Na mom BMW-u E34 model (stara petica) zadnje opruge su se skupile odnosno zadnji kraj mi je nizi od prednjeg. Za sada nemam nikakvih problema osim estetskog izgleda. Cuo sam od majstora da postoje neke caure koje se ubacuju da bi se auto podigao. Ranije sam cuo za gume koje se umecu u oprugu ali za caure nisam cuo. U svakom slucaju ima li resenja za mene osim promene opruga?
Zadnje opruge
Collapse
X
-
zaobidji te caure, poremetices geomteriju trapa i uopste balansa vozila, skratices hod opruga a jos sve to na pogonskim tockovima. nije to neko resenje.
a kako se uopste dogodilo da se spusti zadnji kraj, jesi li siguran da su opruge ?
mozda su silent blokovi otisli, efekat je isti- spusti se zadnji kraj.
same opruge su vecne ako ih niko nije dirao (grejao, skracivao, izduzivao, radio nesto) . jedino ako je fabricka greska u materijalu pa je celik promenio osobine. (jedine koje su problematicne su lisnate kao one na npr Jugu ili Jeepu koje se same tokom vremena "pokvare" usled loseg kvaliteta izrade i montaze).
ako jesu bas opruge, pogledaj na sajtu Monroe-a da li postoje za tvoj model vazdusne opruge, to bi mogla da ti bude alternativa a dobijes istovremeno kao bonus i podesavanje tvrdoce opruga i podesavanje visine zadnjeg kraja vozila.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Svi majstori koje sam pitao za BMW-a kazu da mu je to slabost da tokom vremena opruge popuste. Videcu Na sajtu ali bih najradije opruge zamenio novima. Osim toga zadnji trap je uredu, znaci samo su opruge u pitanju
Comment
-
Comment