PROBLEM SA PREDNJIM LEŽAJEVIMA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pole
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 363
    • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

pa sto si nas toliko zajeba.o bre
    idi nesto menjaj da ne bude da smo dzabe diskutovali
    zasto krava nosi zvonce...?...?...?
    pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Originally posted by Rocky Balboa
      Ja sam juce zamenio sebi prednji lezaj. Ista situacija kao i kod tebe, bruji tek posle 60km/h kad sam bio u servisu drmali, tresli, vrteli ga nije imao ni milimetar lufta i rekli mi da se cuje homokineticki koji je i bio za zamenu. Kad su to zamenili ja krenem da vozim opet isti zvuk
      Hah, to je ta prica, menjaj dok ne ubodes...

Comment

• Syncmaster
        CBC Veteran
        • 02.02.2006
        • 153
        • Zrenjanin

Upravo iz tih razloga sto majstori cesto ne znaju sta je sa kolima pa menjaju dok ne ubodu to sto treba.

Inace cekam da se kvar odnsosno siptomi ,ako postoji, pogorsa pa se vremenom to moze izolovati i lakse naci, a nje onako pritajen pa povremeno izadje na videlo (i naravno nikad da nadjes kvar).

A to koliko ce auto takav da se vozi mislim da nece smetati, mada sve zavisi i kakav je kvar, a i gore navedeno isto.

Comment

• milan_g1
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2007
          • 863
          • Karaburma

Ja sam zamenio oba prednja lezaja, u voznji su se culi poprilicno, huce, grebu lupaju, vriste... a kad se podigne na dizalicu i zavrti tocak nista, najnormalnije, nigde ni mikron lufta da se oseti ali lezajevi su katastrofalni!
          "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• Syncmaster
            CBC Veteran
            • 02.02.2006
            • 153
            • Zrenjanin

E ovako...

Stavio sam drugu felnu,drugu gumu i desava se isto tj na 90 se cuje taj karakteristican zvuk brujanja,tako da sumnjam na lezajeve, a da li moze biti i nesto drugo?
            E da, imam jos jedan problem..

Trese mi volan vec od 70 osetim s tim da je najizrazenije na 100 tako da na 120 trese manje i to se desavalo sa svim razlicitim gumama i felnama?
            Trese i kad kocim, sve se oseti na volanu.
            sta bi moglo biti?

Comment

• milan_g1
              CBC Senator XXL
              • 07.02.2007
              • 863
              • Karaburma

Meni je prvo tresao volan na 100, zamenio sam felne, balansirao gume, reparirao glavu upravljaca, zamenio nastavak glave upravljaca sa krajem (spona) reglirao trap i dalje je treslo, vremenom je vec na 60 poceo da luduje. Onda su dosli na red lezajevi, zamenio sam ih ali bili su toliko losi da su mi ponovo krajevi spona dobili luft pa sam ih zamenio, oba, i kuglu na desnom tocku i ponovo reglaza. Sada se ne trese uopste, volan je miran i na 130.
              Znaci da sam odmah zamenio i lezajeve ustedeo bih zamenu spona, kugle i jednu reglazu.

A sto se trese i kada kocis moze da bude i zbog losih amortizera.

Znaci menjaj lezajeve sto pre, nece da skodi, ja sam platio 10 Evra po komadu i 800 dinara zamena
              "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• Syncmaster
                CBC Veteran
                • 02.02.2006
                • 153
                • Zrenjanin

Mislim da su lezajevi i njih cu verovatno menjati, posto za moj auto nisu bas jeftini trebace mi vremena da skupim parice (dosta ide na studiranje).
                Zanima me da li moze da si vidi ispravnost kugle, tj da li je ona mozda stradala a da ne mora da se menja ista?

Mogu doci u situaciju da promenim sve to, a da i dalje trese i jos sam skupo placao delove.. Da ne ispada da sam nepotrebno menjao.

Comment

• milan_g1
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2007
                  • 863
                  • Karaburma

Kuglu je meni majstor proveravao pajserom!!!

Comment

• Pole
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 363
                    • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

Originally posted by mkvb
                    Edit: citiranje prethodnog posta nije dozvoljeno/neophodno
                    tako se uglavnom i proverava da li ima puno lufta

Syncmaster

moze lako da bude poluosovina

ti sve izmenjas a on i dalje trese i na kraju ostaje samo poluosovina,pogotovo ako si ga negde ti ili neko drugi natako
                    zasto krava nosi zvonce...?...?...?
                    pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• Syncmaster
                      CBC Veteran
                      • 02.02.2006
                      • 153
                      • Zrenjanin

Ja sam ga uglavnom vozio i natakao sam ga na nase rupe ne zna se koliko puta za 74000Km.
                      Da li moze od toga da bude polusosovina znaci nije nigde imao direktan udarac odnosno nisam ga nasadio direktno na poluosovinu samo
                      gume u rupe i to je sve?

E sad da obijasnim jos neke simptome koje sam primetio.

Kada vozim polako i malo okrenem volan i centralnog polazaja u desno pri malim brzinama 40-50km/h osecam blago vibriranje volana tj cimanje levo desno koje nije kao pri vecim brzinama ali se ipak malo oseti.
                      Kada vracam volan nazad u centralni polozaj znaci ulevo nisam primetio da tada cima ili mozda cima ali neznatno, a kada okrecem ulevo(iz centralnog polozaja) tog cimanja nema?

Sta bi to moglo biti?

Da li moze od homokinetickog zgloba ili kugle da se javlja?

Comment

• milan_g1
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2007
                        • 863
                        • Karaburma

Mogu biti i spone, kugla je meni lupala kada idem preko rupa, nisam imao lufta na volanu zbog kugle, a kada ides pravo i das gas, da li pravo ubrzava ili vuce u neku stranu, isto i kada kocis, jel drzi pravac ili vuce negde? Najbolje ti je da odes do nekog servisa gde rade reglazu trapa, neka ti pregledaju auto. To ti nije za igranje, bolje sto pre da sredis to.
                        Pozdrav

Comment

• Syncmaster
                          CBC Veteran
                          • 02.02.2006
                          • 153
                          • Zrenjanin

Vuce on u stranu i to kada pustim volan( to trebam uraditi centriranje),ali je toliko zanemarljivo da cekam da se jos vise poremeti pa tek onda. Inace su se navedeni simptomi desavali i kada sam isao na reglazu pa odmah nakon toga.
                          Prilikom ubrzavanje ne vuce, a ni kada kocim.

Nekad imam osecaj da kada ubrzavam kao da u tim trenucima malo trza napred-nazad ali je to toliko "zbunjujuce" da nisam siguran i to se ne desava uvek.

Eh da, kad izlazim sa parkinga i posto imam malu ostru uzbrdicu, kada namotam pun desni i krenem polako u jednom trenutku pocne da se cuje neko struganje kao da cese gumu,ali znam da ne cese i to se ne desava uvek.
                          U tim situacijama kad god ne namotam volan do kraja nikad se ne cuje. Nije ni onaj isprekidan zvuk kao od homokinetickog zgloba.

Comment

• Syncmaster
                            CBC Veteran
                            • 02.02.2006
                            • 153
                            • Zrenjanin

Spone gledali majstori ispravne kao i sve na trapu, e sad letva je hidraulicna i ona moze da se reparira ali nije strasno, nema lufta ali se cuje neko lupkanje kada cimam volan levo desno polako, tako da vozim dalje.
                            Rekli su mi tada da od letve volana ne moze da trese.

Comment

• zivorad
                              CBC Član
                              • 14.05.2007
                              • 25
                              • Zajecar

Originally posted by Syncmaster
                              Ja sam ga uglavnom vozio i natakao sam ga na nase rupe ne zna se koliko puta za 74000Km.
                              Da li moze od toga da bude polusosovina znaci nije nigde imao direktan udarac odnosno nisam ga nasadio direktno na poluosovinu samo
                              gume u rupe i to je sve?

E sad da obijasnim jos neke simptome koje sam primetio.

Kada vozim polako i malo okrenem volan i centralnog polazaja u desno pri malim brzinama 40-50km/h osecam blago vibriranje volana tj cimanje levo desno koje nije kao pri vecim brzinama ali se ipak malo oseti.
                              Kada vracam volan nazad u centralni polozaj znaci ulevo nisam primetio da tada cima ili mozda cima ali neznatno, a kada okrecem ulevo(iz centralnog polozaja) tog cimanja nema?

Sta bi to moglo biti?

Da li moze od homokinetickog zgloba ili kugle da se javlja?
                              Isti problem imam i ja sa Skodom fabiom. Dva servisa su mlatila glave i nisu mogli da provale u cemu je problem. Nije do zgloba a jos manje do kugle. Inace imao sam prilike da vozim Kiu. Raketa, mada nisam imao takvih problema, sem parkiranja na krov.

Comment

• Syncmaster
                                CBC Veteran
                                • 02.02.2006
                                • 153
                                • Zrenjanin

Vec sam poceo da sumljam da sam jedini koji ima takav problem.

Da li je jos neko imao i kako je resio problem ???

Neka se javi neko, svaka informacija dobro dosla da znam sta da radim, neki savet, ma bilo sta???

Comment

Working...
                                X