Resetovanje ABS-a?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zloca
    CBC Senator XXL
    • 21.12.2005
    • 510
    • Novi Sad
    • Astra bertone turbo

Resetovanje ABS-a?

Ortak ima mareu `00. god, 1.6 16v, limuzina. Vremenom mu pocela u voznji da se pali lampica za ABS. Majstor mu rekao da slobodno tera jos par hiljada km. I jednom se upalila i ostala da sija. On otisao kod majstora, ovaj mu zamenio plocice. Medjutim, lampica za ABS je ostala da sija. Na pitanje sto sija majstor mu je rekao: pa treba da se nakaci na kompjuter i da se obrise greska a ja to nemam za mareu pa ne mogu. I ABS mu sada ne radi. Znaci ne sija samo sijalica, vec i ne radi.
    I sada ortak gleda da ode u neki servis da mu "resetuju" ABS...

Meni ovo deluje u najmanju ruku cudno, pa rek`o da pitam da li se stvarno brise greska i ako da moze li to u kucnoj radinosti?
    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Jeste li proverili da neki od senzora na tocku nije spao (konektor) ili je zaprljan?
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

kad otkloni neispravnost resetovace se sam.
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

...da, greska se brise uz pomoc kompa...
        Meni je Stilo prijavljivao tu gresku zbog slabijeg akumulatora, i kada sam posle 2-3 dana zamenio akumulator, bio sam u servisu gde su mi ponistili tu gresku vezano za ABS i ASR...
        Iako posle zamene akumulatora nije vise prijavljivao gresku, iako nije sijala nikakva lampica...[ mada nije sijala ni kada je prijavljivao gresku, to se desavalo samo kada palim auto, i to kada je prvo paljenje u pitanju, jer aku. nije imao dovoljno snage, pa je komp. gasio ABS i ASR da bi uopste mogao da zaverglam, a taj kvar je pokazivao samo na board-u..nije ni tada palio lampice...itd..itd.. ]...ta prijavljivanja kvara su ostala u memoriji, pa sam isao da mi obrisu gresku...Sam majstor mi je rekao da dodjem, ne bih ni znao da to treba da se uradi...

Comment

• Zloca
          CBC Senator XXL
          • 21.12.2005
          • 510
          • Novi Sad
          • Astra bertone turbo

A da li ti je radio ABS dok je prijavljivao gresku?
          Ne moze ono skines klemu 5-6 minuta i te fore da se izbrise?
          MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

..radio je ABS...[ Probajte da li radi, bar to nije tesko ustanoviti... ]
            Prijavljivao mi je kvar samo u trenutku kada upalim auto, i zato kada se vrsi cekiranje sistema, nije mi izbacivao '' check ok '', vec te greske na ABS-u i ASR-u....Medjutim, kasnije u toku dana je uvek pisalo
            '' check ok '', i nije bilo problema...
            To ponistavanje ti nece ni naplatiti... [ tu pre svega mislim na servis u kome ionako odrzavas auto ]...
            A, to sa klemama...meni je auto bar 20 minuta bio bez akumulatora, i jedino sto se ''samo'' resetovalo je bio sat...

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Problem nije u plocicama, nego u sistemu ABS-a. Pregledom ce se ustanoviti greska i otkloniti. Jednom zapamcena greska ne moze se resetovati otkacinjanjem acc-ua!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Zloca
                CBC Senator XXL
                • 21.12.2005
                • 510
                • Novi Sad
                • Astra bertone turbo

Originally posted by neshaoct
                To ponistavanje ti nece ni naplatiti... [ tu pre svega mislim na servis u kome ionako odrzavas auto ]...
                A, to sa klemama...meni je auto bar 20 minuta bio bez akumulatora, i jedino sto se ''samo'' resetovalo je bio sat...
                Ne pratis na casu.
                Prvo, auto nije moj vec ortakov, a drugo taj servis u kome se auto odrzava mu je i zamenio plocice i ne moze da anulira gresku. I ne znam i koji qrac ide tamo, vec mu je taj majstor za*eb`o mazdu a sada preti da to isto uradi i marei.
                Mene ustvari interesuje da li abs, kada se istrose plocice, prestaje sa radom i proradi tek kada se prikaci na komp bez obzira sto su prethodno promenjene plocice?
                MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

plocice i ABS su 2 potpuno razdvojena sklopa- sistema.
                  plocice mehanicki deluju, ABS elektro hidraulicki.

ako taj servis nije u stanju da otkloni kvar, zar nije jednostavnije da ode u drugi, ovaj put sposobniji, servis za to vozilo.

ABS je prilicno prost sistem, elektronika je jednostavna, procedura resetovanja takodje...meni deluje da se nema alata i/ ili znanja potrebnog za redovno odrzavanje auta tj kocionog sistema.

barem za Fiat ne bi trebalo da bude problema oko izbora drugog servisa..
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• RANK
                    CBC Senator XXL
                    • 28.02.2007
                    • 1635
                    • Beograd
                    • FIAT MAREA WEEKEND 1

ja ne znam cemu ovolika filozofija, rekao sam i ponavljam: kad se otkloni kvar i sledeci put upali auto, ako je sve ispravno i prodje inicijalizaciju, radice najnormalnije, nema potrebe za bilo kakvim ponistavanjem gresaka.

Comment

• neshaoct
                      Banovan
                      • 18.08.2007
                      • 1754
                      • Beograd, Rakovica

...hoce raditi, ali greska ostaje u memoriji...
                      Pratio sam na casu... , shvatio sam da nije tvoj auto, ali sam zeleo da kazem da je to sitnica od 5 min. posla [ a i manje ], i zato mu verovatno nece naplatiti...

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

i kakvog uticaja na vozaca ima to sto je greska upisana u memoriji? nikakvog.

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

...greske se ponistavaju...evo da krenem sada da ti kuckam servisnu knjizicu za svog Stila, pa cu naci negde ''resetovanje sistema''...
                          Problem je sto je njemu i posle zamene plocica ostala da svetli lampica...kako ce drugacije da je ugasi osim brisanjem greske...
                          A, i ne znam da li mu radi ABS, ako vec i dalje sija ta lampica...To makar njegov ortak lako moze da proveri, dovoljno je da ide 60-70, i full na kocnicu...
                          Uostalom, ne zelim ni da znam da li treba ili ne...da li ima uticaja na vozaca ili nema... ...da li ce kasnije kada prodaje auto, potencijalni kupac videti tu gresku kada bude povezao auto na komp...nista me od toga ne zanima...
                          Receno mi je da dodjem da mi poniste te greske, i to sam i uradio...
                          I, nisu mi to rekli u servisu da bi mi kao uzeli pare, jer mi naravno to nisu ni naplatili...
                          Nekako racunam da ti majstori bolje od mene znaju zasto je to trebalo da se uradi...

Comment

• Zloca
                            CBC Senator XXL
                            • 21.12.2005
                            • 510
                            • Novi Sad
                            • Astra bertone turbo

Da rezimiram, sa promenom plocica ABS bi morao da uspostavi rad, jedino bi i dalje svetlela sijalica koja se gasi brisanjem greske. Posto ovome ne radi ABS znaci da je majstor nesto zasr*o?
                            MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Keketarac
                              CBC Senator XXL
                              • 01.09.2007
                              • 588
                              • Novi Sad
                              • Seat Ibiza 1.2 TSI

Lose plocice nisu bile uzrok greske na ABS-u .....Verovatno je majstor Dundjer to video kao priliku da mu uzme neki dinar ili evro. Greska je u necem drugom, a tacan uzrok ce se (verovatno) videti kada se auto prikaci na dijagnostiku u servisu koji je kadrovski i materijalno osposobljen za to. U svakom slucaju ovakav pristup problemu od strane navedenog majstora je vrlo dobar razlog za trajnu promenu servisa.

Comment

Working...
                              X