TRESE SE VOLAN

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Syncmaster
    CBC Veteran
    • 02.02.2006
    • 153
    • Zrenjanin

TRESE SE VOLAN

Prilikom vožnje već pri brzinama od 40,50km/h počinjem da osetim tek blako tresanje volana i tako do 80km/h, već kada pređem brzinu 100km/h toliko trese volan da ne može da se vozi(uzastopna cimanja levo desno), a već na 120 se trese ceo auto,osetim i sedište se trese. A i kada kočim isto tresanje ostim i na papučici za kočnicu.

Šta je u pitanju?

Zamenio sam homokinetički zglob, gume stavljao druge i isto se dešava.
    Samo da napomenem da je auto tresao i pre zamene zgloba i tada je tresao,ali sada je više izraženo na volanu, verovatno zato što je zglob nov pa je utegnut. A tresao je i na pedali kočnice samo ne ovoliko kao nakon zamene zgloba.

Na šta da sumnjam. diskovi(obrađeni kada su menjane pločice pre 20k km), zglob sada menjan, gume druge stavljane isprobane pa vraćene stare jer nema promene, ležajevi se čuju (trebalo bi i njih menjati). Da li može biti od ležaja ili poluosovina ili šta bi moglo biti još?

Auto KIA PRIDE.
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Ako stalno trese a gume su ok krive felne i/ili krivi diskovi...Ako trese na kocenju krivi diskovi...
    Takodje prekontrolisati ceo trap da nema luftova jer se u tom slucaju pogorsavaju simptomi...

Comment

• rajmax63
      CBC Prijatelj
      • 02.04.2005
      • 1415
      • Bačka Palanka
      • AUDI A6 2.0TDI 170KS

otišle ti gume 100%.probaj da ih balansiraš.
      kada ih majstor stavi na balans mašinu vidi očima kako se vrti guma.ako baca nema ništa od balansa.kupi nove gume
      blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
      Audi ima crveno T

Comment

• Syncmaster
        CBC Veteran
        • 02.02.2006
        • 153
        • Zrenjanin

Rađeno je i balansiranje i centriranje trapa i sve isto, nema razlike.

Probao sam sa drugim gumama i isto se ponaša.

Videću da oteram na balansiranje i centriranje.

Kako da znam da li je otišla poluosovina. Da li kada krenem pa zaletim auto i izbacim iz brzine može da se utrvrdi ispravnost, pošto kada tako uradim trese isto bez razlike.

Mogli bi biti diskovi?? Kako proveriti, ko to radi?

Jel može nešto od menjača da bude?

Comment

• Ogi
          CBC Senator XXL
          • 07.10.2007
          • 309
          • Beograd
          • Hyundai i30 1,4

Moze da bude do menjaca. Kada sam ja kupio auto meni je tresao na brzinama vec od 50-60 pa navise... isto su me drndali po servisima, zamenili mi svasta na trapu i nista... onda su mi u GAGI utvrdili sta je bio problem i zamenili mi ZGLOB DO MENJACA i KRST. To je bilo to.

Ne znam kakve bi veze mogli da imaju diskovi za tako jako tresenje u voznji bez kocenja...

Comment

• zemunac72
            CBC Veteran
            • 08.12.2006
            • 154
            • zemun

digni na dizalicu jedan po jedan tocak.kada dignes jednu stranu,upali auto,ubaci u trecu ili cetvrtu brzinu i pustaj kvacilo da tocak pocne da se okrece.dodaj gas i videces koja strana trese. kad utvrdis koja trese zamoli nekoga da gleda odakle dolazi tresenje. kada trese volan na brzini 80-100 to su prednji tockovi, kada trese volan pri brzini od 110-130 tada treba balansirati zadnje tockove. ja sam imao taj slucaj i izgubio sam opkladu od vulkanizera koji me je ubedjivao da volan trese od zadnjih tockova [u mom slucaju]

Comment

• srdjan_p
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2004
              • 1915
              • ZR

Ovo ti je zanimljivo za zadnje tockove posto sam primetio da mi fali tegic za balans na zadnjoj desnoj felni a i trese mi na 150-160, jaaako retko vozim toliko brzo ali opet...E da ne trese na volanu nego onako ceo auto podrhtava tako da je to sigurno...A cini mi se da se umiri na preko 160-170 ali tu vec ja postajem da budem uznemiren...

Comment

• Pole
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 363
                • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

kum je skoro imao isti problem i terao je kod majstora koji balansira gume i centrira trapove

posle pregleda guma ( iako izgledaju dobro ) rekao mu je da moze da ih baci

majstor mu je rekao da je i sam imao tih problema i sa novim gumama i da ih je vracao i reklamirao

u pitanju je TIGAR
                zasto krava nosi zvonce...?...?...?
                pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• Syncmaster
                  CBC Veteran
                  • 02.02.2006
                  • 153
                  • Zrenjanin

Znaci samo u servis i da zahtevam da mi utvrde koja strana trese.

Pocinjem da pomisljam da moze biti i od zgloba do menjaca, a pitanje je sta ako ni to nije?

Kako da ispitam poluosovinu da li je kriva i koliko to moze uticati?

I meni trese vec od 50-60km/h.

Comment

• Syncmaster
                    CBC Veteran
                    • 02.02.2006
                    • 153
                    • Zrenjanin

Šta bi ste vi uradili da ste na mom mestu?

Comment

• rajmax63
                      CBC Prijatelj
                      • 02.04.2005
                      • 1415
                      • Bačka Palanka
                      • AUDI A6 2.0TDI 170KS

da li si ti prvi vlasnik auta.
                      ajde ti nama reci jesi li ti kupio auto u takvom stanju ili se to tebi dešava već duže vreme.
                      ne može to da se dešava odjednom.
                      blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                      Audi ima crveno T

Comment

• Pole
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 363
                        • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

koliko su ti siroke felne a koliko gume?

da nemas mozda siroke felne npr. 6 jota a gume 155 ili 165
                        zasto krava nosi zvonce...?...?...?
                        pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• Syncmaster
                          CBC Veteran
                          • 02.02.2006
                          • 153
                          • Zrenjanin

Prvi vlasnik. Dešava se duže vreme oko 40k km.

Gume su fabrički bile 165/65 R13, stavio sam 165/70 R13

Mislio sam da je zbog guma, ali nije. Onda da je zbog zgloba ali ni to.
                          Šta sada?

Sumnjam da su diskovi možda krivi pa da bacaju kao kada gume nisu izbalansirane ali prosto ne znam šta da radim.

Comment

• sn00py
                            CBC Senator XXL
                            • 15.08.2005
                            • 851
                            • Belgrado

Poluosovina, kriva?

BMS team

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Poluosovine gledas na opisan nacin - podizanje na dizalicu. Od diskova ti se ne bi tresao volan pri vioznji, samo pri kocenju, a takodje se moze pri kocenju tresti i od krivih dobosa ili zadnjih diskova, zavisi sta imas.
                              Mala je verovatnoca da su poluosovine. Ako si pokrivio poluosovinu/e znaci da si negde opalio toliko zestoko da ti za let nisu trebala krila.
                              Morao si da skenjas i gumu i felnu i zglob da dodje do krivljenja poluosovine.
                              Koliko znam, Kia Pride je zapravo Mazda 121 (?!)

To sto osetis vibracije na papucici na kocnici je za ocekivati pri tolikim vibracijama celog automobila. Ja sam ih osetio kad su bili krivi dobosi.
                              Posto si obradjivao diskove pre 20K km, a tad si stavio i plocice, to ti sad nista ne znaci kad trap toliko vibrira. Sve to mozes da bacis i menjas ponovo.
                              Prvo resi vibriranje trapa u voznji, bez kocenja, a zatim obavezno promeni diskove, plocice, obradi dobose (ako treba) i promeni paknove.

Ukoliko majstor bez muke izbalansira tockove, onda su felne ok sve sa gumama na njima. Ako se masina buni, ne uspeva da odredi potrebne mase za balans - to ti je znak da nesto nije u redu.

Uostalom, da nije do puta kojim se vozis? I to ima uticaja
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                              X