Slabo kocenje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igorkrnic
    CBC Senator XXL
    • 02.12.2007
    • 572
    • Kikinda

Slabo kocenje

poz,

imam alfu 156 1.8 ts i shvatio sam da moj primerak dosta slabije koci od ostalih par koje sam probao

znaci kad idem nekih 60-70 pa stisnem kocnicu dosta je tvrdja i tromija od ostalih koje za razliku od moje zabadaju. ABS radi normalno, auto ne zanosi dok koci, ide pravo

da li je do diskova (koji su naizgled istorseni) ili mozda servo ?
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

servo ili vazduh u sistemu visokog pritiska
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• ljube-kugla
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 1531
      • batajnica

pitanje kakve si plocice stavio,a moze da se desi da je servo zvekno,probaj kad auto radi na leru da malo brze drukas kocnicu ako je servo ispravan trebao bi da menja zvuk i nemirnije da radi,a ako je crko motor ce jednako raditi,imao sam problem sa fals plocicama koje sam papreno platio a nisu kocile nikako,jer su diskovi bili iz neke male privrede
      ko na nas krene iz mesta je naje&o
      a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• igorkrnic
        CBC Senator XXL
        • 02.12.2007
        • 572
        • Kikinda

stavio sam nove Dephi plocice nedavno mada isto mi je "kocilo" i sa starim

Kad stojim na leru i pumpam nema menjanja rada motora i posle 3 stiskaja kocnica postaje tvrda a motor radi

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by BOOST
          servo ili vazduh u sistemu visokog pritiska
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• Uros Piperski
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2005
            • 2978
            • Beograd

za pocetak pogledaj crevo od usisne grane do serva i ventil na servu (tu gde se kaci to crevo).

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• ljube-kugla
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 1531
              • batajnica

sto kaze uros,proveri crevo sto ide sa usisne grane na servo,u principu ako je sve ispravno trebalo bi da kad skines crevo sa serva da se cuje sustanje vazduha,odnosno uvlacenje,mada sam imao slican problem,kad stojim u mestu i drzim kocnicu lagano propada,osusio se klip na samom servu sto dodje u kabinu i na njega se kaci pedala kocnice,samo sam ga izbrisao i namazo sa svezom masti,i sve proradilo kako treba,a do tad sam dva puta skidao glavni kocioni i jednom zamenio i potrosio vremena i vremena i zivaca sa sve uljem i ispustanjem vazduha iz sistema,i to mi se desilo na fiat cromi pre par godina i iskusno odem i kupim drugi polovan i sve radi ok,a kad sam stari otvorio i ustanovio da je ispravan,podmazem i vratim i evo radi vec skoro 4.godine besprekorno,a ako je sve u redu,nadji neke polovne plocice koje su odlicno kocile i probaj jer moze da se desi da se plocice i diskovi ne jedine,ovo sa plocicama sam vise puta probao i uverio se,na jednim diskovima koce na dodir i zbog istrosenosti ih zamenim,nedelju dana sam kocenju pomagao rucnom,promenim opet plocice,i isto,uzmem neke plocice srednje klase,kako sam ih stavio ukopava se auto,na ne ulizane je kocio savrseno,a to se desilo i na alfi kad sam ubacio diskove od omege a plocice i klesta od vektre,na dodir koci,puj,puj,puj,da ih ne ureknem a to su plocice koje sam skinuo jer na predhodnom autu nisu kocile nikako,mada moze da se desi da im treba dobro grejanje da bi kocile
              ko na nas krene iz mesta je naje&o
              a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• igorkrnic
                CBC Senator XXL
                • 02.12.2007
                • 572
                • Kikinda

ok hvala puno, probacu te varijante

Comment

Working...
                X