Imam Audi 100 2.3E, 1989god, 100kW i imam problema sa kocnicama. Naime, kocnice rade kao sat, zakivaju, ali bord kompjuter izbacuje gresku. Izbacuje dva simbola za kocnice, prvo zuti simbol krug sa isprekidanim zagradama, a kad zakocim, onda zapisti i izbaci crveni simbol krug sa uzvicnikom i punim zagradama, ako znate sta pricam, bolje ne mogu da objasnim, jedino da slikam. Paknovi su novi, nemaju elektrodu, pa sam sastavio one dovode, tako mi je reako jedan majstor. Sta moze da bude? Znam samo da koci odlicno, ali me strasno iritira zvuk kompjutera.
Audi 100 2.3E - Problem sa kocnicama
Collapse
X
-
Re: Audi 100 2.3E - Problem sa kocnicama
Originally posted by eXtazYsta pricam, bolje ne mogu da objasnim, jedino da slikam. Paknovi su novi, nemaju elektrodu, pa sam sastavio one dovode, tako mi je reako jedan majstor. Sta moze da bude? Znam samo da koci odlicno, ali me strasno iritira zvuk kompjutera.
Nisam baš stručnjak za Audija ali ti kablovi signališu da se pločica potrošila. Kad se pločica potroši te žice se spoje preko mase i to se šalje kao signal da su pločice potrošene. Ako si ih spojio ispada da su ti pločice potrošene i onaj se dere da te upozori.
-
-
Ako su pokazivaci razdvojeni kao sto kazes, jedan je za signal istrosenosti plocica, Dora vec objasnio a drugi uzvicnik je za ne dovoljnu kolicinu tecnosti za kocnice, ume i taj plovak da zeza pa vidi.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Isti,nazovi ga problem,sam imao na 164-ci sa novim plocicama.
Pokazivaci koji su selektovani na slici su se ukljucivali cim jace stisnem papucicu kocnice.Odem kod majstora,on pregleda klesta,diskove,plocice,ulje u sistemu i sve je u redu.Kaze mi da vozim malo ostrije jedno 500 km dok ne nalegnu paknovi dobro.Nakon 500 km sve je bilo u redu.
Da napomenem da su svo vreme kocnice(od vremena postavljanja novih paknova) radile svoj posao sjajno,sto bi ti rekao "zakivale".
pozdrav
Comment
-
-
e pa samo da ti kazem da taj majstor nije bas dobro razmisljao...pazi...govorim ti sa laickog gledista...znas i sam...a i predpostavljam s obzirom na problem da je disk potrosen javljaju se brazde...sa tim brazdama moze da se lako polomi pakna(plocica)...ako se vozi ostrije prvih 200 km...(desilo se...na Renaultu 18)...oprezno sa novim paknovima...naj bolje je odneti diskove da se obrade na strugu...0.5-1 mm se poravna i bude ravan disk i ravnomerno se trose paknovi(plocice)...Injection is good,but I'd rather be blown!
Comment
-
-
ranko k, te tzv. brazde su normalna pojava na svakom disku tokom njegove eksploatacije. kao sto se zna zbog toga se ne skidaju diskovi svakih 200km da bi se te "brazde" poravnale.
tacnije, plocicama apsolutno nista ne smetaju brazde na diskovima, niti se diskovi smeju ravnati. strogo je zabranjeno ravnanje diskova jer se skida meso i time disk prevremeno trosi do mere da mora da se baci.
jedino ako je kocioni sistem bio neispravan pa su plocice svojim metalnim nosacem grebale po disku ili se disk termicki "pokvario" odnosno iskrivio mogu da nastanu ekstra velike brazde koje se mogu opipati pod prstom, noktom i mogu se premeriti komparaterom.
tada se disk menja obavezno za novi, a stari baca i opet nikako ne sme da se obradjuje na strugu.
to sto je na tom nekom Renou pukla plocica je usled nekvaliteta istih a ne zbog brazdi.
ima na netu po sajtovima proizvodjaca kocionih sistema jako dobrih faq-ova bas na temu zasto se ne sme obradjivati istroseni disk.
a svaki put kada se stave nove plocice one treba da se termicki aktiviraju, odnosno da se prodje kroz proceduru zavrsnog naleganja i pecenja (da tako nazovem, na engleskom se zove" bed in" postupak).
to se radi tako sto se po instaliranju plocica ubaci na nekom praznom ravnom putu u drugu brzinu i vozi ravnomerno 50tak km/h. pritisne se blago kocnica i drzi pritisnuta jedno 500m do 1000m a odrzava se gasom brzina na 50 km/h.
pusti se kocnica da se ohladi oko 2 minuta i postupak ponovi 3-5 puta.
posle toga plocice su spremne za upotrebu i imace maksimalno trenje prema diskovima i optimalno naleganje.
kada se menjaju diskovi ova procdura nije neophodna..
mala tajna, kako da plocice bolje koce a duze trajuvolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
diskove da se obrade na strugu...0.5-1 mm se poravna i bude ravan disk i ravnomerno se trose paknovi(plocice)...
ne dajte da vas "majstori" ubede da to radite, samo cete brze morati da otvorite svoj novcanik.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment