Meni je izmedju a539 i a 520 razlika kao **** i glava. Imao sam i jedne i druge ali su mi A520 deset puta bolje nego A539!!!
Dal je moguce?!?! (promena dimezije guma)
Collapse
X
-
Možda će se neko smejati ,ali sam pre neki dan probao na autu mog prijatelja(vozio sam i ranije taj auto) Barum Bravuris gume u dimenziji 195/50-15 i ne mogu vam opisati kako se lepo ta guma ponaša.Pre svega je tiha a neobično je udobna sobzirom na dimenzije.Takodje dobro drži pravac!Nisam je vozio po kiši.Cena je oko 32E.....primamljivo a???Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Originally posted by TETAKMožda će se neko smejati ,ali sam pre neki dan probao na autu mog prijatelja(vozio sam i ranije taj auto) Barum Bravuris gume u dimenziji 195/50-15 i ne mogu vam opisati kako se lepo ta guma ponaša.Pre svega je tiha a neobično je udobna sobzirom na dimenzije.Takodje dobro drži pravac!Nisam je vozio po kiši.Cena je oko 32E.....primamljivo a???
Comment
-
-
I ja sam za te aj da kazemo druga klasa gume. Neki od tih proizvodjaca imaju vrlo kvalitetne gume, a jos osvajaju trzista pa imaju dosta niske cene. Uvek mi je bilo mnogo kad treba da dam par glavica EU da stavim sve cetri nove markirane gumeTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Drago mi je pre svega da razmisljate o gumama jer njihovo ispravno stanje jako utice na bezbednost, a pre svega pri brzoj voznji.
No, da se vratimo na Barum, Kumho, Hankook i sl. Svaka od ovih guma ce po suvom dobro da vas posluzi. Neke od njih nisu ni lose po kisi, ali u voznji i kocenju po pravcu, medjutim pravi trik izmedju dobre i lose gume je u voznji u krivini po kisi (narocito pri brzoj voznji). E, tu je problem koje te gume nemogu da rese!!! Problem je manji gad su gume nove,ali postaje sve veci sto su gume istrosenije. To je razlog zasto firme tipa Michelin i Bridgestone vaze za top proizvodjace guma Njima performanse ne opadaju drasticno sa potrosnjim guma. Zato je uvek bolje dati nesto vise novca za gumu i sacuvati glavu i auto.
Comment
-
-
jeste jasno da skuplja guma ima vece sanse da bude i bolja ali cena nije pravilo u tehnici jer previse zavisi od marketinga, imizdza i drugih netehnickih faktora.
Barum je u okviru Conti grupacije koja ima isti ili uporediv nivo kao i Michelin ili bilo ko drugi u svetu sto se znanja, mogucnosti izrade i moguceg kvaliteta dizajna i proizvodnje tice.
pri izboru gume je vazno i za koji ce se auto koristiti i za koju primenu. ako ce se neko trkati po krivinama onda dilema skoro i da nema, specijalna guma za tu namenu koja ce biti uglavnom neupotrebljiva za obicnu voznju tokom godine.
za standardnu primenu bez trkanja, i po standardnim putevima nema nikakvog smisla bacati pare na gume koje su neodgovarajuce prema auta samo zato sto su skuplje ili poznatog imena.
u smislu, da za prosecna auto mase do 1300kg i prosecnog motora do 150 konja nema potrebe za gumom vece sirine od 185-195mm i 14-15 cola a to je ujedno i najboji odnos cena/perfomanse.
praksa i testovi pokazuju da su danas kada se gume prave od vestackih materijala, na manje vise isti nacin i istim masinama, veoma malo razlikuju po osobinama i da su u pitanju cesto nijanse, toliko sitne razlike da su u okviru greske merenja. danas svi (od tih velikih svetskih igraca u sta spada i Barum/Conti) prave odlicne gume prema deanasnjim prosecnim autima tako da nema potrebe za ekstremnim gumama niti ulaganjem gomile para za poboljsanja tek u promilima perfomansi u uslovima prosecne voznje, vozila i vozaca.
za ekstremnu primenu auta, trkanje i ostalo pare i gume su ionako potrosni metarijal pa su i kreiterijumi potpuno drugaciji po pitanju izbora.
moje misljenje je da se kod nas previse pazenj posvecuje imidzu guma, tockova i nasumicnom izobru sirine istih a sve zbog izgleda a zanemarljivo malo zbog perfomansi.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Glas za POTENZU VRHJackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
Comment