Pre par dana pocelo je da mi se desava u voznji da kada dam gas,i naglo ga otpustim na pravcu cuje se cudno lupkanje iz motornog prostora.
cudno lupkanje...
Collapse
X
-
nosac:
Povuces rucnu, das mali gas i gledas "povijanje" motora. Ako previse zanosi, to je to, nosac... Kao kad te pandur ponekad gnjavi da povuces rucnu i krenes da vidi dal' ti radi rucna, e tako krenes...
Treba motor da se vidljivo zanese ako je pukao nosac.
hkz: u mestu se i ne cuje bas, cuje se pri kretanju, smotaj pun i lagano skreci, oko 5-10 kmh i cuces pucketanje iz zgloba, ako je otisao...
Comment
-
-
Nosac je hitniji jer ti motor seta po motornom prostoru i moze biti problem sa prebacivanjem brzina da ne nabrajam dalje.
Hmz polako propada pa mozes voziti jos neko (kratko) vreme sa losim zglobom. Znam neke ljude koji voze tako mesecima, ali lagano, bez nekog cimanja."If everything seems under control, you're just not going fast enough."
Comment
-
-
e ovako...
malopre sam bio do banjice i vozio se u krug desetaj minuta.
situacija je sledeca:
volan vrlo malo namotan u desno (vozim se u pravcu kazaljke na satu)
cuje se taj zvuk klaparanja, i to samo pri brzini od oko 15kmh.
volan namotan skoz cuje se taj zvuk ali dosta redje,tj nekih 20% od primera gore.
Situacija na pravcu je gore opisana...
Comment
-
-
HMZ je neispravan cim se cuje lupkanje. Mozes ga menjati sada a mozes i kasnije (mozes sacekati da se skroz raspadne pa da to radis negde na putu). Nije urgentno ali raspitaj se gde ima i koliko kosta. Skupi novce i kupi. Dok ne zamenis malo glasnije slusaj muziku"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
Comment
-
Comment