Homokineticki zglob?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ljupce
    CBC Početnik
    • 07.07.2007
    • 4

Homokineticki zglob?

Pokidala mi se mandzetna na homokinetickom zglobu, na Marutiju 800. E sad kako da odvojim poluosovinu sa zgloba... nije kao kod keca da ima osigurac u zglobu...ili moram mandzetnu da navucem sa strane poluosovine ka menjacu, ali i na toj strani je zglob..

Predpostavljam da je kao kod vecine japanaca,kako?
  • jeronimo
    CBC Senator XXL
    • 27.10.2005
    • 390
    • beograd
    • ваз 21214-20

popustiš trapove i izvu?eš poluosovinu iz menja?a (nije kao iz juga ne?e iscureti ulje)
    prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• ljupce
      CBC Početnik
      • 07.07.2007
      • 4

dobro, to znam, ali i na drugoj strani je homo-zglob, i njega treba skinuti?

Comment

• Lucky
        CBC Veteran
        • 08.12.2004
        • 184
        • Prokuplje

Osigurac je zicani u kanalu u poluosovini, dovoljan je blag udar u kineticki i svlaci se sa poluosovine, isti je metod za oba zgloba..

Comment

• milan_g1
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2007
          • 863
          • Karaburma

E za taj blagi udar je meni majstor rekao da mora biti jedan, tj. mora iz prve da izleti zglob, ne sme da se cuka po malo, on je koristio drveni cekic
          "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Dobro kaze majstor za cekic. Jos samo ko ima osecaj.
            A sta ako ne krene?
            Salim se. To nije kriticno mesto koje obicno zariba. Rastavlja se relativno lako to sve. Ima na netu i dosta foto primera kako se prepakuje homokineticki zglob. Nisu svi isti ali je otprilike sve to jako slicno.
            Kad se to radi mora sve biti cisto (bez peska i prasine) sto zglobu garantuje kasnije duzi vek. Takodje i mast mora da bude adekvatna za dug zivot. Posao je prljav i ne isplati se to cesto raditi pa bas zato treba odraditi posteno.

Comment

Working...
            X