Petostepeni menjac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Petostepeni menjac

Naleteo mi dobar honorarni posao, pa se popravila finansijska konstrukcija, sto je rezultovalo ulaganjem para u ovaj moj matori golf, danas se otvara motor i kad se to zavrsi malo ce da se radi limarija (patos) a za to vreme cu da trazim menjac. Sada imam onaj uzasni sa 4 brzine, drugar mi je rekao da je moguc prepravak tj. ubacivanje pete brzine, da li je to tacno i koliko je pouzdano takvo resenje? Koliko bi kostao petostepeni menjac na nekom otpadu? Mislim da je meni menjac isti kao i u G2, tj. da pasuje iz dvojke. Trazio sam po oglasima ali nisam pronasao, ako neko ima iskustva (a sigurno ima ovde ) znacilo bi mi da napise.
    Meni je ovaj menjac ispravan, ne pravi mi probleme, sami mi fali 5. brzina

Pozdrav
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
  • remus
    CBC Senator XXL
    • 25.12.2004
    • 695
    • Zrenjanin

Menjac od 5 brzina za golf 2 ti je od 100 do 150 e zavisi kako naletis,to znam sigurno jer radim na takvom mestu,tj auto servis i prodajemo polovne delove sa stranaca. Mozda moze da se uradi ali treba ceo menjac da pakujes da bi ubacio zupcanike za petu,inace 5 stepeni menjac je duzi za nekih 10 cm od 4 stepenog stime su i osovine duze. Pa ti vidi kako ti se isplati,svakako treba da kupis menjac da bi pakovao.
    VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• milan_g1
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2007
      • 863
      • Karaburma

Znaci nije prosta zamena, izvadim stari i stavim novi, nego ima malo vise cimanja... Dobro, da znam,

Hvala, pozdrav
      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• remus
        CBC Senator XXL
        • 25.12.2004
        • 695
        • Zrenjanin

Jednostavno je da kupis ceo pa skines tvoj stavis onaj i zavrsen posao. Nego da se cimas sa zupcanicima i tako to. A i ko ce ti prodati samo zupcanik?

Comment

• milan_g1
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2007
          • 863
          • Karaburma

Aha, ok, znaci moze prosta zamena, ja sam te shvatio da ako stavim petostepeni da moram i poluosovine da menjam, nisam pazljivo procitao, sad mi je jasno. A jel pasuje od G2, jel radio to neko?

Comment

• remus
            CBC Senator XXL
            • 25.12.2004
            • 695
            • Zrenjanin

Isti su blokovi samo je glava menjana i bosch pumpa. Znaci slobodno moze sa 2 na 1 i obrnuto. A koliko sam primetio mislim da cak i sa 3-ke moze da pase.

Comment

• milan_g1
              CBC Senator XXL
              • 07.02.2007
              • 863
              • Karaburma

OK, hvala, taj info mi je trebao, kad dodjem na otpad da znam sta da pitam

Pozdrav...

Comment

• rajmax63
                CBC Prijatelj
                • 02.04.2005
                • 1415
                • Bačka Palanka
                • AUDI A6 2.0TDI 170KS

ne moj da zaboraviš i komplet kućište od ručice menjača jer ti i to treba.na oko je ista ali nije zbog pete brzine.
                skida se lako od dole ima četi šrafa i sve komlet ide dole
                blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                Audi ima crveno T

Comment

• milan_g1
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2007
                  • 863
                  • Karaburma

Rucica sa svim polugama ili samo kuciste rucice?

Comment

• rajmax63
                    CBC Prijatelj
                    • 02.04.2005
                    • 1415
                    • Bačka Palanka
                    • AUDI A6 2.0TDI 170KS

e ebiga nisam se odmah setio

treba sve komplet sa polugicama koje su zavrnute na letvi volana
                    blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                    Audi ima crveno T

Comment

Working...
                    X