Peugeot 406 - Iza vozacevog sedista se stvorila barica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • xenoks
    CBC Član
    • 12.12.2008
    • 40
    • Krusevac

Peugeot 406 - Iza vozacevog sedista se stvorila barica

Posto sam skoro kupio 406 karavan, resio sam da sredim sve sto je prethodni vlasnik zapustio. Taman sam sredio turbinu, kada se javio nov problem na mom PUG-u. Iza vozacevog sedista se stvorila barica, i to poprilicna, ima sigurno za 2 prsta vode. E sad sto je nainteresantnije nista drugo nije mokro, ni sedista ni ispod zadnje klupe, niti iza suvozacevog sedita, ni napred kod vozaca, ni tapacir na vratima. Nije ni neka jaca kisa bila ovih dana. Doduse ja sam slucajno otkrio baricu, mozda stoji tu dva tri dana, ali mi prosto nevberovatno odakle tolika kolicina vode. I sto je najintersenatnije voda je potpuno cista. Znaci pretpostavljam da nije od tocka. Da li je neko od vas imao slican problem, ili da mozda nasluciuje o cemu se radi. Jos nisam dobro upoznao 406, tako da neznam da li mozda postoji neki cep za ispustanje vode sa donje strane, koji mozda fali. Saviiajo sam se ispod kola i ne vidim nista neobicno. Pomazite dok ne zaledi
    Nemam potpis zbog pr***la
  • CannoN
    CBC Senator XXL
    • 15.09.2007
    • 485
    • Beograd

Re: Peugeot 406

I meni se skoro tako nesto desilo na 205-ici(samo sto je barica bila i iza suvozaca) - verujem da je usla u vreme jake kise jer sam tada primetio a kako i gde je usla nemam pojma??

Comment

• xenoks
      CBC Član
      • 12.12.2008
      • 40
      • Krusevac

I kako si resio susenje. Meni su puna kola novina. Jos 406 ima onaj, kako ja zovem, persijski tepih pa se to natopila, ne pitaj. drugar mi rece da sipam vlasu alkohola (normalno laboratorijski) i da ce brze da ispari, a i lepo mirise posle toga, ali se ja ne usudjem da probam. Pokupio sam sundjerom koliko sam mogao, a ostalo prekrio novinam da upiju.
      Opet sam isao do kola i nikao da provali gde je usla voda. Cim bude lepo vreme sedam u kola i teram nekog da prska crevom spolja.

Comment

• antivari
        CBC Član
        • 28.10.2008
        • 34
        • Pozarevac

^
        He he Ja prodah Pasata iz '88, kod koga se javljao identican problem (iza suvozaca).

Bas bih se zabrinuo da mi se to isto dogadja i sa 406-icom, koju sam naknadno kupio. Pomislio bih da me neko odozgo 'posmatra'.

Ni ja nikada nisam uspeo da ustanovim otkuda tu voda, a najomiljenija teorija mi je bila da negde medju gumenim dihtunzima postoji zazor koji jednostavno umesto da sprovodi vodu, kanalise je unutar vozila.

Comment

• xenoks
          CBC Član
          • 12.12.2008
          • 40
          • Krusevac

Moj komsija je imao problema sa jugom, pa je rasturio ceo zadnji deo auta i nije uspeo da ustanovi odakle. Onda je tako vozio 10 tak dana rastureno i ukapirao da na petim vratima ispod keder gume prolazi voda, pa onda izmedju lima koji je punktovan, a na zazorima gde nije punktovan, prolazi do kabine. Ja ipak ne smem da se usudim da toliko rasturam, ipak ovo nije jugo.
          Zna li neko da mozda negde nema neki odvod za vodu pa se zacepio. Neko crevo ili sta vec moze da bude. Ja sam na mazdi imao pored sibera dva crevca za vodu koja su vodila sakupljenu vodu ispod auta, ali na pezou nemam siber pa tako da neznam gde uopste da pogledam.

Comment

• pava
            CBC Član
            • 29.02.2008
            • 18
            • obrenovac

meni je na 406 prolazila pored zadnje stop lampe a to sam slucajno otkrio.tako da bi mogao da pogledas da se nije razlabavila (odvrnula)

pozz

Comment

• dandzaman
              CBC Senator
              • 12.09.2007
              • 229
              • RockNrolla bg

Re: Peugeot 406 - Iza vozacevog sedista se stvorila barica

imas izmedju prednjeg sedista i zadnje klupe u samom podu male rupe koje sluze da izbace vodu ako se slucajno nakupila u kabini,....obicno modeli sa siberom imaju to ali imaju i drugi....e sad te rupice su zacepljene plasticnim cepovima koji se vremenom pojedu tako da sad verovatno nema nista i videces rupice ....
              cak iako pokupis svu vodu ,sama pena koja je ispod tepiha se nakupi vode i dok se ne osusi skroz neces resiti problem vlage....
              znaci skidaj sve napolje ,zacepi rupice ,osusi patos i tek tada ces resiti problem...

Comment

• xenoks
                CBC Član
                • 12.12.2008
                • 40
                • Krusevac

Ta zadnja stop lampa i jeste labava na toj strani , ali mi to nije palo na pamet. Ipak je to kod karavana daleko. Ali ko zna sutra cu da proverim. cudni su putevi vode. U svakom slucaju hvala. Svaki savet je dobrodosao dok ne otkrijem gde ulazi voda.

Comment

• xenoks
                  CBC Član
                  • 12.12.2008
                  • 40
                  • Krusevac

Ne znam kako mi je promakao post iznad. Dandzaman, da nije mozda kroz te rupice ulazila voda. Da li se one vide sa donje strane auta. Malo mi hladno vreme da bih rasturao ceo pod. Nemam garazu, sve to radim ispred dvorista, tako da bi to rasturanje ostavio za neko toplije vreme.

Comment

• CannoN
                    CBC Senator XXL
                    • 15.09.2007
                    • 485
                    • Beograd

Meni nije toliko izrazeno - pokupio sam sundjerom i ok bilo do sledece vece kise..

Ovaj poslednji pljusak je bio parkiran pa voda nije prosla po cemu zakljucujem da ulazi kroz donji deo auta dok se krece..

Ovo sto kaze dandzaman mi je najlogicnije jos samo da imam vremena da raspakujem sta treba i proverim...

Comment

• xenoks
                      CBC Član
                      • 12.12.2008
                      • 40
                      • Krusevac

e de je ono lepo vreme od pre neki dan

Comment

• Crush
                        CBC Član
                        • 06.09.2008
                        • 41
                        • Bgd

Ja sam imao slican problem sa mojom 406 i voda mi je ulazila na zadnjem stop svetlu.Imao sam vode kod rezervnog tocka i na zadnjem sedistu,strasno,tako da probaj sa stopom

Comment

• xenoks
                          CBC Član
                          • 12.12.2008
                          • 40
                          • Krusevac

Ma najzanimljivije je to sto na zadnjem sedistu i ispod njega nema ni traga vode. Zadnje stop svetlo na toj strani je bilo labavo i prethodni vlasnik ga je zaglavio sa nekjom gumom ispod. Ja sam samo pritegao onaj sraf iza i vise nije labavo, ali je pao sneg i sve je zamrzlo, tako da sad ne mogu da vidim da li ulazi voda ili ne. Cim malo otopli javaljam rezultate.

Comment

• dandzaman
                            CBC Senator
                            • 12.09.2007
                            • 229
                            • RockNrolla bg

ma kakav mraz bre ja sam prosle godine po ovom vremenu motor ubacivao
                            izvadi zadnju klupu ili je samo podigni da mozes tepih i podnu izolaciju da podignes ,uzmi fen i susi ali odmah da znas da ce to susenje potrajati malkice jer je kod pezoa ta izolacija tj pena debela i dok ne vidis neces znati koliko je natopljena...
                            kad to zavrsis moj ti je savet da te rupice za odvod zakrpis jer ti apsolutno ne trebaju...

Comment

• xenoks
                              CBC Član
                              • 12.12.2008
                              • 40
                              • Krusevac

Ma zapusio bi ja rupice kad bi znao gde su. A evo vec treci dan menjam novine pozadi. Postoje dan i natope se vodom, ja stavim nove i tako ispocetka. 60% sam vec osusio, jos neki dan i bice skroz suvo. A kad bude sledeca kisa, videcemo da li sam resio problem sa pritezanjem srafa fara. Bas je bio labav, tako da onaj keder iza stopke, uopste nije dodirivao lim. Daj boze da je tu ulazilo, da ne moram da rasturam sve pozadi da bi proverio.

Comment

Working...
                              X