Ojacavanje skoljke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Ojacavanje skoljke

Nesto sam razmisljao pa htedoh da pitam,kakvo ojacanje ide za ozbiljnije snage motora,tipa 500-600ks-a u auto koji recimo fabricki ima najvise 150.
    Znaci interesuju me sve modifikacije koje su potrebne da bi tolika snaga ostala u jednom autu

Mozda neki link ili sl.gde bih mogao saznati tako nesto ili ukoliko neko od vas zna da pojasni i objasni to, bicu mu veoma zahvalan
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
  • *Egon*
    CBC Senator XXL
    • 31.12.2004
    • 1232
    • Beograd, Dorcol, N 44

Mislim da bi ipak trebao da se opredelis za odredjeni model, pa tek onda ces moci da dobijes neki konkretan odgovor.
    Garaza
    1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

Yugo

Comment

• Kanarinac
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2004
        • 2870
        • BG,Weedikovac

Yugo nema fabrichki 150 konja
        A za te konjazhe koje si pomenuo mislim da bi treba cevastu shasiju da pravish u najavi!

I love my

Comment

• Laki GSi
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2006
          • 2426
          • Beograd-Vozdovac

Da,znam da nema ali stavio sam cisto radi poredjenja da bi lakse docaralo da mi treba ojacanje za jedno 4-5X vecu snagu od fabricke

Comment

• BMW 325i
            CBC Senator XXL
            • 25.06.2005
            • 338
            • Novi Sad

Jesi siguran da ce ti se to na kraju svega isplatiti i da ces biti zadovoljan i siguran sa svim tim? Ajde za pare manje vise,ali ako ce tebe to da zadovolji onda je to najbitnije....treba da se radi mnogo stvari,ako pricamo o jugu,uradi isto sto rade trkachi za yugo "hibrida".Sve sto je punkotvano ti ponovo spajas varom,izmedju svakog punkta...itd.

Na kraju ces sve to uraditi,ali nikad neces moci da promenish debljinu lima,zastava ima najtanji lim,ni jedan drugi auto nema tako tanak lim...
            Doris je vozila mini moris.

Comment

• Aki
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2006
              • 1133
              • Beograd
              • Yugo 1603, Yugo 1301

A gde bi vozio juga od 500-600ks? I sa 100inak je vec opasna masina, koja trazi jak trap i dobrog vozaca, a sa tolikom konjazom jedino na dragu da ga vozis...
              "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
              - Lousie Smith

Comment

• Laki GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2006
                • 2426
                • Beograd-Vozdovac

Naravno da bi mi to cinilo zadovoljstvo i da ga radim zbog sebe. Nekako to sto trkaci rade mislim da ne bi bilo zadovoljavajuce Sta znam,nemam predstavu kako je to najace moguce odraditi.Planirao sam da kupim novu skoljku,samo skoljku pa da je odma onako dok je gola ojacam ali to sto ja mislim punktovanjem i rol barom ne znam koliko bi moglo da izdrzi
                Inace auto bi vozio.....ne svaki dan sigurno ali petak vece....

Comment

• GadGet
                  CBC Senator
                  • 15.08.2007
                  • 206
                  • Nbgd, Vozdovac

Laki greska u samom startu. FWD i 600ks i tako malo medjuosovinsko rastojanje----------katastrofa........koliko od tih 600ks ces preneti na podlogu
                  Mislite o tome.
                  Mrzi me da udaram po tastaturi, ali kad se vidimo mozemo da se ispricamo na ovu temu (dok nisi uzeo skoljku, da izaberemo pravu osnovu)

Comment

• BMW 325i
                    CBC Senator XXL
                    • 25.06.2005
                    • 338
                    • Novi Sad

Originally posted by Laki 55
                    Nekako to sto trkaci rade mislim da ne bi bilo zadovoljavajuce Sta znam,nemam predstavu kako je to najace moguce odraditi.Planirao sam da kupim novu skoljku,samo skoljku pa da je odma onako dok je gola ojacam ali to sto ja mislim punktovanjem i rol barom ne znam koliko bi moglo da izdrzi
                    A kako drugacije planirash da je ojacas?

Ja se bavim limarskim poslovima,ne pricam ti napamet...

Morash da pojacas sve fabricke spojeve,odnosnove punktove,pogotovo u kosu oko krakova shasije,podkrila itd.
                    Rollbar ti je isto topla preporuka,drzace auto da se ne uvija,da ne puca (manje-vise) a i bices sigurniji....

Nisi izneo nikakve ideje...
                    Doris je vozila mini moris.

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Posto tema ima malo veze sa bilo cim sto je "extreme" po nekoj mojoj definiciji (makar dok se ne pocne rad na tih 500-600KS), pomereno u "Sasija, kocnice i transmisija"
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Laki GSi
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2006
                        • 2426
                        • Beograd-Vozdovac

Ko je reko da ce auto imati 500-600 konja!? Nemojte pricati bezveze molim vas,ako moze neko ko ima znanje i iskustvo da pomogne neka ucini to,znaci tema je da uradim najjace moguce ojacanje na jugovoj skoljci,kako cu to voziti od cega ce biti motor totalno nevazno za sad.
                        Dao sam samo cist primer poredjenja fabricke snage i neke koja se mozda dobije,znaci primera radi kadet gsi sa 150ks. gde i kakvo ojacanje dobija ukoliko snaga dostigne pribliznu konjazu od jedno 3-4X vise nego fabricki!?

Naravno da je predvidjen i rol-bar i dodatno "punktovanje" ali da li ce to biti dovoljno,mislim ljudi nemojte da me pogresno shvatite o ovome konkretno imam samo price rekla-kazala i svaka je za sebe pa bih da uporedim koliko ima istih ,licnog znanja i iskustva nemam uopste i zato trazim neku pomoc u vidu saveta!

Comment

• laudabb
                          CBC Član
                          • 03.10.2007
                          • 20
                          • bajina bašta

Milsim da je za juga sasvim dovoljno ojačanje kao na trkačkim modelima /hibrid,mali n ili grupa A5/ Za svaku od klasa je veoma slično,s tim što se pri pravljenju i ojačavanju takmičarskih automobila isuviše mnogo vodi računa o težini školjke.Pretpostavljam da tebi težina nije toliko bitna,tako da preporučujem da glavni luk rol-bara bude baš "pravi" a ostali elementi po želji.Inače,imao sam sreću da se za mene ojačaju i komplet naprave tri juga i jedan suzuki,trkačka varijanta.I mogu reći da sam preživeo u jugu ozbiljan udes u jugu 2003 g. na reliju,i tek tada sam video šta znači dobro ojačana školjka.

Comment

• GadGet
                            CBC Senator
                            • 15.08.2007
                            • 206
                            • Nbgd, Vozdovac

(ANEX J FIA) Ovo je dovoljno za normalan auto , ali za yuga

Da skrenem paznju samo da ko god krene da razmislja prvo o obliku skoljke opasno gresi, kod vecih projekata se prvo zadovoljava koncepcija pa tek onda forma (oblik skoljke-auto) u kojoj ce se koncepcija razvijati

Sta sam sad reko pojma nemam, ali moze da posluzi

Comment

• Transporter
                              CBC Senator XXL
                              • 12.03.2006
                              • 568
                              • Avala BGD

Kupis Kadeta GSI-a, Astru GSi ili Corsu, ubacis turbaca unutra, par dobro poznatih modifikacija i nece ti biti dobro kako ces da se vozis za male pare, ojacas na par mesta, ubacis roll bar malo pojacas kocnice i ..... kojih bre 500-600ks ne treba ti to nije ovo Amerika ili Japan uostalom necu mnogo da ti pricam banucu ti jedno vece u kraj ,zvacu te, dobices voznju gratis i ako se ne upikis nista nisi uradio

Comment

Working...
                              X