Posto nisam zadovoljan kocenjem prvo cu da menjam prednje diskove i zadnje paknove, to znam da je lose, e sada pitanje, posto nemam kocioni servo koliko je kompikovano da se ugradi i da li uopste moze da se ugradi? Mislim da na bloku ima ostavljena izvedba za vakuum. Auto je Golf 1 1980. god. 1600D. Koliko otprilike moze da kosta polovan servo na otpadu, drugar mi je pominjao cifru od 20ak Evra ali mi je to smesno malo. Zadnji dobosi su obradjeni i strugar mi je rekao da su dobri, ima jos materijala, diskove nisam obradjivao i ne znam da li smem, po sredini su potroseni i solidno izbrazdani pa cu da jurim neke pristojne na otpadu, inace su od Golfa 2, kao i plocice sa kojima sam presao oko 5000 km. Kada sve to sredim kolika ce realno da bude razlika sa servom i bez serva, da li mi se isplati da ugradjujem?
Golf 1 lose koci
Collapse
X
-
Mnogo igranja sa jednim od najneophodnijih sistema na vozilu... Kod nekih vozila porec serva se ubacuje i novi kocioni cilindar... Prednje diskove kao i plocice obavezno kupuj nove, a dobose pozadi obradjuj i stavljaj nove pakne. Bice i mnogo lakse da se zaustavis, a i bezbednije!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
-
-
Sigurno cu da stavim nove diskove, dobosi su obradjeni ali cu staviti nove paknove, nego kada to sredim da li da razmisljam o ugradnji serva posto ga nemam?"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
OK, hvala, probacu da slikam to mesto na bloku sto mislim da je izvedba za vakuum, ako nije da se ne zanosim"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
kako bre nemas servo
ja sam imao KECA 81. godiste bese i koliko znam imao je servo za kocnice...
jel moguce da je tad nas domaci auto- kec bio savremeniji od aktuelnog golfa?
eh, sta mislite da zastava pravi sad domaci auto koji je savremniji od sad aktuelnog- Golga V...
Comment
-
-
Mora da si imao Luxus Keca!
@mkvb crevo za servo kocnica se obicno prikljucuje na usisnu granu (tu je uvek vakum,dok radi motor) tako da,i ako nemas prikljucak na grani,verujem da ne bi bio problem namestiti.Svirnes rupu u grani,usrafis prikljucak (koji ti moze napraviti onaj strugar sto ti je obradjivao dobose za par ?) i vozi.
Btw,slabo sam neshto vozao Golfove ali ocekujem osetnu razliku u kocenju sa servom.Mislim,koce oba (Golfa I,sa ili bez serva) slicnom snagom (ako ne istom) ali,uz servo brze postizes punu silu kocenja,lakse "doziras pedalu" i sl..Na tvom mestu,najverovatnije bih se rado pomucio i dogradio servo.
Pozz.
Comment
-
-
Ovo je ona prva verzija redizajniranog Golfa 1, sa sirim stopovima i drugacijom instrument tablom tako da je bas bogat sa opremom
Ni meni nije jasno ali izgleda da su i tada imali neki nivoi opreme, drugar ima 83. benzinca i isto nema servo, a drugi 81. dizel sa 5 vrata, centralnom konzolom kao od GTI-a i ima servo. Moj je klot!
Pozdrav"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
Savetujem ti druze da se ne igras sa otpadima vec da sve sto ti treba kupis iskljucivo novo iz dva prosta razloga: prvi na otpadu kupujes deo star 20 godina pitanje koliko je dobar. drugi: placas ga na otpadu priblizno isto novaca koliko i u radnji
Znam mnogi ce reci da deo u prodavnici nije original itd. koliko god da nije original nov je. Vozio sam golfa keca 1.5 benzinca sve sto sam na njemu menjao uzimao sam novo.
Ovo sto tebe interesuje ne bi trebalo da kosta mnogo, servu ne znam cenu mislim da je za stojadina negde oko 3000, kocioni cilindar je reda velicine oko 1000 dinara al najbolje bi bilo da kontaktiras neku prodavnicu i proveris
pozzOriginally posted by DoraBanovao me Goran
Comment
-
-
Originally posted by Flavio
@mkvb crevo za servo kocnica se obicno prikljucuje na usisnu granu (tu je uvek vakum,dok radi motor) tako da,i ako nemas prikljucak na grani,verujem da ne bi bio problem namestiti.Svirnes rupu u grani,usrafis prikljucak (koji ti moze napraviti onaj strugar sto ti je obradjivao dobose za par ?) i vozi"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
Ako je dizel i nema onda moras i njega da stavis!!! E da i ne znam gde ces naci NOV servo,tako nesto mozda u nemacku ali ovde nema sanse!!! A glavni kocioni je 2500 din,cisto informativno.
Dok kod golfa 1 je postajalo dve varijacije sa i bez serva,zavisi koliko si bio spreman da das para pri kupovini! Moj je kraj 80 ali se vodi ko 81 i ima servo!VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
-
"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
He he, ma planiram odavno da kupim crnu i belu boju pa da se malo igram, ali treba mi auto u da je spreman u svakom momentu ovih dana odmah da se vozi, a ofarbacu sigurno"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
Comment