CITROEN XM i Xantia - KAPE amortizera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sale-zp
    CBC Član
    • 21.11.2006
    • 11
    • Zagreb

CITROEN XM i Xantia - KAPE amortizera

Vlasnici XM-a i Xantie vjerojatno vec znaju za taj problem ........ dakle od zamora materijala desi se ovo :

• sale-zp
    CBC Član
    • 21.11.2006
    • 11
    • Zagreb

Comment

• sale-zp
      CBC Član
      • 21.11.2006
      • 11
      • Zagreb

eto uspjeli smo stati tome na kraj ..... ako kome treba reparirana kapa koja ce nadzivjeti vase vozilo javite se ..... nemojte cekati da se to i vama desi....

Comment

• sale-zp
        CBC Član
        • 21.11.2006
        • 11
        • Zagreb

ovo je srednji dio kape koji je malo modificiran tako da i u slucaju da gumeni dio popusti nece doci do vecih ostecenja i gubitka kontrole nad vozilom.....

Comment

• sale-zp
          CBC Član
          • 21.11.2006
          • 11
          • Zagreb

a ovo je gotov komad ....

Comment

• sale-zp
            CBC Član
            • 21.11.2006
            • 11
            • Zagreb

vjerojatno vas i cjena zanima ..... 80 eura po komadu a jedini uvjet prodaje je da mi ce stara kapa vrati......

ako je ko zainteresiran neka se javi na sasa.nemec@zg.t-com.hr ili na broj moba +385912504164

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Tooo konacno da se pjavis i ovde. Muku imaju svi vlasnici XM-a, cak i oni koji koji neznaju da je imaju

Solja puca iznenada, najcesce (99%) slucajeva na malim brzinama, kada se prelazi lezeci ili udarna rupa. Nezgodno je sto naravno to se desi kad netreba, kad vam auto najvise treba. Dalje je nezgodno sto obicno se i hauba pokrivi...

Sale svaka cast za ovu modifikaciju...
              https://t.me/pump_upp

Comment

• BARTONE
                CBC Senator XXL
                • 25.09.2006
                • 398
                • Bor

Svaka cast Sale
                nego kakva je situacija kod ZX-a
                dal postoji verovatnoca da amortizer ode u haubu?
                Pozdrav

Comment

• sale-zp
                  CBC Član
                  • 21.11.2006
                  • 11
                  • Zagreb

koliko mi je poznato ZX nema taj problem ..... uglavnom XM i Xantia ali izgleda da ce se problem nastaviti i kod C5 i C6 ......

Comment

• sale-zp
                    CBC Član
                    • 21.11.2006
                    • 11
                    • Zagreb

evo mene opet .......

da vam objasnim cjelu pricu kako je doslo do te proizvodnje ...

u sjecnju 2006 g. moj prijatelj je sa Xantiom vozio na autocesti birzinom od 140km/h i puka je kapa ...... autocesta je srecom bila prazna a on se vrtio i lupio u zastitnu ogradu ..... 5 ih je bilo u autu i nikome na srecu nije bilo nista ..... kada su stali , prijatelj je izasao i pogledao u auto u kojem mu je bila zena , dvoje djece i mama ..... dakle mogao je izgubiti sve sto je imao ....

nakon toga je krenulo razmisljanje o tom problemu ... kako izbjec da u slucaju pucanja gumenog djela kape ne dode do blokiranja kotaca .... to je bio osnovni problem ..... tada smo izradom srednjeg djela (na slici) rjesili problem blokiranja kotaca a ostalo nije bio problem......

Comment

• sale-zp
                      CBC Član
                      • 21.11.2006
                      • 11
                      • Zagreb

evo jucer sam saznao da od nove godine cjena gume ide gore tako da ce i cjena kapa ici gore i to vjerojatno sa sadasnjih 80 na 100 eura ........

ako je netko zainteresiran neka si naruci sada jer jos je ostalo materijala po staroj cjeni .......

Comment

• zoran023
                        CBC Početnik
                        • 24.06.2009
                        • 2
                        • srbija

Re: CITROEN XM i Xantia - KAPE amortizera

Sale , odkako sam pgledao ovaj Vas sajt ,ja od tada vise nevozim auto. Nemoram da spominjem da sam i ja jedan od vlasnika XMa bas tog tipa 1 tj 91 god.i da sa strahom iscekujem kada ce amortizer da mi proviri ispod haube ! Vrlo cudno ,tako se nesto nije moglo zamisliti na modelima DS,GS,CX sa kojima je citroen pocinjao.
                        Ako sam dobro razumeo Vi reparirate te postojece "kape ili solje "! Nije mi naj jasnije zasta sluzi onaj cilindar u ruci ( ne onaj levkasti ) ?
                        Za onaj levkasti predpostavljam da je siri i da sigurno ne prolazi kao "originali ".
                        Dali se jos bavite time ? Koja je sada cena ?

Comment

• citroendzija
                          CBC Član
                          • 11.06.2006
                          • 65
                          • cacak

Ja mislim da covek jos uvek pravi kape...A ako ti je hitno on je aktivan na www.citroenforumsrbije.com
                          xm 2.0

Comment

• ostres
                            CBC Senator XXL
                            • 01.06.2008
                            • 305
                            • Zemun

Originally posted by zoran023
                            Sale , odkako sam pgledao ovaj Vas sajt ,ja od tada vise nevozim auto. Nemoram da spominjem da sam i ja jedan od vlasnika XMa bas tog tipa 1 tj 91 god.i da sa strahom iscekujem kada ce amortizer da mi proviri ispod haube ! Vrlo cudno ,tako se nesto nije moglo zamisliti na modelima DS,GS,CX sa kojima je citroen pocinjao.
                            Ako sam dobro razumeo Vi reparirate te postojece "kape ili solje "! Nije mi naj jasnije zasta sluzi onaj cilindar u ruci ( ne onaj levkasti ) ?
                            Za onaj levkasti predpostavljam da je siri i da sigurno ne prolazi kao "originali ".
                            Dali se jos bavite time ? Koja je sada cena ?
                            Ako ne nadjes Saleta mozes da kupis nove kape kod bilo kog prodavca delova. Inace da budemo jasni, problem sa kapama nastaje samo zbog neblagovremene zamene. Kao sto se menja solja amortizera moraju se menjati i ove kape.
                            Sale je usavrsio Citroenov proizvod tako da i ako kapa skroz propadne "amortizer" nece izleteti.
                            Live together, die alone.

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Jedino sto solja amortizera kosta do 100 eura zavisno od automobila. Kod XM-a solja kosta jako puno eurica. XM je vec sada u godinama, guma mora da ostari cak i danije vozen uopste. Mora da se zameni i desna i leva...
                              https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                              X