Suzuki swift

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kizazox
    CBC Član
    • 14.09.2007
    • 19
    • Beograd

Suzuki swift

Problem je u tome da u toku voznje (narucito u nizim stepenima prenosa) se cuje isprekidano struganje (krkljanje).Isto se cuje i kada se salta iz visih stepena u nize npr. iz trece u drugu. U suzuki servisu su konstatovali da je menjac. E sad u servisu skidanje, otvaranje, skapanje i vracanje je 200e plus delovi.Ako su lezajevi proci cu sa oko 250e ako ima jos nesto moze da bude koliko hoces. Majstor je rekao ako dostigne 350e bolje je ugraditi ispravan polovan menjac koji je otprilike oko 350e. Inace u pitanju je swift 1.0 iz 2000-te sa predjenih 186000 km. Iskreno meni ove cene deluju prejako pa me zanima dali postoji neki servis specijalizovan za popravku menjaca (ili neki gde je ova usluga jeftinija ali ne na ustrb kvaliteta), i dali moze da se stavi menjac o nekog drugog swifta npr 1.3 ili gti posto za njih ima veci izbor delova?
    P.S.
    Za popravku menjaca i ugradnju polovnog u servisu bi dobio usmenu garanciju od par meseci.
  • AEROX
    CBC Član
    • 08.02.2006
    • 93
    • Nish

Da to je swift, imam isti problem i najverovatnije cu menjati menjac, cim naletim na nesto.. Ovde u servisu meni za ruke traze 50e za zamenu menjaca i kazu da je najbolje da se nadje neki dobar i zameni. Mislim da menjac za 1.0 nije valjda toliko skup. Pogledaj strance prodaju se po oglasima, a mozda moze i neki iz SLO, tamo ih ima dosta..

Comment

• kizazox
      CBC Član
      • 14.09.2007
      • 19
      • Beograd

Pa iskreno menjac za 1.0 ne mogu da nadjem zvao sam nekoliko ljudi koji prodaju delove i nekoliko otpada ali bezuspesno uglavnom za 1.3.
      Moze da se stavi sa prethodnih generacija 1.0 ali ni njih nema a da kupujem stranca samo zbog menjaca ne isplati se.Sve ostalo na autu (motor i mehanika) u savrsenom stanju.
      Posto se proizvodio u Madjarskoj pre da probam tamo nego u SLO.

Comment

• RaiKkonen911
        CBC Član
        • 19.03.2008
        • 32
        • Zemun

Nadji na otpadu i menjaj, a 50 evra je ekstra jeftino za to menjanje. Suzuki swift ima menjac od cokolade.

Comment

• kizazox
          CBC Član
          • 14.09.2007
          • 19
          • Beograd

Nasao menjac za 150 e na otpadu, vlasnik garantuje da je 100% ispravan.Majstor mi zakazao za danas menjanje pa cemo da vidimo kad zavrsi na cemu smo.

Comment

• AEROX
            CBC Član
            • 08.02.2006
            • 93
            • Nish

Sta bi sa menjacem- sljaka??

Comment

Working...
            X