Stvrdnjava se servo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Stvrdnjava se servo

Pre neki dan sam osetio da mi je pedala kocnice tvrdja nego li inace ali sad je doslo do toga da vise uopste nece da popusti i bude mekana,odnosno kao da servo kocnica neradi! Kad palim auto i stisnem kocnicu osetim da se servo aktivirao jer mi pedala malo "propadne"-postane mnogo meksa ali u voznji je tvrda. Da li je moguce da je servo riknu ili je mozda neko crevo....nesto ne znam....ventil !?

Kakav je to sklop zapravo,sta je tu moglo da se desi i da li se uopste nesto desilo ili mu je tako naislo!? Osecam da ima veze sa brojem obrtaja jer kad je na visim pedala je meksa,a posto mi se sj_ebo ler gas...
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
  • tamburski
    CBC Senator
    • 27.09.2007
    • 210
    • PANCEVO

slab vakum ako nemas vakum aparat verovatno je puklo crevo(od u**** do serva)ili je mozda spalo.Moguce je da ti ler zbog toga sizi zbog fals vazduha
    a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

Hvala na konsultaciji,sutra(danas ) cu proveriti crevo pa javljam gde se desilo falsiranje

Comment

• Laki GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2006
        • 2426
        • Beograd-Vozdovac

Pukla plasticna lulica na samom servu,problem resen za citavih 130din.Bog te vid'o

Jos jednom hvala!

Comment

• mb12
          CBC Senator XXL
          • 06.11.2006
          • 640
          • Vrbas
          • Mazda 626 2.0 TD

....evo i mene cale poceo da tripuje da mu je papucica kocnice kocnice tvrda ( a pre par nedelja tvrdio da mu je mekana ) i da treba kao konj da stisne papucicu da bi zakocio....

....ja popizdim ( jel se uvek tripuje i uvek auto mora da mu bude u fabrickom stanju iako nedaje pare iz svog novcanika ) sednem da provozam....ama nevidim razliku uopste ( isto tako nisam video razliku kad je tvrdio da mu je premekana )....OK,otkuliram ga.....

....dodjem danas sa posla, kad on okrece neki broj na telefonu.....kad,ono,zove servis u Temerinu ( mi smo iz mesta pored Vrbasa, i neznam odakle mu ideja da zove temerin ) da se raspita sta to moze biti, i koliko bi bila opravka....

.....navodno, moze biti da je ventil neki u pitanju i opravka je 200 dinara, a ako je servo onda je skupo i tri lepe ( caletov komentar na moje pitanje posle obavljenog razgovora ).....bio covek do servisera i ovaj neki priuceni serviser mu je pogledao i stvarno rekao da on niti ima opremu niti zna nesto o tome i da nazove Opelov servis u temerinu jer je cuo da su OK ( mislim stvarno, pored toliko servisa u Vrbasu, nevidim razlog da to radi, ali ajd.....) i napomenuo mu je da plocice treba da se menjaju....

....za plocice je stvarno u pravu covek, i treba da se menjaju, evo koliko vec pocetkom naredne nedelje, cu ih promeniti, i idem da mi provere da li nesto nije u redu sa servo uredjajem za kocnice ( cisto da mu umirim savest...dokon covek ).......

.....e sad, oticicu do nekog servisera Milovanceva ( kod AMK Buducnost ) a zanima me ko jos u Vrbasu moze da to "pogleda" da se nebaziram na konstataciji jednog servisera....ako moze pomoc ako je neko imao iskustva po tom pitanju,a da je to radio u Vrbasu......

.....takodje me zanima, koliko bi mogao da bude taj uredjaj, ako je vec otisao , posto me je toliko cale iznervirao da nemogu da prestanem da mislim o tome ( a ko ga nezna, nezna o kakvom 'teskom' coveku po pitanju kola govorim,iako mi je otac )......

....takodje,kako se manifestuje kvar tog uredjaja.......nemogucnoscu kocenja ili nesto trece....da li moze usred voznje da 'rikne' i da se nemoze zakociti, ili postoji neki pomocni sklop koji u takvoj situaciji pomaze da se zakoci?

....unapred hvala na odgovorima i pomoci!

(auto je Astra 1.6i 55kw 1992)

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

servo je samo pojacavac pritiskanja na pedalu, radi komfora vozaca.
            nekada su se auti masovno pravili bez toga i sasvim normalno kocili.

ako otkaze u voznji, nista se ne desava osim sto treba jace nogom pritisnuti pedalu. kocenje i dalje se potpuno zadrzavava kao funkcija.

za cenu ne znam, nikada ni na jednom autu koji sam imao ili koristio sluzbeno nije crkao servo.
            nisam ni cuo da je ikada crkao servo, jedino ono teorijski da je moguce.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• mb12
              CBC Senator XXL
              • 06.11.2006
              • 640
              • Vrbas
              • Mazda 626 2.0 TD

....evo promenio sam plocice na Astri! Na jedvite jade sam ih nasao i da nije bilo lika iz servisa koji me je provozao po Vrbasu, po svim radnjama auto delova neznam da li bih to stigao odraditi veceras ( tj oni, serviseri )....

.....svugde sam bio obisao i svugde "kao" imaju preko telefona sve vrste plocica za Astru 1.6i iz 92 godine, ali kad sam im bio doneo, onda se samo cheshkaju po glavi i slezu ramenima ...veliki minus za laganje likova iz "Auto Vrbas" i "Extra Auto" prodavnice delova, koji su preko telefona govorili da imaju plocice, a u stvari nemaju....na jedvite jade sam ih nasao u nekoj novotvorenoj prodavnici "Auto Zona"....i to je bila cista sreca, sto sam ih tamo nasao, jer nemaju bog zna koliko delova ( generalno ) na lageru....i to za samo 1021 din......

.....onda veliki minus za servis "Milovancev" koji je na moje pitanje koliko bi izasla zamena plocica odgovorio: "Pa pazi, to mi je najnezahvalnije kad me neko pita......Sve zavisi sta cu ti raditi oko plocica!" Pa sta mozes raditi tako ti boga...nemozes ...ma nema veze....otkulirao sam ga, dovidjenja......

....veliki plus za servis "Doderovic" ...jeste da nije ugledno mesto, ali zato majstori uljudni da nepovujes....jos se iscimali da mi pronadju deo po gradu......eto,jos sam pod utiskom...i da na moje pitanje preko fona koliko kosta zamena plocica oni rekose :"700 dinara plocice a 1700 ako treba da se menjaju plocice i pakne..." ..... ma da su reli i 1400 samo za plocice , cenim to sto neuvijaju oko cene, nego ti posteno kazu, pa ako ti neodgovara nemoj dolaziti......

.....e sad, oni mi rekose da sada malo opreznije vozim dok se plocice nerazrade....primecujem da je papucica kocnice dosta meksa posle zamene starih plocica....da li je to uobicajeno?

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Samo polako dok sve ne legne i posle ces znati pravu tvrdocu.
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Pa....
                  Trebalo bi da se nadruka odmah i da bude tvrda ali da malo slabije koci (hvata).
                  Ionako ne bi trebalo brzo da se vozi dok ne legnu plocice a to sve zavisi od stanja diskova koliko vremena treba za naleganje.
                  Za nove diskove i nove plocice to se desi posle pola sata voznje.
                  Sasvim je moguce da sistem nije bas perfektno odzracen mada se nadam da su serviseri provozali auto posle zamene plocica.

Comment

• mb12
                    CBC Senator XXL
                    • 06.11.2006
                    • 640
                    • Vrbas
                    • Mazda 626 2.0 TD

......ja sam bio 'nadrukao' kada sam seo da ga izvezem iz radionice....nisu ga vozili jer kako su rekli "Imaju posla preko glave" ( i stvarno su imali ) nego da malo opreznije da vozim dok ne "legnu"......kazu "Osetices to kada legnu"...... e sad, videcu, to je bilo samo 13 km voznje , nadam se da ce posle 100 km voznje ( 80 posto kombinovana, 20 posto gradska ) da legnu maksimalno koliko mogu, pa ako tada nebudem zadovoljan oticicu da vidim da nije neki problem u servu ( jos samo fali da me je cale izbaksuzirao ) ali neverejem da je neki problem sa njim posto je sa starim izlizanim plocicama zustrije hvatao diskove......tako, videcu, sta bude posle 100 km.......da li je to neko vreme posle koga bi trebalo da nalegnu plocice? ( bez obzira da li sam ja zadovaoljan kako rade ili ne )

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Drukni pedalu (kad je motor ugasen) dok ne postane tvrda, upali motor i vozikaj se lagaaano 20ak min ... nakon toga par dobrih kocenja (ali imaj mnooogo prostora ispred sebe) i sve je leglo...
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Delkan
                        CBC Senator XXL
                        • 14.06.2005
                        • 829
                        • 60 km From BG,West

Originally posted by prolupator
                        (ali imaj mnooogo prostora ispred sebe)
                        A iza?

Comment

Working...