Lupanje u zadnjem levom tocku

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Lupanje u zadnjem levom tocku

U subotu sam isao kod automehanicara da mi zameni paknove i plocice jer su vec odavno dotrajali. kada je jedan od automehanicara skinuo zadnji levi tocak (inace bio sam u jednom privatnom autoservisu pa zato kazem jedan od mehanicara) zavrteo je isti i rekao da je otisao lezaj. ja sam mu onda rekao da sam pri nekim manjim brzinama slusao konstantno lupanje koje je dolazilo od zadnjeg levog tocka (bar mi se tako cinilo). Ok, sve smo lepo zamenili kad ono lupanje je i dalje tu, cak sta vise pri svim brzinama, zvuk je postao jaci i nekako cistiji tako da veoma brzo pocinje da nervira! Inace vozim juga '90god....
    Ima li neko predstavu sta je u pitanju??
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Isti taj lezaj...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Sumnjas da je to od neispravnog lezaja ili lose ugradnje??? Bio sam prisutan kada je majstor menjao lezaj! Ne razumem se toliko da bih mogao da tvrdim kako ga je 'ugradio' ali znam da je stavio nov lezaj...

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Ok, Yugo ima toliko jednostavno vesanje da je milina...

Posto se culo lupkanje a ne brujanje smatram da lezaj nije ni bio problematican bas toliko. Verovatno je dosao na zamenu, jer kad se cuje brujanje u voznji tad je proslo krajnje vreme za zamenu.
        Najbolje da podignes auto i pogledas gde je vidljiv luft, dobro ga protresi cimaj i videces.
        Sto se lezaja tice, on se izbija i uglavljuje presom. Ako je to neki priuceni majstor koji je umesto prese koristio veliki cekic... idi odma' i promeni "nov" lezaj jer vise i nije nov...
        A i taj postupak presom treba da se odradi na specifican nacin da bi se leazaj promenio kako treba. Nasi majstori izbiju lezaj komadom cevi i upresuju nov tako sto lezaj pokriju plocom i ud'ri me do zore Treba fixirati glavcinu, poravnati lezaj, paziti da lezaj krene da ulazi u leziste pod pravim uglom a ne "nadati se da ce se ispraviti"... Sreca pa su lezajevi jeftini...
        Jos jednom, amort, rame i pripadajuca skalamerija (solje, caure i sl..)
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Iskreno ne secam se da lije kosristio macolu ili ne...znam da je malo kucnuo po dobosu sa istim da bi mogao da ga skine jer vremenom zapekne....

Comment

• Miljan
            CBC Senator XXL
            • 18.01.2006
            • 459
            • Nis

Zadnji se skida i namesta rukom, nije potrebna presa, za prednji se koristi presa.

Comment

Working...
            X