Menjac za Skalu 55 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ĆOMI
    CBC Senator XXL
    • 31.08.2006
    • 1705
    • Braće Jerković,Vozd
    • Stilo JTD 16V

Menjac za Skalu 55 16V

Posto je Laki na putu,zamolio je mene da postavim temu u njegovo ime...

Trebalo bi nesto uraditi sa njegovim fabrickim menjacem,posto se posle "zestoke voznje" neko vreme menjac cuje na leru...Neko mu je rekao da se druk lager zagreje pa se on cuje ,no nebitno.

Zvao je coveka iz Kragujevca sto radi ojacanja(Mislim da se zove Kaprikornus) i on mu je rekao da moze samo da mu izmenja neke lezajeve u menjacu,da stavi pojacane i to je to-cena 300e.

Sta se vise isplati za te pare,raditi fabricki menjac ili uzeti neki fijatov,npr od Una Turbo ili nekog slicnog...

Koji menjaci pasuju uopste i sta je najbolje uraditi?

Za one koji neznaju,motor je 1.6 16V-Fiat Bravo,a auto Zastava Skala 55 .

Hvala unapred!
    OPEL CLUB SERBIA
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Ako na dnu bloka motora (odmah iznad kartera) sa desne strane, postoji mesto gde se srafi nosac poluosovine (lezaj) onda je najbolej da koristi menjac sa ritma/regate. Odredjeni modeli imaju salter na istom mestu kao i jugo, tako da samo treba prepraviti poluosovine. znam coveka koji to radi, moze i celu ugradnju da uradi, ali se nalazi u ALeksandrovcu.
    sistem sa dusom poluosovinom iz dva dela je bolji od zastavinog jer poluosovine ulaze u homokineticki zglob pod istim uglom pa nema "torqu steer-a" (ne desava se da auto vuce u stranu pri naglom ubrzanju, sto je slucaj sa zastavom).

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• GadGet
      CBC Senator
      • 15.08.2007
      • 206
      • Nbgd, Vozdovac

Lancia Prizma 1.6 ima menjac za z101.....ostaje z101 rucica - ima dole kacenje

Comment

Working...
      X