Interesuje me na koji princip radi brzinomer?Ja mislim da radi na fazonu tako sto broji brojeve obrtaja tocka, i onda na osnovu obima proracunava put...Sve je to logicno do jednog dela, sta ako ja sa felni 14" predjem na 15", onda meni przinomer, i kilometar sat nece raditi ispravno, jeli to tacno?
Brzinomer
Collapse
X
-
Da, ali postoje samo par ispravki, obicno se broje obrtaji na izlazu iz menjaca/diferencijala, mozes promeniti dimenziju felne, ali uzeti odgovarajucu gumu tako da ti obim ostane skoro isti i naravno, zavisno od proizvodjaca, i godine proizvodje svi brzinomeri lazu 5-20%The time you enjoy wasting is not wasted time
Growing old is mandatory, growing wise is optional
-
-
mene su merili radarom i pokazivo je da mi sat laze za nekih 15km
to mi je bilo mnogo pa sam uporedjivao i sa drugim autima i u 95% slucajeva satovi su pokazivali skoro isto kao moj tako da cu potraziti neki drugi radar
mozda je ovo off ali etozasto krava nosi zvonce...?...?...?
pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)
Comment
-
-
sta nije najjednostavnija i najbezbolnija varijanta mjerit sa GPS-om? jeftinije nego ostat bez vozacke... a postoje i one table uz cestu, koje bi trebale upozoravat vozace da uspore tako da prikazuju brzinu kojom se prolazi, i koje su isto dosta precizne, makar vecinu samo rajcaju da proleti jos brze...
Comment
-
-
E, ima na NBGD- u negde kod merkatora radar sa tablom na kojoj ispisuje kojom se brzinom krecete?????
Ima i u bulevaru JNA od autokomande uzbrdo isto? Ako je neko nije odneo za licne potrebe
Pa ko voli - nek izvoli! Dzabe je
Comment
-
Comment