Problemi sa ABS-om...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Black Knight
    CBC Senator XXL
    • 13.10.2004
    • 2020
    • Novi Beograd, kicblo

Problemi sa ABS-om...

Imao sam veceras malo problema sa ABS-om...par puta sam naglije stisnuo kocnicu...i pocela da mi se pali lampica(ABS) na kontrolnoj tabli? o cemu se radi?
    Injection is good,but I'd rather be blown!
  • Saabo
    Moderator
    • 29.09.2004
    • 1724
    • Vrbas
    • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

A mozda je to znak da ti je radio abs?!?
    p.s. barem znas da ti sijalica radi
    SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• Black Knight
      CBC Senator XXL
      • 13.10.2004
      • 2020
      • Novi Beograd, kicblo

smesnoje, ali i tuzno...posto dok je radila lampica nije radio ABS...pa sam stao i ugasio kola...otvorio haubu, nista nisam video...upalio, jos par sec bila lampica i ugasila se i sve bilo kao i pre...

Comment

• Saabo
        Moderator
        • 29.09.2004
        • 1724
        • Vrbas
        • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Mozda zbog hladnoce?! (kontakti)
        SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• Black Knight
          CBC Senator XXL
          • 13.10.2004
          • 2020
          • Novi Beograd, kicblo

Ma ja se tripujem da mi je nesto sa uljem...ali bolje da sacekam iskusnije...
          Pazi, nije islkjuceno...moguce....ali sta, kako? nema logike?!

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Daj opsirnije. Mislim moze biti svasta (ABS unit, neki citac, sneg itd.) i nista( signalna lampica se pali kad ABS odradjuje kao sto se TC lampica pali kad radi kontrola proklizavanja). Neznam koji je model automobila u pitanju
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Kod mene na Astri ista mehanika ko tvoja se ABS lampica pali kad idem autoputom i predjem 120km/h i vozim tako jedno 5min inace i tada ABS radi sigurno i lampica se ne gasi sve dok ne ugasim auto i ponovo ga upalim,da napomenem da sve radi savrseno sem te upaljene sijalice,na dijagnostici takodje ne prijavljuje nikakav ABS failure,u gradu se recimo to nikada ne desava kao ni na brzinama do 120-140 ali samo kratkotrajno

Comment

• Nikola
                CBC Senator XXL
                • 29.09.2004
                • 975
                • Indjija/Vojvodina

Meni se sinoc isto lampica za ABS upalila i sijala dok kola nisu ugasena, pa ponovo upaljena. Upalila se na otvorenom putu pri jakom snegu, zaledjenoj podlozi i brzini od 50km/h. Auto je pre toga stajao napolj isto tako na snegu...
                Isto mi se desilo pre par dana, opet je sneg bio, ali se lampica upalila cim sam krenuo.
                Prepostavljam da je neki senzor za ABS pri tockovima dobio kratak spoj usled vremenskih uslova....
                .:Cuore Sportivo:.
                Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• -Vedran-
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 3255
                  • Beograd

Meni se sinoc nije upalila lampica za abs
                  Power of dreams !!!

Comment

• Nikola
                    CBC Senator XXL
                    • 29.09.2004
                    • 975
                    • Indjija/Vojvodina

Originally posted by Nikola
                    Meni se sinoc isto lampica za ABS upalila i sijala dok kola nisu ugasena, pa ponovo upaljena. Upalila se na otvorenom putu pri jakom snegu, zaledjenoj podlozi i brzini od 50km/h. Auto je pre toga stajao napolj isto tako na snegu...
                    Isto mi se desilo pre par dana, opet je sneg bio, ali se lampica upalila cim sam krenuo.
                    Prepostavljam da je neki senzor za ABS pri tockovima dobio kratak spoj usled vremenskih uslova....
                    Sad citam radionicko uputstvo, i ta lampica se zove: "System Failure Warning Light"....
                    ABS je BOSCH 2E

Ja se jos uvek nadam kratkom spoju....
                    .:Cuore Sportivo:.
                    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

Originally posted by Nikola
                      S vremena na vreme se i meni to desava na Alfi - kad padne kisa ili sneg posle dugo vremena, ABS lampica se obavezno upali. Sa upaljenom lampicom ABS radi normalno, uvek probam. Posle gasenja i ponovnog paljenja auta, lampica vise ne svetli. Pretpostavljam da je kratak spoj u pitanju

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Ja cisto sumljam da bi neko kao recimo Bosch dozvolio sebi da se desavaju gluposti a posebno na kocnicama. Ozbiljne greske nemaju nikakvu sansu da prodju testove.Ovaj problem koji se desava je garant poznata stvar i naci cemo mi to bez sumlje negde na netu ali ne verujem da ima veze sa ispravnim funkcionisanjem ABS sistema sto je najvaznije mada lampice uvek izazivaju neugodnost da ne kazem paniku.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

koji se desava je garant poznata stvar i
                          poznata stvar dakako. rezultat losije (nekvalitetni materijali) izradjene elektro instalacije, posebno konstrukcije spojeva/konektora.
                          resenje je primena dielektricne paste uz prethodno ciscenje korozije senzora na tockovima.

dakle, razlog je korozija a resenje je spreciti vlagu da dodje do konektora ili zamena za kvalitetnije.
                          Bos nema direktne veze vec pre fabrika automobila koja nije primenila adekvatnu konstrukciju/ materijal/ zastitu tako kriticnih spojeva.

manje vise svako moze sam da izvrsi popravku kada se sve osusi ili ako ima garazu, fina smirgla ili jos brze jednostavna zamena konektora uz primenu termo buzira za vodo zaptivenost.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Nista ne brini, maltene normalna stvar. Verovato ti ABS radi kao moj, pa ima isti bag. Naime, svaki put kada sam auto terao na motornu kocnicu, palila mi se lampica ABS-a pretpostavljam zato sto na dyno-u prednji tockovi vrte valjak i idu ne znam ni ja koliko, a zadnji stoje u mestu, sto verovatno zbuni senzore ABS-a jer detektuju pojavu koju razumeju kao slajfovanje tockova u mestu (sto se verovatno i tebi desava po ovom snegu). Pa komp verovatno ugasi ABS misleci da je u maleru.

Stani, ugasi auto, upali ga ponovo i vozi dalje
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ja se jos uvek nadam kratkom spoju....
                              nije bas kratak spoj... usled korozije preveliki prelazni otpor i ECU ne prima signal da se tocak okrece a prima signal sa senzora brzinomera da se auto krece sto su 2 kontradiktorne informacije i pali lampicu upozorenja.

nije strasan kvar ali znaci da postoji velika sansa da ABS ne uspe da kontrolise taj tocak/kocnicu kada zatreba.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

Working...
                              X