Sajla rucne, Pezo 607

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Igor_sd
    CBC Veteran
    • 23.12.2007
    • 146
    • Smederevo
    • 607 2.2 B tiptronic

Sajla rucne, Pezo 607

Nisam pisao u naslovu, ali mislim da je stvarno nebitno, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja (SPI, MPI) zapreminu, snagu motora i sl.
    Jel` skidao neko (i vracao) sajlu rucne kocnice na pezou 607? Centralna sajla, pukla je na kraju ispred plasticnog razdelnika. Interesuje me da li moraju da se skidaju auspuh i sve one zvucne i termicke izolacije, ili postoji neka medicina da se sajla otkaci od rucice odozgo, iz kabine, pa se provuce nova i zakaci ponovo? Cak mi je padalo na pamet (ako moze da se otkaci odozgo od rucice) da izvucem samu sajlu bez buzira, odnesem da mi neko napravi drugu bez onog "burenceta" na kraju, pa kad provucem, da samo odmerim i fiksiram na licu mesta novo burence.
    Dajte predloge, ili ako mora da se skida sve, preporuku za majstora ali koji ce OBAVEZNO da vrati sve na svoje mesto, a ne da ostavi pola plehova, plastika i ostalog kojecega neusrafljeno ili ne daj Boze da pola toga polomi dok demontira. [mnogo (doduse tudjih) losih iskustava...]
    Moze i na P.M. ako ne sme reklama za majstora.
    Hvala.
    P.S. K`o za inat, tri dana pred istek registracije....
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Sajla rucne, Pezo 607

Originally posted by Igor_sd
    Centralna sajla, pukla je na kraju ispred plasticnog razdelnika. Interesuje me da li moraju da se skidaju auspuh i sve one zvucne i termicke izolacije
    Prilicno ima da se skida.

Originally posted by Igor_sd
    Nisam pisao u naslovu, ali mislim da je stvarno nebitno, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja (SPI, MPI) zapreminu, snagu motora i sl.
    I te kako je vazno jer HDI i benzinac samo spolja izgledaju isto..........
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Igor_sd
      CBC Veteran
      • 23.12.2007
      • 146
      • Smederevo
      • 607 2.2 B tiptronic

Originally posted by Gavra
      I te kako je vazno jer HDI i benzinac samo spolja izgledaju isto..........
      Mislio sam da je nebitno za sajlu rucne, nisam izricit ali pretpostavljam da su iste.

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Potpuno drugaciji auspuh i samim tim pristup sajlama rucne,drugacije postavljeni heat shield-ovi pa se opet drugacije i skidaju itd.....
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Igor_sd
          CBC Veteran
          • 23.12.2007
          • 146
          • Smederevo
          • 607 2.2 B tiptronic

Originally posted by Gavra
          Prilicno ima da se skida.
          Pa i nema. Tri torexa odozdo da se otkaci sa jedne strane ona plastika ispod zadnjeg mosta, i tu se centralna sajla otkaci od dve poprecne.
          U kabini ima malo vise torexa, skine se samo ona plastika izmedju sedista (ne cela konzola) koja pokriva od pepeljare do radija, i tu se sajla otkaci sa rucice i izvadi splenta buzira. Na sajlu privezes zicu (kanap ili sl.) izvuces je dole (kanap ide za njom) a onda novu vezes i kanapom izvuces nazad.
          Inace je i majstor kukao i `vatao se za glavu sta sve treba da se skida, dok ga nisam ubedio da pokusamo ovako. Na kraju nije mogao da sakrije srecu sto je badava kupio zanat i nije hteo da naplati. Kaze:"Casti nesto da me ne bije maler sto radim dzabe."

Comment

Working...
          X