Imam problem sa menjačem, ne znam da li može biti ozbiljno. Posedujem 106-icu, menjac normalno radi, pri ubrzavanju normalno vuce, samo kad je hladan, u situaciji kada izbacujem iz prve brzine i ubacujem u drugu, čuje u predelu menjača čudan zvuk. Kao da češe metal o metal. Kada se zagreje zvuk nestane. Da li može biti ozbiljno? Unapred hvala.
Peugeot 106-problem sa menjacem
Collapse
X
-
prosle godine u januaru sam uradio veliku glupost, zbog udaranja poluosovine u krivinama i zvukova iz menjaca (diferencijal) odneo sam kola majstoru: promena konusnih lezajeva, 2 sinhrona, lezaj iz snopa, semerinzi, 1 poluosovina, korpa, lamela , druk lager i 2 nove gume = ~500eu..
..onda su mi za dobar polovan menjac trazili komplet s ugradnjom 350Eu..
..sada opet imam udaranje poluosovine a poceo se javljati isti zvuk iz menjaca samo sto je slab (sumnjam na kvalitet ugradjenih lezajeva); cak sam pre mesec dana opet promenio i tu osovinu, kao nije bila original GKN - nije imala nalepnicu Lobro; posle nekoliko nedelja i s najnovijom poluosovinom opet isto, sad tvrde da je leva poluosovina (lupa kad okreces desno); ja mislim da sve te poluosovine za 106-cu po ceni =< 90 eu nisu dobre, reparirane su i imaju bacanje... a auto ne vredi da kupis skuplju poluosovinu... kao daju garancije 6 meseci ali kad dodjes kaze ti pa nije se slomila poluosovina, pojacaj radijo... lek je kad menjac bude kaput kupiti polovni (od uvezenog auta); sto se poluosovina tice, nas najbolji Peugeot servis (mali privatni) nabavio neke polovne poluosovine, verovatni ih uvezao iz Francuske..
..sva ova diskusija je za stare 106-ce, godista 1994, 95, za novije se mozda isplati popravak
Comment
-
Comment