Potreban kovac
Collapse
X
-
Djapa radi "servis opruga i federa", mozda moze da ti pomogne...Code:064/114-5022
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
-
-
Ajde mi poruci majke ti posto stalno nesto dovlacis. Ne bih se ja zezao da mi za polovne ne traze 100evrica....a realno je koliko kazes (pa kad je za auto 20eu)
Moze i sa Honde CB500
Inace
Kawasaki ER-5 2001god. originalne opruge nisu kao sa slike vec crne i duze i nemaju gore niklovanu ukrasnu solju. Neki pametnjakovic se pravio pametan pa je stavio ove ali su premekane pa stosuju
Aki hvala!To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
http://www.demon-tweeks.co.uk/products/ ... lgrp=MS002
Tu su ti razne vrste opruga, osnovne, helperi, 1.9" unutrasnji precnik, 2.25, ili 2.5, zatim razne duzine, i snage sabijanja. Trebalo bi sve to da znas, odnosno da odaberes koja ti treba, meni je najmanji problem da porucim, imam bas nesto od njih za koji dan sto dolazi, pa pozuri, da ukljucim i to.
Comment
-
-
Eone ne rise!
206 pokusacu da odredim
Koliko sam skapirao prva cifra u inch je precnik unutrasnjeg dela opruge, druga cifra je duzina opruge otpustene.
A treci podatak potreban je spring rate ili koliko LBS je potrebno za sabijanje opruge za 1 inch....kako to ustanoviti....mislim cime izmeriti a ja cu odrediti koliko mi treba. podatak o spring rate automatski diktira i debljinu zice koja ne utice na promenu unutarnjeg precnika (prve stavke) koju treba odrediti?
I helperi jel su to one flat pljosnate opruge?To date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
-
Upravo tako, 2.25 ili 1.9 je precnik u incima unutrasnjeg dela opruge, koja god da je debljina zice, znaci koju god spring rate odaberes, 2.25 opruga uvek ce imati 2.25 unutrasnji precnik. Na motorima je obicno 2.25.
Helper springs su male, pomocne sekundarne opruge, jako kratke i obicno se koriste za coilovere, to ti ne treba.
http://www.demon-tweeks.co.uk/products/ ... =FLK4S0150
To su, recimo, 2.25 opruge, prvi broj je duzina opustene opruge, a druga vrednost je jacina sabijanja u funtama po incu sabijanja, kao sto si i rekao. Kolika ti vrednost sabijanja treba, to ne znam, moraces sam da odredis...sta ja znam, stani na nju pa izmeri koliko se sabija, pa preracunaj, ili lupi odokativno
Comment
-
-
Dobro...unutrasnji precnik imamo mislim da je 2,25 provericu, duzinu opruge cu takodje imati.
Sad imam debljinu zice koja bi treba da bude....da li po tome moze da se odredi koji je lbs.
Druga opcija je da mogu da uzmem oprugu od honde CB500 koja meni odgovara po tvrdoci pa da je testiram i premerim lbs....kako to uraditi.
Ajde dajte formulu fizicari. Kada opteretim oprugu sa 100kg, koliko je to funti?
PS vidim da imaju u svim bojama...mogu li plave opruge
Ovako..... 1 kg=2.2lb znaci treba da vidim koliko kg mi je potrebno da opteretim oprugu da padne za 1 inch da bi preracunao koliko je to lb.
Da li je to racunica lb; lbs
Da li ce za 2 inca biti potrebno tacno duplo vise kg ili su progresivne.To date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
-
Comment
-
-
Vidi ovog....ja se zezam...al ajde kada smo vec tu
Na pr. duzina 10" 225lbs cena je 24.29 funti.
Da li je to za kom ili par. Znaci na kraju +30% je 32funte za par ili komad.
I mislim da je ipak 2.25 za monoamortizer a medju motorcicles nema 1.9" sto ipak mislim da je moja pa moram gledati medju automobilimaTo date there has never been a faster car built for the public road and,
Comment
-
Comment