Kocnice - struganje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RedboX
    CBC Senator XXL
    • 28.11.2006
    • 1537
    • Novi Beograd

E nemoj me sad przis bez argumenata
    i meni ta prica malo ne pije vode jer bi ljudi brzo provalili da fabrike fushere i eto kraja.
    Planirao sam da uzmeme brembo diskove a plocice neke kvalitetne recimo ATE jer to vidim ljudi ovde smatraju dobrim. Brembo nema plocice za mene a zanima me da li se i kada menjaju celjusti i kad se menjaju dobosi i ,valjda se zove pakne, ono sto u njima koci.

btw i dalje imam ono periodicno cijukanje koje lici na zvuk kao kad otpustas rucnu pa mi bas nije svejedno jer da je u redu ne bi se culo.
    Da li ima veze trap sa time?
    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• RedboX
      CBC Senator XXL
      • 28.11.2006
      • 1537
      • Novi Beograd

Cuckanje nastavak..
      Nije mene mrzilo da ja opet odem u servis sad kod mog majstora i provozam coveka da cuje o cemu je rec i on se slozi da to nije ok zvuk pa da dodjem za koji dan.Pronasao je da su diskovi poceli da se ljuste i da se glodju sa ivicom plocica i napravili kanal na jednoj strani koji se grebao od disk i pravio te zvuke.
      Eon je bio u pravu.
      Sad cu sve da zamenim i napred i nazad pa da znam na cemu se vozim.

Comment

• mugos
        CBC Senator XXL
        • 18.09.2007
        • 555
        • BG/sada Novi Beograd

Kada menjam pločice i paknove menjam i creva i nazad cilindre, što kaže Jevrem nema zaj... sa kočnicama.
        Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• mishkom
          CBC Senator XXL
          • 07.08.2007
          • 591
          • N/A
          • N/A

A kod mene samo skripi ponekad(307), znaci sve je ok, i kad se koci sve je normalno, a onda kada dodjem na 15-20km/h i kad stajem onda skripi po nekad, kao cvili ili tako nesto. . .

Mada je zvucna izolacija dobra, pa onda se u kabini i ne cuje, ali sam zato poceo i prozor da otvaram, pa se ponekad cuje. Sta to moze da bude?

Comment

• RedboX
            CBC Senator XXL
            • 28.11.2006
            • 1537
            • Novi Beograd

Mozda ti je moj slucaj.I meni se culo samo kad usporavam.Diskovi poceli da se krune na obodu i pravili urez u plocici koji je posle dodirivao disk na drugom mestu i skripao.Pregledaj to, to ti bar nece niko naplatiti, meni moji majstori nisu

Comment

• vladabgd
              CBC Veteran
              • 01.01.2005
              • 132
              • beograd

od pre 4-5 dana i kod mene rekao bih slichno kao kod mishka shkripi ili struze jbm li ga. znachi bash nema pravila, nekad se desi da se ne chuje dugo i onda kad krene struze dosta (narvno kad idem brze ne chuje se toliko jer je period manji pa se zvuk tog struganja stapa u jedan kontinualan pa ga valjda zato i ne primecujem ali pri malim brzinama kao i pri oshtrijim skretanjima, polukruzno recimo ume bash dobrano da se chuje). kao da neshto zakachinje samo na odredjenom delu pa se pri svakom okretu tochka pri konstantnoj brzini javlja u istim vremenskim intervalima.

ja i nisam siguran da su diskovi u pitanju niti da dolazi samo od prednjeg desnog tochka ali pretrazivao sam forum sa ciljem da nadjem shta bi mogao da bude problem i chitajuci ovu temu skoro sam ubedjen da su diskovi problem kod mene.

sad mene interesuje shta bi mogao da bude uzrok ovakvog strguanja ? auto je relativno nov (oktavija) sa predjenih ~6 iljada km. ne secam se da sam u zadnje vreme nekad bash naglo kochio ili overio neku rupu pa da je zbog toga moglo da dodje do oshtecenja.. shta bi josh mogao da bude uzrok ? jedino na shta bih mogao da posumnjam su zimske gume koje su montirane pre 15ak dana.. mada ovo je pochelo da se chuje tek pre 4-5 a ne odma posle njihove montaze pa mi i ne deluje logichno..

i josh jedno pitanje.. otici cu naravno u ovlashceni servis jer je auto josh u garanciji a imam i kasko pa me zanima shta je njihova obaveza da urade a shta bih morao da doplacujem ?

hvala

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Moguce je da nije ravnomerno zategnut tocak.
                Skini tocak sto pre ili neka to uradi neko drugi a ne taj kod koga si montirao gume. Da su pazili ne bi bilo problema.
                Kad skinu tocak neka provere da li disk dobro lezi i da li je sraf koji ga pridrzava zategnut lepo.
                Kazem pridrzava jer ustvari srafovi tocka drze punom snagom i tocak i sam disk pa je zato potrebno da su ravnomerno zategnuti.
                Danas to skoro svi servisi rade vazdusnim moment kljucem pa uglavnom nema problema.
                Valjda nemas peh da si uleteo u neku baru i pokrivio diskove (disk)?

Comment

• vladabgd
                  CBC Veteran
                  • 01.01.2005
                  • 132
                  • beograd

bio danas u servisu, skinu chovek prednji desni tochak na koji sam najvishe sumnjao da se chuje (nisam bio 100% siguran) pogleda malo i izvadi kamichak
                  kaze chesto se to deshava. zapadne i ne moze sam da ispadne a struze tako ponekad kad mu dodje.

dranix hvala na savetima sad bar znam za ubuduce shta moze da mi pravi probleme ali nadam se da necu imati prilike da ih iskusim

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Nekada hoce da skripi i od tvrdjis plocica....
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• dima
                      CBC Senator
                      • 14.02.2007
                      • 200
                      • Niš

Jel se desava da dobos postane po malo jaje tj. "out of round". Na zadnjem levom tocku zakacinje uvek na istom mestu, belezio sam kredom, inace su dobosi ok tj. u granici tolerancije za precnik (201mm) a i paknovi takodje.

Da li moze da bude nesto do deformisanih lezajeva ili glavicne?

Nisam proverio da li mogu da zarotiram dobos u odnosu na glavcinu za 180 stepeni, pa onda da vidim da li kaci na istom mestu....
                      OPEL ASTRA G 1.4 16V

Comment

• zx3
                        CBC Član
                        • 16.01.2007
                        • 86
                        • Požarevac

Da ne otvaram novu temu treba da zamenim diskove i pločice kog proizvođača preporučujete, i sa kojim imate iskustva.

Comment

• nikolaf7
                          CBC Veteran
                          • 23.12.2007
                          • 181
                          • beograd

Evo i ja imam pitanje, poci cu kod majstora da pogledamo ali tek u srijedu/cetvrtak a sad me muci - strugne zadnji disk(diskovi?) ali samo kad idem u rikverc i zakocim, i to ponekad. Ali cudan zvuk, nekad jace nekad slabije
                          If God rides a Harley............
                          The Devil rides a Duke!

Comment

• vladabgd
                            CBC Veteran
                            • 01.01.2005
                            • 132
                            • beograd

ma mozda je i tebi upao neki kamenchic.. iz tvog opisa bih rekao da je mozda bash ta situacija

Comment

• deki74
                              CBC Veteran
                              • 03.02.2008
                              • 139
                              • Beograd

Iz mog iskustava za jutarnje struganje pri kocenju obicno su zasluzne nekvalitetne plocice a sto se kamencica tice kod mene na fabii se to cesto desava zvuk je nesto od cvilenja do struganja ali svaki put ispadne sam od sebe posle 1-2 km brze voznje

Comment

Čudno da se niko nije setio da se šrafovi klešta mogu olabaviti!!!! pločice Ok ali struže!!!
                                Meni se to jedanput desilo. Škripuće po malo i ja promenio pločice. Naravno, mislio sam da su pločice u fazi ''razrade'' ali...

Comment

Working...
                                X