Gornja ramena zrela za zamenu. Sta uzeti?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by coco
    delphi lokheed mozda. za hondu oni proizvode dijelove trapa. prva liga i nisu skupi dijelovi. optika obavezno i to kod svakog ceprkanja oko trapa. cak jednom godisnje onako zbog parkiranja po bankinama i rupetina na cesti, tek toliko preventive radi
    Jel mislis na ove ?
    EUROAUTO
    Bulevar Vojvode Stepe 14a

Jedino sam na njih naleteo preko googla. Pozvacu i njih da vidim sta i kako.
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by sri98
      Originally posted by brick
      vidi da li od nekog modela Renoa odgovara potrebni deo pa ga potrazi pod tim imenom/oznakom.

ja bih otisao kod dobrog trapadzije da pregleda generalno ceo trap i sve delove za svaki slucaj.
      Nece da moze, radi se o Primeri 97, a tada Nissan i Reno nisu bili ista firma. Poslednje generacije imaju zajednicke delove, pocevsi od 2.2 dizela, pa na dalje...

U svakom slucaju ne bi skodila kvalitetna kontrola trapa.
      Primera je `91 a ne `97. Tako da nema nikakve slicnosti sa Renoom. Da je `97 verovatno ne bih imao ovih problemcica.
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Situacija je sledeca, auto servis Jagodic ne remontuje nista vec jedno 5 godina, tako da oni otpadaju. EuroAuto imaju ramena po ceni od 7.253,00din (a meni trebaju dva) i treba da se naruce pa da cekam jedno minimum 14 dana. Sto je najcudnije, ne postoji nikakva garancija za njih, zbog nasih puteva
        Gde se proizvode Delphi delovi? Prodavac mi je rekao da su ramena engleska. Dalje, zvao sam i Hit Auto, jutros, prodavac mi je uzeo podatke o autu i broj telefona, kao on ce mene zvati. Pogadjate naravno sta je bilo, nije zvao. Okrenem ih malopre, javi mi se drugi, iz druge smene, i dobijem informaciju da je cena jednog ramena oko 5.800din. Presabiram se u glavi, koliko ce sve to kostati, moze i montaza kod njih, i sasvim slucajno mi padne na pamet da ga pitam da li je to original, ocekujuci da jeste, kad dobijam odgovor da je to alternativni proizvodjac!!! Pitam ga koji, on meni odgovara, japanski! Ok. Hvala, dovidjenja.
        Tako da sve u svemu, opet sam skoro na pocetku!
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Zna li neko jos neki servis koji se bavi remontovanjem, ali da jos uvek rade i da znaju sta rade
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Delphi je marka premium kvaliteta, americka multinacionalka sa pogonima sirom sveta. nije bitno gde je proizvedeno, sve dok je u okviru Delphi sistema. inace, cini mi se da je Primera jos tada i bila engleski auto pa ako je iz engleske lako je moguce da je to ono isto sto je stavljano i u fabrici.

ja sam ranije koristio TRW takodje americki i kvalitet je bio vrlo visok.

da li je kod tebe rame tako konstruisano da se menja ceo sklop- rame, nosaci, silent blokovi, kugla ?

ako jeste, cena mi se cini vrlo povoljnom, pa bih na tvom mestu uzeo bez mnogo premisljanja.

od engleske ponude postojii aftermarket QH odnosno Quinton Hazel ali to nije OEM kvalitet koliko ja znam.

ne znam da li za Nisana ima u ponudi Bilstein Febi, nemacka proizvodnja vrlo visokog kvaliteta.(rade i elemente trapa osim amortizera po kojima su cuveni).

mozda da pogledas na netu ko je u HR serviser za Nisana, i da njih priupitas recimo mailom.

Euroauto jewte uvoznik, prva ruka i ne prodaje falsiranu robu, koliko znam i koliko sam do sada cuo o njima.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Ok. Ako je tako kvalitetan, onda i nije preterana cena. Primera jeste napravljena u Engleskoj. Samo su motor i menjac, sklopljeni u Japanu. A za ramena, cu videti, koliko cu jos zadrzati ovaj auto, koliko cu preci, pa da vidim da li mi se isplati da dajem 15 hiljki. Probao bih i remont, bice jeftinije sigurno, a mozda ce moci i da posluzi. Da sam znao za Delphi prvi put kad sam menjao ramena pre oko 70.000km, definitivno bih njih uzeo i spasio se nerviranja... Ko pita, ne skita. Samo ja tad nisam pitao, jer sam bio ubedjen, da za japance nema fals delova. Greska!!!
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Heinz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 1027
                • Beograd, Voždovac
                • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by dintel011
                Ljudi remontuju sve i svasta ali daju i garanciju na radove.
                Ti ako imas bolji predlog, izvoli napisi.
                Nisu savrseni, da su toliko losi ne bi trajali svo ovo vreme.
                To kako traju mene ne zanima. Bio sam 2x, oba puta prošao loše, meni dosta.

Onaj ko je dao podatke o Jagodiću, nije dao ažurne: adresa je Autoput 27, tel 289-05-08 a i ima i neke mobilne. Daju oglas redovno na HaloOglasima i u njemu piše "remont svih vrsta spona, kugli, ramena i letvi volana" između ostalog.
                Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• dintel011
                  CBC Senator XXL
                  • 12.03.2005
                  • 348
                  • Beograd, Vidikovac

Originally posted by Heinz
                  Originally posted by dintel011
                  Ljudi remontuju sve i svasta ali daju i garanciju na radove.
                  Ti ako imas bolji predlog, izvoli napisi.
                  Nisu savrseni, da su toliko losi ne bi trajali svo ovo vreme.
                  To kako traju mene ne zanima. Bio sam 2x, oba puta prošao loše, meni dosta.

Onaj ko je dao podatke o Jagodiću, nije dao ažurne: adresa je Autoput 27, tel 289-05-08 a i ima i neke mobilne. Daju oglas redovno na HaloOglasima i u njemu piše "remont svih vrsta spona, kugli, ramena i letvi volana" između ostalog.
                  Ne znam u kom si smislu prosao lose?
                  Imao si sigurno garanciju na radove, sto nisi reklamirao?

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

ja bih isao na original deo i dobar pregled trapa

Comment

• -Q-
                      CBC Senator
                      • 03.12.2004
                      • 288
                      • Srbija/Beograd

TRW je nesto skuplji od Delphija ali vredi, stvarno su jako kvalitetni...
                      2008. Leon

"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."

Comment

• Srdjan
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 2416
                        • Bajina Basta/Beograd

Uzeo sam halooglase i nasao Jagodice u njima. Zvao sam ih i kazu da nije nikakav problem i da su vec na takvom autu radili bez problema i cena je 850din po selen bloku a ima ih ukupno 4 po ramenu, stim sto kaze da ne veruje da su sva 4 otisla, i da to provere pa rade samo one sto imaju lufta. Tako da cu verovatno posetiti njih, pa javljam rezultate.
                        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• -Q-
                          CBC Senator
                          • 03.12.2004
                          • 288
                          • Srbija/Beograd

www.powerflex.co.uk

uzmi blokove od njih...
                          2008. Leon

"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

E pa ovako, da izvestim sta sam uradio. Posto su mi trebala oba ramena i levo i desno odlucio sam se za remont u Jagodic servisu. Medjutim sticajem okolnosti, da sad ne objasnjavam detalje, kod njih remontovao samo levo rame a desno sam kupio, isto neko japansko pa da probam. Obe varijante su daleko jeftinije od npr. delphi ramena. Remont me je izasao 2.000din a novo desno oko 4.000din. Montirana oba, nove gume Bravuris, sve lepo montirano a iskustva su sledeca. Remontovano rame je izdrzalo celih 100km!!! Pocelo je da skripuce i da onako zvace... Tragedija. Kod njih vise necu ici, samo ne znam da li da ovo reklamiram? Znaci NE PREPORUCUJEM JAGODIC SERVIS!
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Hvala na preporuci.

Gde si uzeo to desno i valja li?

Tek informacije radi, kod mene su za sada OK.
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• dintel011
                                CBC Senator XXL
                                • 12.03.2005
                                • 348
                                • Beograd, Vidikovac

Originally posted by Srdjan
                                E pa ovako, da izvestim sta sam uradio. Posto su mi trebala oba ramena i levo i desno odlucio sam se za remont u Jagodic servisu. Medjutim sticajem okolnosti, da sad ne objasnjavam detalje, kod njih remontovao samo levo rame a desno sam kupio, isto neko japansko pa da probam. Obe varijante su daleko jeftinije od npr. delphi ramena. Remont me je izasao 2.000din a novo desno oko 4.000din. Montirana oba, nove gume Bravuris, sve lepo montirano a iskustva su sledeca. Remontovano rame je izdrzalo celih 100km!!! Pocelo je da skripuce i da onako zvace... Tragedija. Kod njih vise necu ici, samo ne znam da li da ovo reklamiram? Znaci NE PREPORUCUJEM JAGODIC SERVIS!
                                Normalno idi da reklamiras i to trazi Ranka on ti je gazda, trazi da ti on licno pregleda. Ja takva losa iskustva sa Tojotom nisam imao.

Comment

Working...
                                X