Stilo 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

Stilo 1.6

...kada okrenem pun levi... [ mada, dovoljno je vec oko 1 kruga ]...u toku tog motanja volana, cuje se na blic kako nesto zakaci, kao metal od metal...
    Nemam problema u smislu da mi volan oteza, ili zapne, ili neke vibracije na volanu, sa te strane je sve ok...
    U klasicnoj voznji se isto nista ne cuje...tek kada volan okrenem za pun krug ili vise...To se desava i kada motam u mestu...Zvuk nije uvek iste jacine, nekada se bas cuje, a nekada slabije, jedva...
    Odmah sam pomislio na ugradjeni Zeder [ pre oko 2 meseca ], i da on nesto zeza...
    Ionako sam vec planirao da sutra odem do servisa gde mi je ugradjen Zeder, ali evo ipak da proverim da mozda nije neki drugi razlog... ?
    Jel' neko imao slican problem, a da nije imao ugradjen Zeder ?
  • veljko
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2006
    • 476
    • Backi Jarak, NS
    • Volvo V50 DRIVe

meni je krckalo kod motanja u mestu
    problem je bio u krstaku letve volana
    malo je nakapano ulja i proradilo "ko podmazano", al posto sam vec kupio novi - zamenio sam
    Bolje biti sretan nego pametan

Comment

• Vukajlo
      CBC Član
      • 21.11.2007
      • 12
      • Beograd

... imao slican problem na stilu , stim sto mi je to krckanje vremenom postalo toliko jako da sam mislio da puca volan. Otisao na reklamaciju u Zeder i konstatovali njihov propust, bio nedotegnut jedan sraf na zederu. 2 minuta intervencije i sada je ok. Povremeno u toku voznje kada smotam pun levi cujem sitan "klik" (kao metal o metal), slicno sto si ti naveo ... e sad ne znam sta da mislim ... zanemarljivo je ... i ipak je Zeder strano telo u volanu. Javi sta si uradio.

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

..bio danas do Zedera...
        Ispostavilo se da je neki drzac zedera, on je pravio problem [ neka spiralna metalna ploca, sa dve rupe na krajevima ]...Prvo je povecao promer tih rupa, i u mestu je sve ok...
        Krenem kuci, kad ono opet...
        Odmah se vratim kod njih...i krene neko podesavanje...Na kraju izvadi taj nosac, i napravi novi, ali ne vise tako spiralno, vec na neku drugu foru...Montira ga, i sve ok...
        Prodjem kroz ceo grad bez problema...
        Ali, evo sada na parkingu, opet cujem isti zvuk, ali mnoooogo manje....taj sitan ''klik'' o kome i Vukajlo prica...Cujem taj klik kada krenem da ispravljam volan, nakon sto ga namotam pun desni
        [ opet kada se volan vraca u levo... ]...
        Sitno jeste...videcu kako ce biti narednih dana...
        Ali, ako me bude zezalo, i pocelo cesce da se cuje...ili jace...eto mene opet kod njih...

Comment

• don
          CBC Senator XXL
          • 13.04.2005
          • 483
          • Beograd

Ma ajde, taj zeder koliko vidim cim to klikce i skripce, nisu dotegli ovo ili ono, sto ce reci ne strucna ugradnja, nesto mu nije bas kako treba, pa kad pomislim da to krcka i pucka pa neka pukne u voznji u njemu i neka se zakljuca volan, i da ne pricam dalje, ne bi ja to stavljao, neko moje licno misljenje.
          Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
          Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
          Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

...ne, ne Don....Znam da kazes iz najbolje namere, ali...
            Ne krcka Zeder [ njegova brava ], nije problem ni u vratilu na kome se nalazi Zeder...tu je sve ok...
            Problem je u nekom bezveznom ''drzacu'' ili sta vec, koji je takodje njihov proizvod...On je nesto labav, pa se pomera...i kad se pomeri, onda dodirne sam Zeder, i onda se cuje taj zvuk metal o metal...
            Eto, meni je majstor vec zamenio njega, a sam Zeder nije ni pipnuo...
            Mada, ako me ne bude mrzelo, odoh opet sutra kod njih da i taj mimimalni zvuk neutralisu...

Comment

Working...
            X