Da li je lamela - Yugo Koral In, 1.1, 2008. god

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pedja28
    CBC Član
    • 07.02.2010
    • 12
    • Beograd

Re: Da li je lamela - Yugo Koral In, 1.1, 2008. god

Zvao sam malopre AP Sport...MecArm set kvacila kosta 4.150din, dok RUEN (sa Zastavinim druk lezajem) kosta 3.360din....

Comment

• Boki Ar
      CBC Senator XXL
      • 11.11.2004
      • 2827
      • Aranđelovac
      • Vektra

Pedja, nemoj me shvatiti pogrešno. Pitao bih te kolika si ulaganja do sada imao u Yugo? Iskustvo mi govori da taj "ruen" radi sasvim dobro na tim kolima.

Comment

• Pele
        CBC Senator
        • 01.07.2006
        • 262
        • Požarevac

Kod nas u PO mecarm je 5200 dinara set .... doduše, nije set, nemaju, nego je korpa + lamela + Breda lager toliko ....

Comment

• pedja28
          CBC Član
          • 07.02.2010
          • 12
          • Beograd

Originally posted by Boki Ar
          Pedja, nemoj me shvatiti pogrešno. Pitao bih te kolika si ulaganja do sada imao u Yugo? Iskustvo mi govori da taj "ruen" radi sasvim dobro na tim kolima.
          Boki, necu te shvatiti pogresno, naravno ali ne znam sta me tacno pitas i sta pokusavas da konstatujes tacno?

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Pedja, nema ništa "zavijeno", hoću da kažem da ako nisi imao nikakva ulaganja u Yugo (osim redovnih servisa ulje/filteri) onda ulaganje u novi set kvačila nije neka (relativno velika) investicija. Znam kakvo je vreme, svetan sam svega.

Naravno, voleo bih da je tvoje kvačilo "preživelo" samo sa podešavanjem i da to ostane tako. Ako i nije, šta da radimo - najskuplje je ono što ne možemo kupiti novcem. Nadješ nekog drugara koji ima kanal ili bolje dizalicu, zasučeš rukave i skineš taj menjač, bolji savet za uštedu nemam. Kad se skine, onda se vidi sve, ako je korpa i druk ok, to se ne menja. Sad pitah mog oca (on je 1940 god., penzioner) i veli mi da je 3000 din za "Ruen" set sada stvarno povoljno...

Evo tu je i Franjo, on će umeti bolje od mene da ti kaže kako su ti delovi bili skupi nekada...

Pozdrav!
            BP

Comment

• pedja28
              CBC Član
              • 07.02.2010
              • 12
              • Beograd

Originally posted by Boki Ar
              Pedja, nema ništa "zavijeno", hoću da kažem da ako nisi imao nikakva ulaganja u Yugo (osim redovnih servisa ulje/filteri) onda ulaganje u novi set kvačila nije neka (relativno velika) investicija. Znam kakvo je vreme, svetan sam svega.

Naravno, voleo bih da je tvoje kvačilo "preživelo" samo sa podešavanjem i da to ostane tako. Ako i nije, šta da radimo - najskuplje je ono što ne možemo kupiti novcem. Nadješ nekog drugara koji ima kanal ili bolje dizalicu, zasučeš rukave i skineš taj menjač, bolji savet za uštedu nemam. Kad se skine, onda se vidi sve, ako je korpa i druk ok, to se ne menja. Sad pitah mog oca (on je 1940 god., penzioner) i veli mi da je 3000 din za "Ruen" set sada stvarno povoljno...

Evo tu je i Franjo, on će umeti bolje od mene da ti kaže kako su ti delovi bili skupi nekada...

Pozdrav!
              BP
              Hvala ti Boki, sve si potpuno u pravu..ne kukam ja toliko sada da je to nesto preskupo..neeeee...mada ni ne kazem da je dzabe kao sto svi vicu da je za juga sve dzabe...hvala bogu, sem tih redovnih stvari nije bilo vecih ulaganja u ovaj auto i to je super..naravno da cu ovo zameniti cim pre, ako nista onda pre avgusta moram, kada mi je tehnicki i registracija
              A ako nadjem nekoga ko je voljan da skidamo taj menjac to ce i biti...ustedeti se mora gde god je to moguce..bar ja moram...jer ovo malo dete neko mora da odhrani, a (potpuno ispravan) auto je sa malim detetom obavezan deo opreme u porodici...

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

Slažem se.

Da si živ i zdrav ti i porodica.
                Poz
                B

Comment

• pedja28
                  CBC Član
                  • 07.02.2010
                  • 12
                  • Beograd

hvala ti!!!!!!

Comment

• Alexandro
                    CBC Član
                    • 11.09.2009
                    • 31
                    • Beograd

ja sam imao dosta losa iskustva sa Ruen delovima ... dok me jednom nisu naterali da za 1000 din razlike uzmem set kvacila SACHS i bogme presla 128-ca preko 40k sa tim setom i prodata na kraju sa istim a novi vlasnik se nije zalio ... ne znam ima li sad da se kupi SACHS ali se dobro pokazao
                    Ne postoji izgubljeno vreme, postoje samo izgubljeni zivoti

Comment

• YUgisa
                      CBC Senator XXL
                      • 05.06.2008
                      • 793
                      • Subotica
                      • Yugo 1.1 EFI

Ja ne znam sto ljudi stede na Yugu... Pa kupuju sto jeftinije delove... To sto ce te ustedeti sada 20% na ceni ce te platiti duplo jer ce izdzati barem duplo manje nego neki kvalitetan deo... Izgleda sam samo ja toliko lud da platim lamelu i korpu za Yuga 200e...
                      Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• srdjan_p
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2004
                        • 1915
                        • ZR

Jesi brate lud, kad je oririgi Valeo set za moju Alfu bio 130e...

Comment

• pedja28
                          CBC Član
                          • 07.02.2010
                          • 12
                          • Beograd

Originally posted by YUgisa
                          Ja ne znam sto ljudi stede na Yugu... Pa kupuju sto jeftinije delove... To sto ce te ustedeti sada 20% na ceni ce te platiti duplo jer ce izdzati barem duplo manje nego neki kvalitetan deo... Izgleda sam samo ja toliko LUD da platim lamelu i korpu za Yuga 200e...
                          Nisi lud nego imash kintu..... respect !!!!!!!!

Comment

• YUgisa
                            CBC Senator XXL
                            • 05.06.2008
                            • 793
                            • Subotica
                            • Yugo 1.1 EFI

Originally posted by srdjan_p
                            Jesi brate LUD, kad je oririgi Valeo set za moju Alfu bio 130e...

E ovo je oridjinali sinter lamela bez ikakvih oprugica plus "plitka" korpa za trkacki Pezo 106

Pedja, nije fazon u lovi nego u tome koliko ti zelis da ulozis i da ti traje... Sa mojim nacinom voznje te ruen i te fabricke garantujem da nebi izdrazle ni 2000km... Pre ove je bila fabricka i na kraju se zavrsilo tako sto se korpa razletela i probila zvono od menjaca... Na svu srecu dif je ostao ceo... Kad se rastavilo imalo je i sta da se vidi, korpa totalno potrosena plus se razletela, zamajac totalno potrosen, lamela je imala jos 0.2mm do kraja i posle dve nedelje od skidanja je i dalje smrdila na paljevinu a nisam neko ko vozi na pola kvacila... I sve je to na kraju izaslo 450e da se sredi...

Tako da vozi jos neko vreme, ako je sve ok onda je bilo do sajle.... Ako se pocne opet tako pocne da proklizava i sve cesce moras da stelujes, onda ces morati da rastavis i vidis sta bi trebalo zameniti, ali to je totalno neozbiljan (da nekazem nesto sad uvredljivije) nacin menjanja jednog dela, to se manja u setu sve...

Ja bih ti preporucio, istina da kosta vise ali ako planiras da zadrzis tog Yuga na duze vreme da uzmes Mecarm korpu i lamelu za 1.3 motor plus breda druk lezaj i posle toga sigurno dugo vremena neces razmisljati o tome sem da stelujes zazor sajle...
                            Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• pedja28
                              CBC Član
                              • 07.02.2010
                              • 12
                              • Beograd

YUgisa, naravno da sa diranjem sajle nisam dobio resenje na duge staze....cim legne plata menjam sve..ok, jedino sada sto ne znam za taj Bredin druk lezaj ali sam i mislio da ubacim MecArm sve jer ih svi ovde hvale, i sto ne bih poslusao. I naravno da bih sve zamenio jer sta, treba da zamenim lamelu i korpu, platim ruke i onda posle mesec dana prolupa lager i ajde sve iz pocetka? Nisam bas tolika ideja.....respect za tebe jer vozis trkacki auto pa sve trosis mnoooogo brzem,a samim tim to sve iziskuje skuplje i mnogo kvalitetnije delove... Jbg, ja sam porodican covek, vozim kao penzioner ali ce se u jugica ubacivati uglavnom i vecinom kvalitetni delovi...ali kazem - samo da legne prokleta plata!!!!

Comment

• YUgisa
                                CBC Senator XXL
                                • 05.06.2008
                                • 793
                                • Subotica
                                • Yugo 1.1 EFI

Moj savet ti je da za pocetak probas da vozis i dalje sa tom i da vidis kako se ponasa... Znaci nije sigurno da je bas skroz dotrajala i mozda ce jos da ti potraje i moze da se vozi Ali polako skupljaj lovu za zamenu... Pa ne znam da li mecarm proizvodi uopste druk lezaj? Posto kad sam pomagao drugu u kupovini imali su par proizvodjaca ali mecarm nisu imali... A breda ima celo metalno telo i kvalitetan lezaj... SKF npr ima kvalitetan lezaj, ali je telo plasticno... Pa zato ja dajem bredi prednost...

Inace ja ne vozim trkacki auto, vozim Yuga sa 1.1EFI motorm

Comment

Working...
                                X