Kad pritisnem kvačilo i probam da ubacim u prvu ili drugu brzinu, ručica menjača ne ulazi u brzinu, potom moram još malko da pritisnem kvačilo (kao drugo koleno, jako kratkog hoda) i onda upada.
Jel` ima nekih cudnih zvukova pri pritisnutom kvacilu?
Na jednom Puntu mk1 koji sam radio se slicno manifestovao problem,a fora je bila u polugi koja pomera druk lezaj-okrene se kompletan druk lez. i sredi polugu koja ga pomera.Jos sam posle cuo da se to desavalo na vise auta...
Mada ne mora da znaci,proveri sajlu,mozda je neka glupost u pitanju.Mozda se istegla sajla,tj krenula da puca?
Da, to je konstantan problem i kad je hladan i kad je zagrejan. Palica nema lufta niti ima bilo kakvih zvukova. Pre neki dan mi je počeo da škripucka menjač kad ubacujem u 2. brzinu, ali to sam rešio prskanjem WD-a po dnu ručice menjača. Reko ajde i kvačilo malo naprskam (mislim na samo dno nožice) ali ništa, i dalje ima to drugo koleno.
Mozda je neki majstor nekada rekao:"Ma,samo ti njemu sipaj SAE90,nece mu nista biti!"I neko nasuo...
Tu ide 75W90 polu-sint,ali pre svega(zamene ulja) treba jos jednom dobro prekontrolisati mehaniku(sajlu,polugu menjaca,itd).Ako ti se ovo nije desavalo pre mesec dana kad su bile jos nize temperature,ne vidim zasto bi se sad desavalo,pod uslovom da nisi nista radio oko menjaca.
Probaj da nastelujes malo sajlu,gde ti hvata kvacilo kad ga pustas?Mozda treba samo malo da se dotegne...
Comment