stvarna tezina auta?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stainless
    CBC Veteran
    • 26.10.2007
    • 183
    • CG

stvarna tezina auta?

u saobracajnoj pise 1165kg,dok na netu nailazim na podatake od 1050-1080kg.
    Koji su tacni?Kako u fabrici mjere tezinu,racunaju li opremu gorivo itd.?
    Originally posted by Stefan_s
    Ta dvojka je trosila stvarno malo, desavalo mi se da se ugasi jer ostanem bez goriva..naravno to kad teram pun gas. i nekako upalim i pola dana se jos vozim laganim gasom. Nekad sam imao tripove da ide na vazduh, majke mi...
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

naravno da se računa oprema, kako serijska tako i dodatna koju je prvi kupac po želji naručio iz fabrike.
    u uputstvu za upotrebu auta, su navedeni tehnički podaci pa izmedju ostaloga i masa za svaki konkretni tip modela- broj vrata, oznaka opreme.

u našoj saobraćajnoj se ne upisuje merena masa, niti se kod nas mere auti.

sasvim proizvoljna cifra koju je neko lupio, odokativno prepisao odnegde, ili prosto mu se svidela.
    na to ne obraćaj pažnju.

ako te baš zanima preciznije, odvezi auto na vagu pa izmeri.
    vage imaju po fabrikama gde mere puni-prazan kamion i tako znaju koliko tereta u rasutom stanju je utovareno.

podaci sa neta su sasvim dovoljno prihvatljivi odnosno odgovaraju realnom stanju prosečne mase datog modela vozila.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Antoaster
      CBC Senator XXL
      • 07.12.2007
      • 343
      • Beograd, Voždovac

Odvezi ga u neku uljaricu ili prihavat za zito soju itd gde se mere kamioni na ulazu.

Comment

• stainless
        CBC Veteran
        • 26.10.2007
        • 183
        • CG

ma nije frka da znam tacnu kilazu,samo me je zanimalo mogu li podaci u saobracajnoj biti netacni,jer drug mi ima golf 3 td i pise mu 1155kg,pa mi malo nelogicno.
        Originally posted by Stefan_s
        Ta dvojka je trosila stvarno malo, desavalo mi se da se ugasi jer ostanem bez goriva..naravno to kad teram pun gas. i nekako upalim i pola dana se jos vozim laganim gasom. Nekad sam imao tripove da ide na vazduh, majke mi...

Comment

• Nenad
          CBC Senator XXL
          • 06.01.2005
          • 1364
          • BBgd/Mow

Kola se mere u suvom (unladen)stanju,bez i jedne tecnosti(ulja,benzin,antifriz,voda za staklo).
          Boost or bust...

Comment

Working...
          X