Problem sa menjacem - Opel Corsa A 87god OHV

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sh0ne
    CBC Početnik
    • 12.04.2006
    • 6
    • Beograd, Blokovi

Problem sa menjacem - Opel Corsa A 87god OHV

Vracam se sa puta, auto stoji na parkingu 15 dana..ulazim, palim..nece da ubaci u brzinu!? Ugasim, ubacuje bez problema. Lamela je menjana u novembru mesecu (polovna). Desavalo mi se da se cuje krcanje prilikom ubacivanja u rikverc, da bi onda malo po malo pocinjalo da pravi problem prilikom menjana brzina..tesko ubacuje. Naravno stelovao sam sajlu, tj. zavrtao i odvrtao. Tada bi problem nestao na nekih mesec dana i opet. Inace kvacilo mi hvata bas nisko, tako da ne bi trebao biti problem sa lamelom? Da se nije sajla rastegla? A i da se rastegla, nije mi jasno kako to da nema sanse da ubaci u brzinu..mislim da sam zavrnuo sajlu do kraja na poluzi onoj.. Pomoc!
  • g60
    CBC Senator XXL
    • 20.10.2006
    • 1011
    • Vrachar je majka ;)

Dotegni korpu lamele posto se potroshila

A mozda su se razlabavile sajle kojima menjash brzine... Meni kada je na corradu majstor menjao lamelu, prilikom stelovanja samo gledao da ne krlja kad ubacujem u rikverc...
    Reklamiraj u svakom slucaju
    Pozz

Comment

• Pole
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 363
      • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

po tvojoj prici rekao bi da je korpa

izgleda da je "omeksala" pa ne moze da odvoji

zato ti se desavalo da kako dotegnes sajlu odvaja neko vreme pa opet po starom

ja mislim tako a cucemo i druge ( vajlda )

evo jedno moje iskustvo ( nisam cuo da se ikom desilo )

meni se desavalo isto to sto i tebi

i ja sam dotezao sajlu pa radi par dana pa opet nece,pa opet,pa opet.......

i na kraju sta je bilo ( da ne duzim ) pocela je polako da mi puca ( da se suce ) osovina koja izlazi iz menjaca ( sto potiskuje druk lezaj ) a na nju je zakacena poluga na koju se kaci sajla i simptomi su bili isti kao kod tebe i sajlu sam dotezao dok ta osovina nije pukla i dok se nije pokazalo u stvari sta je

to nisam nigde video

eto to nije mozda kod tebe ali ce nekom mozda pomoci

pozdrav
      zasto krava nosi zvonce...?...?...?
      pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

Working...
      X