Tajna mesta na šasiji gde je ukucan broj šasije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • danijelopel
    CBC Veteran
    • 25.09.2007
    • 135
    • Vrsac

Kod mene na opel Kadet-u E ,posto sam imao udes u kome je ispala plocica sa veznog lima ,znam da ima jedan VIN ispod suvozacevog sedista kad se podigne tapacir.
    OPEL Kadett Beauty 1.4i + LPG-BRC AT 90E

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

Taj vin pored suvozacevog sedita na kedetu je jedino merodavan,plocicu ti niko ni ne gleda...
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Skriveni brojevi naravno postoje i.....nisu ukucani.Nalaze se na više mesta u vozilu, ali vam naravno neću reći u kojoj su formi izvedeni i gde se nalaze!
        A zašo baticu zanima gde se nalaze???
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Joj bre Tetak, nemislimo na nalepnice koje se na spec. papiru odstampane nalaze na vise mesta ispod tapacira u folcvagenima npr. Te nalepnice i oznake odstampane su davno provaljene. Ozbiljni lopovi to savladavaju bez ikakvih problema.
          Covek koliko sam razumeo pita za UKUCANE brojeve sasije tj. da li postoje na razlicitim mestima na vozilu.
          Kradljivci automobila (ozbiljni) lako dolaze do infomracija o mestima za identifikaciju vozila.
          Evo ja sam sad popravljao BMW-a iz 1991. godine. Na njemu sad ima delova motora,tapacirunga, limarije, svetlosnih grupa... iz prakticno cele serije E34 od 1989 do 1995. godine. Jedino sto pred zakonom nesmem da menjam je skoljka odnosno kod BMW-a pozarni lim. Sve ostalo niko nemoze i nesme da mi zabrani da menjam.
          I jos nesto SVE sto se u policiji zna kao "TAJNO" je u nekom periodu bilo kupljeno!!!
          https://t.me/pump_upp

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Da nebude zabune: skotine koje kradu vozila treba obesiti za j a j a na terizijama i gledati ih kako venu.
            Takodje smatram da divljacenje koje je jako popularno nicemu nevodi osim u:

BROJ ŠASIJE VOZILA
            Broj šasije motornog vozila predstavlja ispravu, ali ne javnu.

Iz obrazloženja:

Optuženi je preinačio pravu ispravu u nameri da se takva isprava upotrebi kao prava tako što je isekao broj šasije sa vozila marke "Golf" koji je kupio od drugog lica koje ih je dovezlo iz inostranstva pa je onda zavario na to mesto broj šasije drugog vozila takođe marke "Golf" koje je kupio polovno i pošto je to vozilo već bilo registrovano koristio novo kupljeno vozilo u javnom saobraćaju.

Oglašen je krivim za izvršenje krivičnog dela falsifikovanja isprave iz čl. 233. st. 1. KZS jer sud nije prihvatio da se radi o javnoj ispravi pošto je broj šasije utisnula radna organizacija u toku proizvodnog procesa.

(Presuda Okružnog suda u Beogradu K. 267/85 i presuda Vrhovnog suda Srbije Kž. 622/88)

Drugari su mi savetovali samo da okacim tablice na drugi strani BMW. Smatrali su me ludim sto ulazem toliko para u sredjivanje mog kada mogu istog stranca da uzmem i vozim.
            Meni nije palo napamet tako nesto da uradim. Ocu bre kad me zaustavi policija samo da dam saobracajnu i da uzivam. Necu da strahujem i lupam glavu da li ce da me provali ili nece...

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

http://www.mup.sr.gov.yu/domino%5Cformu ... acija.html

Korisno za sve na Cannon-u, ako moderatori znaju adekvatnije mesto za ovaj link neka ga prebace.

P.S. kako se skracuje i dodaje naziv linku?

Comment

• Ji 4Tze
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 806
                • bg
                • Honda CR-V 4WD

[code:2s9qom4h] text linka [/code]

u tvom slucaju, ovako

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

He, he.... naravno da nisam mislio na "nalepnice" a, naravno da shvatam(iako sam policajac+plavušan) da je čovek pomenuo ukucane id oznake!
                  Dakle(m) postoje i neke treće oznake!

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

A kakve ? Evo mene interesuje iz ciste radoznalosti...
                    Pravi lopovi sva ta mesta znaju i bolje od vas policajaca (plavusana ili ne), daj da sazna i obican narod?
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Korekcija, ja sam bio plavušan dok pre 10-tak godina brica i priroda nisu učinili svoje.........
                      Naravno, narod ima pravo sve da zna, što mu se kaže!

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Informacija o kretanju premijera bila je tajna. Na sudjenju smo videli da su "zainteresovani" znali gde god mrdne. Kupili coveka i gotovo.
                        Hocu da kazem da takve tajne ne postoje. Pogotovo za automobilie koji su omiljeni kod kradljivaca.
                        Evo ja sam celog BMW-a E34 rasturio i nasao sam samo 1 ukucan broj sasije na prednjem pozarnom limu.
                        Jos interesantniji je slucaj sa motorom kod XM-a. Kao i na vecini citroena tog doba (francuza) broj je na plocicu koja je zakacena celicnom nitnom za blok. E da vidim tu eksperta koji ce da mi kaze ako prebacim plocicu da to nije moj motor tj. originalan. Te citroene mozes da vozis i bez plocice.
                        Na citroen AX-u je ta plocicica sa motora jednostavno otpala. Policija ja nas je na cuvenom punktu kod Kraljeva zaustavila i pronasla da nemamo broj motora. Sledio je uput na vestacenje i naravno nalog za ukucavanje broja....

Comment

• danijel kovanovic
                          CBC Početnik
                          • 02.06.2016
                          • 1
                          • paracin
                          • ford tranzit t300

zdravo svima prvi put sam na forumu imam jedno pitanje. Uvezo sam ford tranzit t300 2004 godina napred je malo havarisan broj sasije nepostoji jer je na tom mestu trulo sve. Sada imam problem zbog broja sasije pus mogu da uradim ali agencija za bezbednos saobracaja nece da prihvati sta cu dalje molim vas odgovorite mi

Comment

Working...
                          X