ABS, servo kocnice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gti16v
    CBC Senator XXL
    • 05.08.2007
    • 343
    • BGD
    • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

ABS, servo kocnice

Imam sledeci problem,

ujutru kada upalim auto, pedala kocnice mi je tvrda i potrebna je veca sila da bi vozilo kocilo (predpostavljam da ne radi servo kocnica jer je isti efekat kocenja kao i kad je ugasen motor.), za to vreme mi gore lampica za ABS i lampica koja se pali kad podignem rucnu kocnicu... Nakon 3-4km voznje, dobijem servo kocnicu, auto koci najnormalnije (sem sto ne radi ABS) i svetle lampice za rucnu i ABS. Nakon jos 3-4km voznje i ove dve lampice se gase i ABS radi najnormalnije. Primetio sam da ako npr. stisnem 7-8 puta kocnicu za redom brzo(nebitno da li jako, ili slabo), dok stojim u mestu, upali se ABS lampica i svetli nekih 30sec... Ako samo pritisnem kocnicu i drzim je lampica se ne pali. U cemu bi mogao da bude problem?

Pozdrav
  • GORAN 0211
    CBC Član
    • 30.03.2008
    • 68
    • feketic

vidim da je vec stara tema a nema odgovora.hteo sam dati istu temu.rekao bi da ti je prvi problem pumpa za abs.a druga nesto sto ni ja nisam uspeo da skontam.pazi kad ti je upaljena lampica za abs zadnje kocnice nekoce.meni se upali abs kad naidjem na neku rupu.ukod prvog palenja mu i treba malo duze da pogasi lampice.ako si resio u medjuvremenu pisi sta je
    NEZNAM MOZDA I NISAM U PRAVU

Comment

• gti16v
      CBC Senator XXL
      • 05.08.2007
      • 343
      • BGD
      • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Naravno da sam resio , pravo da ti kazem bila mi frka da onako vozim auto... Nisam imao dva problema, samo jedan , a to je relej za ABS koji se nalazi na tabli pored table za osigurace. Skinut, ociscen i sve radi najnormalinije evo koliko je vec vremena proslo, mesec dana. I meni nakon prvog paljenja malo duze zadrzi lapicu za ABS nego kasnije, pogotovo kad je hladnije vreme, ali mi je majstor rekao da je to o.k.... Meni to ne predstavlja problem jer ionako kad upalim hladan auto ostavim ga da odradi bar 45sec u leru tako da za to vreme on pogasi sve lampice i kad je najjaca zima

Comment

• dandzaman
        CBC Senator
        • 12.09.2007
        • 229
        • RockNrolla bg

jedno pitanje ako se tema i dalje prati...
        koj je abs u pitanju?
        najcesci problem abs-a su releji ili dzekovi na samom abs-u koji se vremenom zaprljaju i oslabe kontakte...

Comment

Working...
        X