Najjace kocnice za Zastavu skalu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Najjace kocnice za Zastavu skalu

Dakle doslo je i to na red pa me sad interesuje koje su najace kocnice sto mogu da se stave bez nekih posebnih zaebancija ali pod obavezno da ostane servo na kocnicama.

Pored ovoga sto budem saznao ako je ikako moguce da mi neko malo detaljnije objasni o tome sta,gde i kako(mislim na nosace za kandza....)treba mi skoro pa da mi to neko napravi preko posta :-)

Moze i neki predlog za ABS,cisto kad se jednog dana bude prodavao autic da citac oglasa ostane bez texta
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

A mogao bi i TC

laki imas vec opisano u par tema za juga u vezi kocnica ali isto je kao za skalu pa potrazi
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• srdjan_p
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2004
      • 1915
      • ZR

Imas konkretno u Guminoj temi...
      Pasuju ti 257mm diskovi i kljesta sa alfe 145/146/155, fiat Bravo/Brava/Marea itd...
      Mislim mogu i 284mm ali ti u tom slucaju trebaju 15'' felne a i ne trebaju ti bas tolike kocnice, ako ovi ventilirajuci 257mm fino zaustavljaju alfu od 1200kg na stojdzi ima da otkidaju trap...

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

257 moras u 14" felnu. Moze i u neke 13" i to uglavnom za distancerima.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• srdjan_p
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2004
          • 1915
          • ZR

Ja mislio da se to podrazumeva, Laki ima 14''...

Comment

• Uros Piperski
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2005
            • 2978
            • Beograd

Ne znaju svi to... A ja ne znam da laki ima 14" pa zato kazem. Ako ima onda super. Sa 257 diskovima i celjustima sve ide sraf na sraf. Samo creva da se naprave.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Laki GSi
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2006
              • 2426
              • Beograd-Vozdovac

Ciji diskovi?Cije kandze? Znaci ja bi napred vent.disk,a pozadi obican disk. E sad mene interesuje kako za zadnje kocnice napraviti nosace kandzi i tome sl.!?
              Inace imam 14" tako da davajte predloge.

Ajde ti entuzijasto Urose,daj specifikaciju toga sta sve treba da ja to bacim na papir

Comment

• Uros Piperski
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2005
                • 2978
                • Beograd

Zadnji od Una turbo. Mogu i drugi ali onda moras da pravis adapter plocu. Unovi isto idu sraf na sraf, samo nemoj da te zeznu za sajbnu koja ide ispod lezaja
                Prednje... Tipo 1.8 16v, Dedra 1.8 8v... To je ono sto sigurno znam.

Comment

• Transporter
                  CBC Senator XXL
                  • 12.03.2006
                  • 568
                  • Avala BGD

I to nece da te kosta puno a znacice ti mnogo, za 90-ak eura odes na otpad i da biras, ortak je zaboo mintex plocice k'o nove i diskove skoro nove za 90e sa sve nosacima i celjustima.... znaci cena ti je tu negde oko 100-tke moze da se spusti malo samo za celjusti i nosace ali ne puno, a diskove i plocice da uzmes nove to bar nije skupo !

Comment

• Laki GSi
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2006
                    • 2426
                    • Beograd-Vozdovac

Diskovi i plocice idu sigurno novi,kandze mislim da ne moraju eventualno da im se zamene gumice montirati i kociti.

Ma razmisljam nesto da prvo obezbedim zadnje kocnice posto su prednje noviji model i fabricki su za tipa 1.6,nego me interesuje da li moze moj glavni kocioni i moj servo kocnica da ostanu!?

Comment

• Laki GSi
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2006
                      • 2426
                      • Beograd-Vozdovac

Da ne otvaram novu temu...interesuje me da li moze da se iskoriste moje sadasnje prednje na mesto zadnjih? Kod mene su trenutno prednje kocnice extra,fabricke, plivajuce kandze,diskovi,plocice sve to u standardu sa tipa 1.6.

Ja bih voleo da ih iskoristim za zadnje kocnice pa jel zna neko da li to moze!? Ako moze onda bih zamolio nekog i da to malcice pojasni.

Hvala

Comment

• Uros Piperski
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2005
                        • 2978
                        • Beograd

Moze ako kupis hidraulicnu rucnu, ali to nije po zakonu. Rucna kocnica mora da bude mehanicka.
                        Ali bice dovoljno dobro da prodjes tehnicki, ako te bezbednost ne zanima.

Ako hoces mehanicku rucnu onda trazi klesta koja su predvidjena za zadnju osovinu.

Comment

• Laki GSi
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2006
                          • 2426
                          • Beograd-Vozdovac

Znaci tu je zackoljica!? J.ebote koliko sam plitak u glavi....
                          Sta sad....da li rucna ili ne?Sto je najgore ozbiljan sam

Jel to za mehanicku kocnicu-rucnu ne moze nikako da se spakuje na ove kandze!?

Comment

• Uros Piperski
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2005
                            • 2978
                            • Beograd

moze, ali ce kostati 20 puta vise nego da kupis odgovarajuce.

Comment

• Laki GSi
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2006
                              • 2426
                              • Beograd-Vozdovac

U pic. materinu. Znaci uno turbo zadnje kocnice?
                              Jel mogu neke sa alfe 156 selespeed? Ima drugar za alfu komplet i prednje i zadnje pa sad da li to moze da se upakuje?

Comment

Working...
                              X