Menjac za Yugo 45 5b

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fiat128s
    CBC Član
    • 02.03.2009
    • 15
    • BGD

Menjac za Yugo 45 5b

Interesuje me da li postoji menjac 5-brzinac za yuga 45???
    Da li u std menjac moze da se ubudzi 5-a brzina?
    i ako ne moze ni jedna varijanta da li neko zna od kog fiata pasuje menjac 5b???

Hvala unapred
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Menjac za Yugo 45 5b

Moze od Yuga 55....potrebno je da se zameni zvono menjaca i jos neke prepravke oko bocnog nosaca menjaca.......pozzzz!

Comment

• fiat128s
      CBC Član
      • 02.03.2009
      • 15
      • BGD

Ja sam cuo da ne moze od 55 da nisu ista zvona,ne znam za nosace a jel pase jos od nekog italijana? Nije valjda da niko nece da kaze

Comment

• Vidan KV
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2007
        • 432
        • Kraljevo
        • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Polako procitaj moj predhodni post.....a to koji drzac pasuje to ces morati sam da se pomucis i prepravis

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

Ja sam cuo da ne moze od 55 da nisu ista zvona,ne znam za nosace a jel pase jos od nekog italijana? Nije valjda da niko nece da kaze
          Od 55 nije isto zvono i nisu isti prenosni odnosi!Moguce je zameniti zvono i staviti od 45ice ali se mora voditi racuna o promeru osovinice za rikverc jer ima dva tipa,tj.dve debljine.Sa ovako napakovanim menjacem,tesko ce 45ica ici u petoj,imaces vise stete(potrosnja),nego li koristi.Ako mislis da bude pravi menjac za 45icu,moras zadrzati diferencijal od istog.A to je vec ozbiljniji posao, zahteva secenje i navarivanje osovine snopa .Ne bih dalje ovo je po secanju,mozda i gresim negde...
          Za bocni nosac nema prepravki,ide samo drugi nosac,odnosno onaj koji i ide uz petostepeni menjac yuga.
          Od italijana mislim da ne pase.

Comment

• fiat128s
            CBC Član
            • 02.03.2009
            • 15
            • BGD

U sustini veliko je zezanje a dobit skoro nikakva. Lakse ce mi biti kad ovi bambusi ukinu ako ga ukinu broj motora pa da spakujem jedan lep primerak 55 ili 65-ice. Hvala na odgovorima svima

Comment

• Flavio
              CBC Senator XXL
              • 13.06.2006
              • 1926
              • 012 Centar
              • KaraWagon 1.4T.Spark

Ne racunaj previse na tu varijantu bambusanja .

I kad(/ako) ukinu br.motora,na bilo kojoj liniji tehnickog pregleda ce ti konstatovati neprijavljenu promenu motora.
              Da ides na varijantu sa 55 na 65,to,verujem da bi vec mnogo lakse "pilo vodu" a ovako ...

Comment

• dobri nikola
                CBC Član
                • 03.08.2013
                • 93
                • Mala Krsna/Veliki Idj
                • pezo 206

Recimo da je lako izvodljivo, da se ubaci petostepeni menjac. Sta ce mo sa motorom, da li si svestan koliko je naprezanje motora kad ga ubacis u petu i vozis 80km/h. Koliko ce dugo taj motor ici.

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

dobri nikola, pre odgovora dobro pogledaj od kad je tema, moze se lako desiti da je auto sa sve problemom do sada zavrsio na otpadu.
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• YUgisa
                    CBC Senator XXL
                    • 05.06.2008
                    • 793
                    • Subotica
                    • Yugo 1.1 EFI

Pa sad kad je vec podignuta, pretpostavljam i da nije problem ja da napisem jedan komentar na ovu problematiku, mozda nekome pomogne... 45ica i 55ica nemaju isti prenosni odnos u difernecijalu, 45ica ima kraci tj 13/53 a 55ica ima 17/64. Nece to biti nikakvo naprezanje, auto ce pri istoj brzini sa menjacem od 55ice da ide nizim obrtajima... Ono sto stoji da ce 45ica imati jako kilavo ubrzanje, bolje se pokazao 45icin menjac na 55ici nego obrnuto... Naravno zvono mora da se menja i stavi se poklopac pete na kuciste i zajedno i nosac od 55ice i nema nikakvog filozofiranja oko nosaca menjaca... Takodje pozeljno je zameniti b. stanglu jer nisu iste kod menjaca sa 4 i sa 5 brzina a i nije losa ideja staviti b. stanglu od 55ice i inace jer je deblja pa se dobije i nesto stabilniji auto. Moze da se vari osovina a moze i da se kupi osovina za 5 brzina i 13 zuba pa da se ubaci uz delove od pete brzine. Tako sam ja npr od petostepenog menjaca menjao zupcanik i osovinu diferencijala da dobijem petobrzinac sa 13/53 prenosnim odnosom umesto 17/64... Znam nekoliko 45ica sa petostepenim menjacem i 13/53 diferencijalom i nema nikakvih problema... Svi srecni kada izadju van grada i sigurno da je mnogo manje opterecenje po motor kad se manje vrti...
                    Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• b_samardzic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 1557
                      • Smederevo

U gradu 4 brzine manje trose. Fabricki podatak!

Comment

• dobri nikola
                        CBC Član
                        • 03.08.2013
                        • 93
                        • Mala Krsna/Veliki Idj
                        • pezo 206

Hvala na dobrom postu

YUgisa .

Comment

• YUgisa
                          CBC Senator XXL
                          • 05.06.2008
                          • 793
                          • Subotica
                          • Yugo 1.1 EFI

Trosi manje mozda 13/53 u odnosu na 17/64 zbog mnogo lakseg ubrzanja i mogucnosti da se vozi vise 4tim stepenom prenosa pa cak i 5tim za najvece penzionere... Cisto sumnjam da je sa istim diferencijalom neka razlika izmedju menjaca sa 4 i 5 brzina.

Nema na cemu
                          Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• b_samardzic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 1557
                            • Smederevo

Postoji manji otpor u menjacu sa 4 brzine, dva zupcanika manje su uparena. Yugo 55 max brzinu od 148 km/h moze da dohvati samo u 4 brzini.

Comment

• dobri nikola
                              CBC Član
                              • 03.08.2013
                              • 93
                              • Mala Krsna/Veliki Idj
                              • pezo 206

Mislim da je za motor od 903/cm3, veliko opterecenje voziti petom. Jos kad se uzme u obzir kvalitet motora, taj jugo nece dugo.

Comment

Working...
                              X