Amortizeri i opruge

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Amortizeri i opruge

Danas sam isao na remont amortizera (posto nisam imao love za nove) i uzput posto je kadett u pitanju, a oni znaju da legnu, zamenjene su i stare zadnje opruge novim tj. starim ali jacim od prethodnih. Zadnji kraj je tako dobio jedno 5cm vise na visini nego pre ovog zahvata. Ponasanje na neravninama je sada mnogo bolje osim u slucaju kad naletim na malo vecu neravninu ili rupu. Prednji kraj se ponasa super ali pozadi u zavisnosti na kojoj strani (levo ili desno) se desi gore pomenuta situacija cuje se jaci udarac kao npr. kad je recimo opruga sabijena pa se odjednom istegne i udari u neku prepreku. Ne govorim konkretno o oprugama jer ne znam sta bi mogao da bude uzrok vec samo pokusavam da docaram zvuk. Pri rucnom ljuljanju zadnjeg dela vozila ma koliko jako to pokusavao nema sanse da proizvedem taj zvuk, osim u voznji. Resio sam da skoknem opet do majstora koji mi je to radio ali rekoh ajde i vas da pitam za misljenje.
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo

Au, pa ispade da cu pre otici do majstora nego sto ce neko pokusati da mi da neko misljenje!?

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Mozda su (verovatno jesu) mlitave i te opruge.
      Obrati paznju da remontovani amortizeri znaju jako brzo da procure ako nisu dobro uradjeni.
      Natovari auto koliko smes po katalogu pa se tako vozi i videces kako se ponasa.
      Nabavi servisno uputstvo za svoj auto i tamo sve pise kolika treba da je visina auta i slicne stvari u vezi vesanja.
      I na osovu toga se moze zakljuciti zasto lupa preko rupa na putu.
      Opruge se zamaraju vremenom i onda se iskljucivo bacaju.
      Ako se auto slucajno ljulja onda nisu ni amortizeri dobri. Stisnes jako svom tezinom auto kod fara pa naglo pustis. Ako ne ljulja mozda je ok. To probaj na sva 4 coska.

Comment

• alexa05
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2006
        • 1769
        • Smederevo

Problem resen!!! Prejake i dosta vise opruge nego sto treba usled cega amortizer nije imao mesta da radi u trenutku kad se opruga rasteze! Dranix thanks!

Comment

Working...
        X