Tesko ubacuje u rikverc,moram da nategnem rucicu menjaca skroz u desno i tek po rikverc svetlu vidim kada je upao.Nema nikakvog krcanja pri ubacivanju,kada pustam kvacilo cuje se zvuk naprezanja motora kao da ce da krene,a onda od jednom iskoci i pocne da krci.Cuje se i druk lezaj.Interesuje me da li je u pitanju gumena spojnica menjaca,nosaci motora,ili nesto trece!?
YUGO KORAL 55 izbacuje iz rikverca
Collapse
X
-
Re: YUGO KORAL 55 izbacuje iz rikverca
zastavin menjač je prilično pouzdan . . .
Počni od količine ulja u menjaču.
Pa onda proveri gumenu spojnicu ručice od one šipke i onaj šraf koji je specifičan i ima da se kupi u radnjama koji prodaju delove za yugo, to ti je ukupan trošak od 200 - 500 dinara i malo znanja. Ako ništa od toga od toga ne pomogne, verovatno ti treba novi set kvačila. A opet, ako u sve brzine ide normalno, možda da odeš u neki servis da provere, može da se desi da je i menjač "vrisnuo" mada ne verujem. Ako je tako, onda je glupo da skineš menjač glupo je da ne zameniš set kvačila jer su delovi oko 2500 dinara KOMPLET a majstor je "skup" oko 50 ak €
pozdrav
-
-
Hvala na odgovoru! Gumena spojnica je u fazi raspada,kupio sam drugu,ali se bojim i ja toga da je vrisnuo menjac i da ga ne skidam da zamenim druk lezaj i set kvacila ,pa da ga vratim i on da ne radi. Ostale brzine idu normalno. Pozdrav!"BROJ I MERA MOJA VERA" - Moto predratnog esnafa tehnicara i inzinjera.
Comment
-
-
Ako nije do spojnice pa ne gurne dosta birač brzina i zato ispada a verovatno nije jer bi ispadale i ostale brzine na tu stranu (druga i četvrta) onda je otišao snop menjača.
Comment
-
-
Hvala Doro! To je ono cega sam se i plasio,probacu prvo sa spojnicom,pa ako nista onda skidanje pa na popravku.Samo da ga ne skidam da menjam druk lager i lamelu i korpu,pa da ga vratim i da ne radi izlupao bih krsinu. Pozdrav!!!"BROJ I MERA MOJA VERA" - Moto predratnog esnafa tehnicara i inzinjera.
Comment
-
-
Ne znam kakve bi veze imale korpa, lamela i druk ležaj sa ispadanjem iz brzine... Ispada iz brzine samo kad nije dobro uzupčio kandžu ili kad je kandža oštećena od ubacivanja u brzinu sa lošim sinhronom.
Pošto rikverc nema sinhron onda je crkao snop jer se često ubacuje u brzinu pre nego što auto potpuno stane...
Comment
-
-
Da,zaboravio sam da kazem da mi je otisao druk lezaj i da zbog toga moram da skidam menjac pa cu da pogledam kakva je lamela i korpa i da ih po potrebi zamenim,a Boga mi treba ce sigurno kakve sam ja srece! Izvini,moja greska!!!"BROJ I MERA MOJA VERA" - Moto predratnog esnafa tehnicara i inzinjera.
Comment
-
-
Kada Dora kaze snop,verovatno misli na zupcanik rikverca i ogrlicu koja je zajednicka za 1,2 i rikverac.U mom kraju kada se kaze snop,misli se na celu osovinu sa svim zupcanicima na njoj,samo da ne bude zabune....
Comment
-
-
I u mom kraju se isto tako kaže, postoji radni i paradni snop. Snop je ona sovina iz jednog komada i uvek (većinom) ode taj malecki medjuzupčanik za prvu i rikverc pošto je napadnut sa obe strane
Comment
-
Comment