Vozim Audi 100 cc sa fabrickim motorom 1.800 cm3 [cetiri cilindra]. Imam problem, nemogu da resim. Kada krecem uvek mi zatrese. Kao da nevalja korpa ili lamela. Menjao sam do sada tri puta ceo set kao i iglicasti lezaj i uvek se isto desava. Nisam samo menjao zamajac ali "na oko" izgleda besprekorno dobar. Isao sam dva puta kod majstora za trap da mi provere dali je otisao neki nosac motora ili menjaca ali obojica kazu mi da je sve ok. Mozda mi se samo cini ali to je manje izrazeno kad je auto hladan tj kad krenem od kuce skoro da ne trese. Tek posle kad se malo zagreje u gradskoj voznji [taksista sam]. Zna li neko sta ovo moze da bude i kod koga da odem da mi to ispita o cemu se radi ? Unapred hvala i pozz
Trese....
Collapse
X
-
Sta znaci da je zamajac dobar na oko?
Ja sam jednom sredio kvacilo tako sto su mi majstori stavili remontovanu lamelu i polovnu korpu koju sam ja imao. Drzao je odlicno ali je tresao. Pretspotavljam da je lamela bila kriva. Kupio sam ceo set i od tada ne trese ali i ne drzi tako dobro. Zamajac nije obradjen sto je bila greska.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
-
-
Ja sam takav problem imao pre mnogo godina isto nova lamela, korpa i majstori kao sve je dobro itd..., na kraju mozgovi kao sto su, niko nije izvalio da treba da se obradi zamajac kao sto rece Uros, kad je to odradjeno sve bilo kako treba.
Comment
-
-
trese
Hvala. Sad necu skidati nista dok traje a sledeci put obradjujem i zamajac jer neverujem da ima negde da se kupi nov za ovo moje 1985 godiste. Delimicno sam i navikao kako i kada da pustam kvacilo kad krecem pa onaj kog vozim to skoro i nemoze da provali to tresenje a to desava se samo kad krecem iz prve. U voznji ne. Inace, delove u GEST-u kupujem vec deceniju i nikad ali NIKAD nisam imao reklamaciju na njihove delove. Verovatno su iz Turske, Italije, Brazila, Engleske.....jbem li ga ali traju i nisu skupi. Kad traju meni koji sam na taksiju koliko traju "normalnom" coveku [jer mi taksisti i nismo normalni he he]. A i da hocu da kupim original nema gde. Na svim deklaracijama pise made in Nemacka a znam da nisu videli ni "N" od Nemacke. Pozz
Comment
-
-
sve sam i ja to odradio i promenuo 14. lamela i 3. korpe 2. puta obradjivao zamajac,na opelu,na fiatu obradio zamajac 3. lamele i ispostavilo se da je ladina jos i najbolja za penzionersku voznju i 2. korpe,na drugom fiatu ceo set nov i posle kratkog vremena poceo da trese,zamenio samo lamelu i resio problem,na alfi stara polovna lamela nije tresla a nova trese,sa ladine lamele skinuo i prenitovao obloge i za sad je sasvim ok,probao sam i skupe i jeftine lamele na opelu i sve je to isto ..... samo drugo pakovanje i lepse ofarbane opruge itd,mnogi se zale za isti problem,pogotovo u koloni kreni-stani,dok je hladno sve ok ali cim se ugreje pocne da treseko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Comment
-
-
koliko km ti traje kvacilo, u proseku posto si cak 3 puta menjao + fabricka ugradnja ?
4 komada po 300.000km, ili drugacije ?
meni se samo na jednom autu do sada sli?no dogadjalo, dizel motor.
lamela je imala izmedju 350 i 400,000km, originalna, isto i korpa.
isto kada se zagreje pomalo na samom po?etku hoda blago trzanje.
kada se radila generalna motora pregledano je kva?ilo, i ustanovljeno je da je uzrok bio ležaj zamajca (taj igli?asti, pretpostavljam da si na to mislio).
na korpi je bilo tragova pregrevanja, plavi?aste boje neravnomerno rasporedjeno i bilo je sitnih prskotina.
za par stotina hiljada km iza sebe nije ni ?udo da se pohabala.
Sachs M228 ako se se?am dobro modela kva?ila.
nikada ni pre ni posle na bilo kom autu nikada nisam imao sli?ne probleme vibracija sa kva?ilom.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Eto ti ga sad
i ja ponekad imam sli?an problem ali kod mene je obrnuto o?e da mi trese prvom ali ujutro kad je hladan sa malo ve?im gasom na pola kva?ila
pa ja onda polazim ili u leru ili drugom ali ve? sam se naviko
isto sam skoro menjao komplet kva?ilo zamajac nisam dirao'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!
Comment
-
-
Originally posted by mirkoEto ti ga sad
i ja ponekad imam sli?an problem ali kod mene je obrnuto o?e da mi trese prvom ali ujutro kad je hladan sa malo ve?im gasom na pola kva?ila
pa ja onda polazim ili u leru ili drugom ali ve? sam se naviko
isto sam skoro menjao komplet kva?ilo zamajac nisam dirao
Comment
-
Comment