Zimske gume leti u EU

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

sto nisam vido da ga zgazim

kazu da je fulda u poslednje vreme fush nevidjeni, na nekom testu tamo se pokazala vrlo lose...

kako bre zadnju vucu, koji to VW a ne korado, ima zadnju vucu, sto me brate lozis leba ti?
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• g60
      CBC Senator XXL
      • 20.10.2006
      • 1011
      • Vrachar je majka ;)

Pu, za malo da mi uspe da se primish
      Ili ono... Gledam u corrada i kazem ortaku " ala ga je napravio francuz, svaka mu chast "

Elem, ja sam imao tu fuldu tek kada sam uzeo ovaj auto - znaci pre 7 godina... Otvorio se bogato kad ono tonkur od gume! Jedino sto je bila dzavolski izdrzljiva za rupendze Niti jedno jaje nije pustila a ne kao one gudjerke gomnjive...

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

eeeeeee... mene si naso u ove sitne sate...

nikad nisam vozio fuldu ali sam takodje cuo da prelazi boga oca i da je strasno izdrzljiva. verovatno se zato i kliza , ima vise kaucuka nego gume. a sta rece kakave su za suvo, kad se zagreje i to, jel drzi ili je i tad ko na sankama?

Comment

• g60
          CBC Senator XXL
          • 20.10.2006
          • 1011
          • Vrachar je majka ;)

Pa nisu bile loshe po suvom, osrednje... Mada sam ih ja brzo bacio kada mi se izdeshavalo Kud ne uze yokohamu za iste pare a beshe neka malezija a ja liku kazem pushi, ocu japan
          Fulda kao nemachka i ja uzem Josh na nagovor drugarovog caleta koji je tada radio uvoz novih guma...
          Za neku pemzionersku voznju nisu loshe
          Ma za prikolicu je fulda zakon!

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

kapiram da je zabranjena zbog toga sto kad izadjes na autobahn i zgazis auto preko 150km/h ladno moze da se desi da pogines zbog gumi defekta.
            možeš li daobrazložiš, to uverenje ?

zimske gume najnormalnije podnose 210 km/h, naravno takav model.
            koliko znam Boost je testirao zimske gume pri 270 kmh, i nije bilo gumi defekta.
            da su letnje bolje za leto nema dileme, ali da su zimske i/ili celogodišnje zabranjene leti nije mi poznato još.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Meni je otpalo parče gume sa Wintere pri 400km vožnje 160-210 km/h... OK, nisu bile nove i malo je veći trebao da bude pritisak u gumama, ali me je opet to iznenadilo. Naravno, mislim da gume nisu imale ni taj brzinski index, ali opet, to za mene nije opravdanje, nisam išao trista.

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

pa to sam napisao apropo ove banetove price jer zamislite da vam ne na 200 nego i na 150 pukne guma... ja samo kazem, da su za leto ne bi se zvale zimske.
                poz

Comment

• g60
                  CBC Senator XXL
                  • 20.10.2006
                  • 1011
                  • Vrachar je majka ;)

Eh taj tigar... Uvek iznenadi

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

Mada kad pripecu ove zege tope se gume

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nisu bile nove i malo je ve?i trebao da bude pritisak u gumama, ali me je opet to iznenadilo. Naravno, mislim da gume nisu imale ni taj brzinski index
                      mene eto ne iznenaduju posledice nepridržavanja tehni?kih normi, uputstva za upotrebu proizvoda.

isto bi se desilo i sa letnjim gumama kada se koriste van specifikacije namene, zna?i nenapumpane, stare i vožene brže od dozvoljenog.

sa starenjem guma opadaju maximalne vrednosti, pa tako i maximalna dozvoljena trajna brzina drasti?no opada posle 36 meseci od dana livenja gume u kalupu. zato i postoji onaj obavezan datum proizvodnje, klju?an element.

kao ?okolada ili druga hrana kojoj istekne rok trajanja, sve nezgodne posledice su o?ekivane.

@ zverko, i šta je poenta pucanja gume ?

isto je pukla zimska ili letnja guma, svaki slu?aj je specifi?an za sebe.

meni je pri 170 km/h pukla guma, zakrpljena kod vulkanizera i nastavljena dalja vožnja.

zimske se zovu zato što zakon nalaže da se tako deklarišu gume koje su sposobne za zimu.
                      za leto zakon ne definiše takvu obavezu.

zimske gume se prodaju i sa indeksom brzine T (190 km/h, to su one najjeftinije) i H (210 km/h).

ja ne znam kome nije dovoljno tih 210 km/h sa zimskim gumama.

a ima zimskih i indeksa 240 km/h, ako je baš tako mo?an i zahtevan auto i voza?.

naravno, letnje su bolje za leto ali današnje zimske nisu kao one od pre 30tak godina isklju?ivo samo za zimu i led.

po statistikama najve?a verovatno?a i rizik pucanja gume je upravo nedovoljni pritisak i starost, važi za sve tipove i sve brendove guma svih cenovnih kategorija.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

Working...
                      X