Home Made SHORT SHIFTER!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

zna li neko ko bi mogao lepo da mi odradi tu modifikaciju, varenje itd?

a inace ta tema na yugofanclubu je ova http://www.yugofanclub.com/forum/viewto ... 02457dfa16

pa nek baci pogled koga zanima

Comment

• KdF
      CBC Senator
      • 06.12.2004
      • 242
      • Beograd

Ako je komanda menjaca sa polugama, jedan od uzroka nepreciznosti je zazor u zglobovima. Smanjenjem ovog zazora poboljsace se preciznost rucice.

Comment

• NemaN
        CBC Senator XXL
        • 29.11.2004
        • 1560
        • munze

evo ja da se javim posto imam na kolima short shifter....

extra osecaj ...lepo lezi ...nema one labavosti ...malo previse precizan jedino je to mana....

i moram da naglasim da se devojkama extra svidja ...3-4 drugarice non-stop voze moja kola kad sam ja pijan i sve hvale menjac....najvise zbog preciznosti
        I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Marko001
          CBC Senator XXL
          • 09.09.2006
          • 1070
          • Belgrade

Na kom autu imas short shifter i kako i gde je izvrsena modifikacija? takodje, koliko je sad veca sila potrebna za ubacivanje u brzine? mislim posto je gornji deo poluge skracen, a donji produzen...

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Ma to je zanemariva razlika u sili pod ruku jer se ne krati to za pola. Uostalom to je poluga kao svaka druga. Izracunaj ako imas mere.
            Najbolje je da probas jedan takav menjac.
            Vidis da se devojkama jako svidja.
            Veoma je diskutabilno ako se sama rucica skrati previse. Jedino ako neko nema ruke kao orangutan. Prilikom saltovanja ne bi trebalo rame da se pokrece prema napred pa vidi mozes li da dohvatis a da sediste i naslon ne budu suvise napred.

Comment

• -Vedran-
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 3255
              • Beograd

Jedan nas drugar u klubu zna da skrati hod menjaca i bas nekako ispadne precizniji...sta i kako radi ne znam...znam samo da cu da odem i meni to da uradi...vec je to uradio na svoje 2 honde i ispalo je extra...

Mozes da odes kod njega i da odradis to, ako hoces dacu ti broj pa se dogovori sa njim...
              Power of dreams !!!

Comment

• nikolans78
                CBC Senator
                • 16.03.2006
                • 277
                • Vankuver, Kanada

ima logike da posle skracivanja rucice menjac deluje precizniji. Smanji se poluga pa se i vrh rucice manje seta u prazno (jer je u tom slucaju i hod rucice kraci).

Comment

• sn00py
                  CBC Senator XXL
                  • 15.08.2005
                  • 851
                  • Belgrado

Skracenje hoda rucice menjaca [za juga ali moze da posluzi, princip je maltene isti]

Elem, posto jugo ima jako dugacak hod rucice menjaca, valjalo bi to malo modifikovati..

Dve stvari koje se rade da bi se to dobilo, su:

1. Produzenje poluge saltheble ispod patosa..

Kada se ovo radi, morate paziti jer su kugla i ovaj donji deo na koji se srafi poluga biraca od plastike, pa se mora prilikom varenja stalno hladiti, da se iste ne bi istopile...

2. Pravljenje distancera izmedju patosa i ovog lezista same kugle..
                  Moguce ga je praviti od aluminijuma, plastike ili cega god vam padne pod ruku a moze da se upotrebi, recimo kod mene je od plastike, vidjao sam i da se uzimaju cevi precnika recimo fi5mm kao distanceri..

I najbitnija stvar je da se poluga saltheble produzi za onoliko koliko ce biti debeo distancer..
                  Kod mene je recimo 5cm u pitanju...

Kao zakljucak, ne mozete poverovati koliko je gluposti mogla sama zastava da ispravi, kao recimo ovu...

BMS team

Comment

• Marko001
                    CBC Senator XXL
                    • 09.09.2006
                    • 1070
                    • Belgrade

E da, bilo bi lepo kad bi neko precizno opisao kakav je menjac nakon te operacije... mada nije mi bas jasno zasto mora kod juga da se stavlja ovaj distancer,a kod drugih ne mora...

Comment

• mirdza
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2005
                      • 2437
                      • Katowice (PL) / Banja Luka
                      • AGP / W126

kod drugih auta se skracuje za 1-2cm a kod yuga preko 5cm (koliko vidim sa slike)
                      ako ne bi bilo distancera sipka bi dobila novi ugao u odnosu na mjenjac (postali bi realni problemi sa biranjem brzina)
                      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Marko001
                        CBC Senator XXL
                        • 09.09.2006
                        • 1070
                        • Belgrade

pa i sa promenom od 2-3cm se menja ugao, doduse manje, ali se menja...

Comment

• NemaN
                          CBC Senator XXL
                          • 29.11.2004
                          • 1560
                          • munze

Originally posted by Marko001

Na kom autu imas short shifter i kako i gde je izvrsena modifikacija? takodje, koliko je sad veca sila potrebna za ubacivanje u brzine? mislim posto je gornji deo poluge skracen, a donji produzen...
                          ne radi mi net pa ...sporo odgovaram...

honda civic lsi 94god....modifikacija izvrsena kod lokalnog majstora za mercedese, a proizvod kupljen preko ebay-a...nista teze se ne ubacuje menjac u brzine ...mozda malo ali to je zanemarljivo....
                          I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

Working...
                          X