Proklizava lamela

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mance
    CBC Veteran
    • 24.07.2006
    • 185
    • Beograd

Proklizava lamela

Pri normalnoj voznji auto ide normalno do 3 000 obrtaja i onda pocinje da proklizava lamela, vrti se na 5-6 000 a auto ne ubrzava uopste. I kad krenem da ga kidam u startu odma proklizava. Promenjen set kvacila i semering radilice (tako je bilo i pre zamene). Stari set je bio mastan jer je ulje iz motora curelo po lameli. Jel moguce da taj semering opet pusta ili moze da bude i nesto u menjacu (i u njemu je promenjeno ulje)?
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Moguce je da opet curi ili moze biti problem ako ti je kvacilo hidraulicno pa d ne otpust lepo. Mozda problem i u samom setu ne znamo koliko je presao. U menjacu ne moze nista da bude
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• mance
      CBC Veteran
      • 24.07.2006
      • 185
      • Beograd

Auto je 95-to godiste i na satu mu je oko 117 000 km. Zaboravio sam da napisem da sa radi o ZX-u 1.4i (TU3), a cuo sam da oni imaju problem sa trkacima u diferencialu. Sta se desi kad rikne diferencial? Nisam bio prisutan pri menjanju ulja u menjacu tako da ne znam koje je bilo boje. Mislim da nema hidraulicno kvacilo. Kvacilo hvata vrlo visoko.

Comment

• Misha
        CBC Veteran
        • 22.10.2004
        • 117
        • Beograd

Ako kvacilo nije hidraulicno, a hvata vrlo visoko, mozda je sajla pretegnuta, pa kvacilo ne spaja do kraja.

Comment

• mance
          CBC Veteran
          • 24.07.2006
          • 185
          • Beograd

Promenjena i sajla kvacila! I jos uvek proklizava, znaci radi normalno do 3 000 obrtaja i onda pocinje da proklizava kao lud. Iz mesta krece sasvim normalno. Zaboravih da napisem da ima neki cudan zvuk prilikom verglanja i kada se vozi prvom. Jel moze da proklizava zbog zamajca?? Nesto se tripujem da je zamajac los zbog tog zvuka.

Comment

• mixer
            CBC Senator
            • 13.04.2005
            • 202
            • Skopje

A shta ako je hidraulichno?Kod mene je hidraulichno i trese malo kad polazim.
            Jahači magle

Comment

• nidza
              CBC Senator XXL
              • 16.04.2008
              • 496
              • nbgd

Kod mene na autu je curelo ulje na lamelu kroz navoje zamajca, tj, kroz 2 šrafa. Ne znam da li tvoj auto ima šrafove umočene u ulje u motorskom prostoru?

Nije mi jasno da ste vratili menjač i da niste utvrdili zbog čega je masna lamela? Može da bude i semering menjača, može i na radilici semering, svašta može da bude - svakako niste rešili problem novim setom kvačila.
              Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• mance
                CBC Veteran
                • 24.07.2006
                • 185
                • Beograd

zamenjeni su i semering radilice i menjaca kad je menjan set kvacila.

Comment

• nidza
                  CBC Senator XXL
                  • 16.04.2008
                  • 496
                  • nbgd

A šrafove na zamajcu je'l neko pregledao?
                  Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• nemanya
                    CBC Veteran
                    • 29.03.2008
                    • 199
                    • Beograd

Ne valja to što kvačilo hvata tako visoko.
                    To se trebalo odmah u startu videti da nešto nije OK,jer će lamela opet da strada.

Ako su semerinzi dobro postavljeni,ne bi trebalo da propuštaju.
                    "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

Working...
                    X