Gume - potrebne informacije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Gume - potrebne informacije

Evo ovako. Trenutno trazim letnje gume da kupim....interesuje me dimenzija 195/50/15

Ovde u Nemackoj cu da nadjem sigurno jeftinije gume, ali problem je to sto treba da dam 15e po gumi za montazu,balansiranje i skladistenje zimskih do sledece sezone.
    Stvar je u tome sto ne mogu da se odlucim sta da radim dok ne saznam nekako koliko takve gume kostaju u Srbiji i za to mi treba pomoc.

Prvenstveno me interesuje Toyo Proxies T1-R (T1-S me ne interesuje,jer se vise ne proizvodi), takodje bi bilo dobro kad bi mi neko naso cenu Bridgestone Potenza RE 720, Pirelli P6, Dunlop SP Sport 01, Yokohama C Sport (valjda se tako zove ova nova, zamena za 539).

Moze i kontakt distributera, email ili telefon, pa cu da ih zovem

Hvala
  • maki
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 878
    • Budva, CG

a za koje ti je to auto ako nije tajna,ako su za alfu onda su previse niske
    inace kod nas u CG imaju najpovoljnije sto sam ja sebi mogao da nadjem od te dimenzije michelin pilot exalto 75 eur sa montazom i balansiranjem,
    i goodyear eagle f1 90 eur sa montazom i balansiranjem, to je ono sto je mene interesovalo,na kraju sam uzeo michelin,jeftinije a malo su tvrdje od goodyear, prije nih sam imao GY venturu tako da poslije njih sa miselinkama volan je nekako bio direktniji,brze je reagovao i bolje je auto drzalo u krivinama ili mi se cinilo poslije prelaska sa starih na nove
    HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Black Knight
        CBC Senator XXL
        • 13.10.2004
        • 2020
        • Novi Beograd, kicblo

Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• BRABUS
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2004
          • 2399
          • London

Ovo sto sam video je prilicno skuplje....mada nigde nema cena

Evo ovako....ovde mi je Toyo TS-1 R 50e, Bridgestone ER720 54e (kod nas 60e veleprodajna cena), Yokohama C sport 54e, Dunlop SP1 isto...

Znam da je Michelin top, tj. optimalna kombinacija svih potrebnih karakteristika....ali su mi van budzetskog okvira kostaju oko 70e komad.

Inace, ovu dimenziju sam izabrao, zato sto su ubedljivo najjeftinije. Vec 195/55/R15 kosta 20-tak evra vise. Mislim da nije toliko niska....s obzirom da vecinu vremena provodim na auto-putu. Izdrzace valjda kratko vreme po Srbiji

Hvala na adresama

Pisite ako ima jos...

Comment

• Nenad
            CBC Senator XXL
            • 06.01.2005
            • 1364
            • BBgd/Mow

Mislim da Toyo niko ne uvozi u Srbiju.
            Boost or bust...

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

AP sport uvozi Toyo.
              0112432633
              0112468939
              Menjali su telefone pa ne znam koji je od ova dva pravi. A mozda su oba, ali njihove razlicite radnje.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Nezezaj krizu nego kupuj tamo po tim cenama jer ovde sigurno neces naci nista za slicne pare
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Nenad
                  CBC Senator XXL
                  • 06.01.2005
                  • 1364
                  • BBgd/Mow

Ako te gume vozis za Srbiju trebao bi da dobijes i mreverstojer povracaj, 16% bruto nije malo.
                  Boost or bust...

Comment

• BRABUS
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2004
                    • 2399
                    • London

Izgleda da cu ovde.....povracaj poreza sam potpuno zaboravio, mada u principu na to nemam pravo, jer imam boravak ovde....ali niko ne proverava na granici, vec samo lupaju pecat

Comment

• maki
                      CBC Senator XXL
                      • 03.10.2004
                      • 878
                      • Budva, CG

cijena zavisi i od toga koliko je dimanzija gume trazena i koliko se proizvodi takva dimenzija,negdje sam naso da su fabricke za tu alfu 185/65 VR15 mislim da bi cijena trebala da je slicna ko te 195/50

Comment

• BRABUS
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2004
                        • 2399
                        • London

jeste to fabricka, ali bih nizi profil da uzmem....zbog lezanja. 65 je po meni suvise visoko i dosta se uvija. Trenutno su mi na autu bas te dimenzije

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Bas negde sa 195 prelazis granicu cene za luksuznije automobile. Cene nisu uopste sa linearnom skalom na gore nego su vise ofrlje kako se kome svidja. Trgovacka posla, kao i uvek. Dobro pogledaj. Nadje se na promociji ponekad znatno jevtinije. Cesto je najkorisnije kupovati kad je prilika a ne kad je zort. Bogami, 50 je dosta nisko. Moraces da budes prilicno smiren, skoncentrisan i strpljiv kad naletis na losiji put. Ne verujem da ima to neke posebne potrebe. Gde ti to vozis po krivinama toliko? Kad pocepas jedan par guma od 50 kazi nam kako je bilo. Voleo bi da cujem utisak. Tacno je da je 65 dosta visoko ali i znatno udobnije. Ne boj se, nece da ti spadne guma sa felne. Pre ces se popeti na dva tocka

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

DrainX....vecinu vremena provodim na auto-putu ili putu bez rupa, gde mi ne pravi veliku razliku profil gume.
                            Gde koristim gume po krivinama pa mi treba lezanje ? znas kako...ne kupujem primarno nizi profil zbog stalnog jurcanja po krivinama, vec zbog povremenog. Najcesce kad odem u Srbiju...onda se jurim po gradu
                            Rekoh ti, najveci razlog za kupovinu ove dimenzije je cena - necu da platim 80 evra vise za malo visi profil ili malo siru gumu. Ili u prevodu, necu da platim jos dve gume

Inace, vozio sam na Corradu 50-tice, u relativno losem stanju i radio svasta sa njima, upadao u rupe bez dna, i to velikom brzinom, i nista mi se nije desilo....

A inace, imam 21 godinu,, pa mi udobnost ne pretstavlja prioritet, bez obzira sto prelazim 40.000 godisnje, ako nastavim ovim tempom

Comment

• maki
                              CBC Senator XXL
                              • 03.10.2004
                              • 878
                              • Budva, CG

ja nisam pretjerano ni mislio na udobnost vec vise na izgled,niza guma veca rupa oko tocka,jedino kad bi naso i felne 16",ali to je opet skuplje nego sire gume sa malo vecom visinom , jedan drug je bas uzeo prije par dana 4 nove gume pireli zaboravio sam oznaku,dimenzija je 205/50 16" platio je 500 eur i dobio i 4 neke felne 16",nisu lose 5-krake

Comment

Working...
                              X