RENAULT Laguna 2.2 d 1998. Caravan - Gde da kupim amortizere

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jonicalfa
    CBC Veteran
    • 14.10.2007
    • 128
    • Sm.Palanka

RENAULT Laguna 2.2 d 1998. Caravan - Gde da kupim amortizere

Pomazite - kupio sam Renault Laguna 2.2 diesel 1998. karavan elem motor je extra sve je ok samo pozati je nizak jer nisu stavljeni originalni amortizeri. Da skratim on pozadi ima amortizere koji se napumpavaju i jedan je propao i stavljeni su klasicni tako da je preterano nizak.Gde da kupim ili nove ili polovne bar jedan - Amortizer je marke Delfi i slikao sam ga pa ako neko ima informacije koje bi mi pomogle ili ima isti nek se javi na 065/834-6734 ili na pm
    Hvala unapred

Poruku izmenio: gordi014
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Ovo nije pijaca, ko sledeci nastavi u tom pravcu dobija orden i citace forum kao extra gost. Sve dogovore oko kupovine mozete na PP da obavite.
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Bobanms

Ako ijednom igde još pomeneš da išta prodaješ imaš nepovratni ban pa čak i polovne maramice (paloma).
      Ovo nije forum koji je tome namenjen a pogotovo ne na ovaj način.

Plati halo oglase i naprej...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• jonicalfa
        CBC Veteran
        • 14.10.2007
        • 128
        • Sm.Palanka

Jos uvek nisam nista uradio, ovi u radnji se vade na odmore, sefove, nemaju trenutno na lageru itd...Dakle ima li neko bar ideju postoji li reparacija ovog amortizera, stavio sam od obicne lagune i ok je samo sto je pozadi dosta legla odnosno niska...
        Da ne duzim placam do 100eur za ovakav amortizer

naravno da je u dobrom stanju, jedan takav sa naprslom gumom vec imam
        Nebojsa 065/834-6734 nebjonic@yahoo.co.uk
        p.s. Mogu da dam dva skoro nova monro amortizera placena 110eur presla ne vise od 400-500km sada su trenutno na laguni

Comment

• lakilucano
          CBC Senator XXL
          • 31.08.2007
          • 421
          • Bezanijska kosa

pokusacu nekako da ti pomognem, citao sam negde po stranim forumima da zadnji deo renoa moze da se podigne na zadnjoj torziji (neka me neko ispravi ako se ne zove tako) raspitaj se malo koliko se secam nije bio veliki posao ali pre i posle je bila evidentna razlika.
          bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
          Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• jonicalfa
            CBC Veteran
            • 14.10.2007
            • 128
            • Sm.Palanka

Otprilike je vesanje po shemi koju si dao pokusacu sa nekim majstorima da se konsultujem, mozda i uradim nesto - hvala

Comment

• mishio
              CBC Senator XXL
              • 29.05.2007
              • 1204

naravno da moze torzioni trap i da se dize, ne znam kako mislis da ti amortizeri diktiraju visinu auta ? to rade opruge,torzija...

Comment

• jonicalfa
                CBC Veteran
                • 14.10.2007
                • 128
                • Sm.Palanka

imate li neki kontakt broj gde mogu da odradim i dignem lagunu, na njoj su ponavljam novi amortizeri ali najverovatnije od standardnog karavana, moj je bio sanitet. Solidno se ponasa u putu kupio sam 15-ice gume moram da nadjem felne, nadam se da ce i tako za koji cm da se podigne.

Comment

• jonicalfa
                  CBC Veteran
                  • 14.10.2007
                  • 128
                  • Sm.Palanka

Recite mi molim vas cuo sam da u Jagodini postoji servis koji moze da mi podigne auto stelovanjem torzionih opruga

Comment

• batke
                    CBC Član
                    • 06.05.2008
                    • 42
                    • bileća

A jel neko zna da objasni kako se spušta torzioni trap.Na mojoj je Laguni odignut pa dođe malo ružno jer je veliki prazan prostor između gume i zadnjeg blatobrana????

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Gde da kupim ili nove ili polovne bar jedan - Amortizer je marke Delfi i slikao sam ga pa ako neko ima informacije koje bi mi pomogle
                      koliko ja vidim na slikama marka nije Delphi vec De Carbon.

radi se o pneumatskim oprugama koje su dogradjene na klasican amortizer, i koje se podesavaju odnosno napumpavaju.

ja imam takve na autu, kupio sam ih u SAD, marka je Monroe.

kod nas se mogu Monroe poruciti u Euroauto lancu prodavnica.

predlazem da pogledas na satju Monroe-a za Evropu da li u katalogu postoji ponuda njih za tvoj model, ako postoji da pozoves ili najbolje licno odes u Euroauto i tu saznas mogucu cenu.

o ceni necu nista, samo ce ti se kazati.

postoji i opcija da kupis u SAD, otprilike su 4 puta jeftiniji nego kod nas, barem je tako bilo kada je meni trebalo, a onda preko spediterskog servisa narucis da ti uvezu.
                      ili da ti neko donese kao licni prtljag.

kod Monroe programa se zove Ride Leveler (oznaka ukatalogu LA neki broj) odnosno AirMax za USA proizvode.

imam jos jednu ideju, to je da se raspitas u Ikarbusu koji se bavi vazdusnim jastucima na vesanju, da li bi mogli eventualno da izvrse reparaciju tvog primerka.

sa slika se vidi da je napala korozija spoljni cilindar, mozda moze da se gumeni deo nekako odvoji, korozija sanira i opet vrati guma.

na mom vazdusnom amortizeru guma je zapertlovana sa metalnim delom, mislim da moze jedino da se baci.

i jedan detalj, takav amortizer NE SME da se koristi, odnosno da se vozi dok je ispumpan.

najmanji pritisak vazduha mora da bude 2 bara, inace ekstremno brzo propadne.

hod vazdusne opruge je oko 5-6 cm , toliko se kod mene moze podesavati visina vozila po zelji.

naravno, ako je jos aktuelno, tek sada vidim

Da ne duzim placam do 100eur za ovakav amortizer

mislim da ti je premala procena budzeta. rekao bih da oko 300 eura pripremis za komad, a menjaju se obavezno u paru.

tako se i prodaju, na par a ne na komad.
                      dakle oko 600 eura, uz dobru ponudu ovde.

losija ponuda ide do 1000+ eura.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141

volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

pogledao sam za tebe u katalogu, Monroe nema za tvoj auto ponudu.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• lakilucano
                            CBC Senator XXL
                            • 31.08.2007
                            • 421
                            • Bezanijska kosa

sw.brick bre ubi coveka pa ti zadnji amorti kao pola lagune
                            bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
                            Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141

pa bio sam blag, blize donjem opsegu mogucih cena.

znam da je za Mercedes za slicne cena 5.800 eura za par, original.
                              za Volvo original Boge Nivomat je oko 800 eura par.

tako da ono sto sam naveo mislim da je dobro predvideti za budzet.
                              ako ispadne manje, super naravno.

pricam o cenama za evropske modele, i evropskim cenama.

valjda je jos previse retka ugradnja serijski u Evropi pa su i cene nekako eksklluziva. za americke modele cene su mnoooogo manje ali Reno se nije prodavao tamo sa modelom Laguna.

ima u SAD katalogu (za amortizere) nekih Reno modela za koje nisam ni cuo da postoje.

za Lagunu Monroe cak i ne pravi amortizere, valjda je takav model sa takvim vesanjem zaista retko bio prodavan. ?
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

Working...
                              X