Skripanja trapa?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bane R
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2006
    • 1769
    • Beograd

Skripanja trapa?

Koliko vidim, problem "škripi na ležećim policajcima i neravninama, a ne škripi kada pada kiša..." nije baš tako redak.

Kod mene na autu iz potpisa je nastao kada sam menjao silen blokove na celom automobilu i nikako da se pozabavim tom tematikom. Problem je što škripanje veoma izraženo i to na sva četiri točka.

Danas sam kupio neko sredstvo za podmazivanje (nešto ala wd40, samo više za podmazivanje, manje protiv rđe) i škripanje je prestalo, ali verovatno to nije dugoročno rešenje i bojim se da li će to sredstvo nagrizati poliuretanske silen blokove.

U principu znam šta mi je činiti, da sačekam da se škripanje ponovo pojavi, da stavim auto na kanal, pajser u ruke i da gledam koji deo trapa škripi i da njega "lečim".

Problem je u tome što ne znam kako da lečim.

Da menjam taj silen blok? Nikakav problem, ali šta ako se i novi tako bude ponašao?

Čuo sam priču i o deterdžentu za sudove? Ali kapiram da će se to brzo isprati.

Neko je na ovom forumu spominjao špric i ubrizgavanje nečega (silikona? mada je posle neko reko da je silikon pregust za špric) među silen blokove - to mi deluje kao pametno rešenje, ali šta ubrizgati?

Koje sprejeve i masti koristiti možda kao privremeno ili polutrajno rešenje?

Nešto drugo?

PS. Napomena da je ceo trap kompletno ispravan.
  • Pole
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 363
    • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

burazer je u servisu pri promeni silen blokova koristio bas tecnost za sudove jer ulja,masti i ostale stvari nagrizaju gumu
    zasto krava nosi zvonce...?...?...?
    pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Pa šta kaže? Je l to dobro (dugoročno) rešenje ili "drži vodu..."?

Comment

• jaksa
        CBC Senator XXL
        • 23.10.2004
        • 701
        • Novi Beograd, SC

I meni je trap navodno skroz ispravan, a nervira me skripa (i lupkanje - nosaci motora verovatno) pa cu uskoro da odem na kompletnu kontrolu svega u prednjem trapu

Comment

• BRABUS
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2004
          • 2399
          • London

Moze da bude da su ti se srafovi koji drze most razlabavili, proveri ih, meni se to desilo na Alfi i bili su isti simptomi. Trebalo je majstorima ceo dan da nadju sta je posto trap nije imao lufta nigde...

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Bane...evo ti prilicno dugorocno..... operi sve te silene da nema peska i prljavstine i uzmi sprej za lance, lagere, zupcanike sa PTFE (teflonom) odbija vodu i naprskaj i resio si problem.
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Probaću! Nadam se da ne misliš da ih vadim, pa perem, pa vraćam, jer bi mi onda bilo lakše da napravim novi CRX od blata sa full_koža_klimom

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

a grafitna mast ili grafit u bilo kom obliku? ja imam u radnji neku bocicu sa grafitom u prahu za podmazivanje brava i gde to metnem tu vise nema podmazivanja. rekoh ti, pitaj dexonija...
                poz
                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Bane R
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2006
                  • 1769
                  • Beograd

Pa pitaću ga sutra na banjici

Comment

Working...
                  X