u liniji izmedju 2 cilindra kvacila je zaduzeno izmedju ostalog da amortizuje sile stvarajuci bufer koji menja pritisak.

Obicno sta se desava je da usled pregrevanja zastitna gumica pukne , napukne ili da se nekada nestrucno namontira pa da prasina od lamele odradi svoje blokirajuci slave cilindar.

Neznam da li si ikad probao kretanje sa traktorom, naime ili nemaju gumeno crevo ili je isto pancirano ...

Inace, naleganje lamele na novi set zna da traje koji km u zavisnosti da li je i zamajac imao neke zljebove ili ne.

Daj malo strpljenja jos koju par stotinu KM pa se opet javi povodom ovoga.

Za brisanje tema , nista neznam, niti me interesuje, svako je krojac svoje sudbine , meni nisu jos nijednu obrisali
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• g60
        CBC Senator XXL
        • 20.10.2006
        • 1011
        • Vrachar je majka ;)

Hvala na savetu, to je moglo i 'oma sto bi rekli... Nego se skupilo nas dosta koji smo pokupili nesto prakse i logike Dva losha ubishe Milosha!

Znaci meni je rasturilo lamelu, druklager i korpu taj pritisak? Znaci da ce opet odjednom da prolupa ceo set? Sta da radim? To ce se opet ponoviti? Proucicu manual na tenane...

Neko od moderatora samo zbrishe neki post ili temu... Stvarno ne verujem da ljudi mogu tako grubi da budu ili... Ma uostalom, ja sam samo gost koji nije pozeljan Kao kod tasta kad se dodje na slavu, a on skrguce zubima...

Elem, tema lamele i njen izbor bi mogao da bude malo prishiven gore jer nije mala investicija...

Sta meni vredi sto necu da stedim na tome kad ne mogu da gledam u pasulj koja valja... Uz zajednicke konsultacije moze da se obavi dobar izbor za malo cudnije modele a i obicne...
        Pozdrav i svako dobro.

Comment

Working...
        X