Problem sa kocnicama - 307

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nixo
    CBC Početnik
    • 08.07.2009
    • 6
    • beograd

Problem sa kocnicama - 307

Danas pri brzini od oko 80 km/h pritisnuo sam kocnicu i koliko sam mogao da zakljucim poceli su samo zadnji tockovi da koce i da skripe zadnje gume, prednje kocnice kao da su otkazale. Zapisatao je kompjuter i upalila se sva 4 migavca. Jedva sam ukocio, sreca pa je auto ispred mene bio dovoljno daleko inace bi ga udario. Kasnije sam nastavio da vozim sporije oko 50km/h i auto je cini mi se normalno kocio. Nisam smeo da vozim brze do kuce.

Inace plocice mi ne grebu o disk, ne znam sta bi ovo moglo da bude, usled cega su otkazale kocnice? Da li je mozda do plocica ili neceg drugog? Mislim da bi cuo da plocice grebu, zaista ne znam....ne smem da vozim auto.
  • DJORDJEVIC
    CBC Član
    • 11.08.2007
    • 80
    • Mladenovac

Re: Problem sa kocnicama - 307

Pogledaj da nije slucajno puklo neko crevo.

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Originally posted by nixo
      Danas pri brzini od oko 80 km/h pritisnuo sam kocnicu i koliko sam mogao da zakljucim poceli su samo zadnji tockovi da koce i da skripe zadnje gume, prednje kocnice kao da su otkazale. Zapisatao je kompjuter i upalila se sva 4 migavca. Jedva sam ukocio, sreca pa je auto ispred mene bio dovoljno daleko inace bi ga udario. Kasnije sam nastavio da vozim sporije oko 50km/h i auto je cini mi se normalno kocio. Nisam smeo da vozim brze do kuce.

Inace plocice mi ne grebu o disk, ne znam sta bi ovo moglo da bude, usled cega su otkazale kocnice? Da li je mozda do plocica ili neceg drugog? Mislim da bi cuo da plocice grebu, zaista ne znam....ne smem da vozim auto.
      Pa posto je zapistao i upalili se migavci ocigledno je zabelezio neku gresku. Pravac na dijagnostiku na ocitavanje greske..
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Nisu ti otkazale kocnice nego si prevario ABS(verovatno).....a to sto je pistalo je fabricki ugradjeno da kada se stisne kocnica vise od 30% automatski se podrazumeva kao iznenadno kocenje i pale se 4 migavca da das do znanja ostalima iza tebe na opasnost.

Idi ujutro na tehnicki i neka ti iz mere snagu kocnica na valjcima ako je sve OK ,trazi problem u gumama i ABS sistemu
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• nixo
          CBC Početnik
          • 08.07.2009
          • 6
          • beograd

jel postoji mogucnost da su u pitanju disk plocice ?

Comment

• Yuguar
            CBC Član
            • 24.10.2009
            • 23
            • Beograd

Vec receno , zamoli da ti na tehnickom izmere silu kocenja. Nisu plocice cuo bi nesto pre toga. Glavni kocioni ili abs komp, pumpa, releji ukoliko si u tom trenutku pod nogom osetio rad abs pumpe(kao da ti pedala uzvraca udarac )

PS

Postovanje kolega Gavro ,

Kako mislite prevario ABS ? Da se palila pumpa i odbijala kocenje prednjih kocio bi i dalje barem nesto...deluje mi suludo da je moguca takva greska da "pomisli" da su oba tocka u blokadi i da pumpa skroz iskljuci kocenje oba tocka a pozadi dozvoli blokadu...znaci ono il radi il ne radi....ne znam kakav je na pezou abs al zar to nije tehnicki nemoguce..tj failsafe mora postojati i u slucaju nadrogiranog kompjutera. Ja do sada takve slucajeve nisam sretao a da se ne pale svakakve lampice po tabli...

Comment

• Gavra
              CBC Senator XXL
              • 06.03.2008
              • 2031
              • Beograd

Lepo,prekasno stisnuo kocnicu i dok je ABS radio na zadnjim tockovima da odrzi pravac on se toliko uplasio da posle nije ni obratio paznju sta se desava

ABS je svoj deo na autu uradio kao i adrenalin na vozacu....
              Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875
                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Ne znam da li ti je to prvi auto sa ABS-om ili tek skoro kupio 307, ali mislim da ti je sa autom sve OK, trazi gresku u sebi. Isti slucaj, kada sam kupio drugi auto, sednem vozikam on koci super bas sve lepo i onda pocnes da malo brze vozis i ne obracas paznju bas zbog tih dobrih kocnica, ali fizika je neumoljiva dodjes do kriticne situacije nagazis kad ono nesto tup-tup-tup niti da skripne niti bilo sta. Kazes majku mu kako lose koci. Ne koci lose vec si se precenio, a meni je jako odvratan osecaj kada nagazim pedalu do kraja a ona skakuce, mislim zbuni me u trenutku. Navikni se malo, i koci na vreme.
                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• nixo
                  CBC Početnik
                  • 08.07.2009
                  • 6
                  • beograd

Originally posted by Dzoni_mkv
                  Ne znam da li ti je to prvi auto sa ABS-om ili tek skoro kupio 307, ali mislim da ti je sa autom sve OK, trazi gresku u sebi. Isti slucaj, kada sam kupio drugi auto, sednem vozikam on koci super bas sve lepo i onda pocnes da malo brze vozis i ne obracas paznju bas zbog tih dobrih kocnica, ali fizika je neumoljiva dodjes do kriticne situacije nagazis kad ono nesto tup-tup-tup niti da skripne niti bilo sta. Kazes majku mu kako lose koci. Ne koci lose vec si se precenio, a meni je jako odvratan osecaj kada nagazim pedalu do kraja a ona skakuce, mislim zbuni me u trenutku. Navikni se malo, i koci na vreme.

Ma imam ja taj auto nekoliko god i pre njega sam vozio automobil sa Abs-om. Znam dobro svoj auto kad kako moze da ukoci, sigurno nije do mene, jednostavno "otkazala" je prednja kocnica, desi se nekad da precenim ali znam kako mi onda koci abs, nikada mi ni u jednoj "kriticnoj" situaciji nije upalio sva 4 migavca kao sada i da mi skripe zadnje guume. Nisam imao vremena danas da idem na tehnicki ili kod majstora, icicu za koji dan, malo sam provozao auto u kraju i isprobao kocnice na nekoj normalnoj brzini od oko 50km/h i normalno koci. Ali ne smem da zanemarim to sto mi se desilo, jer sam zaista imao srecu sto je auto ispred mene bio dovoljno daleko pa ga nisam udario. Cudno mi je sto sada normalno koci, probacu i pri malo vecoj brzini negde da vidim kako reaguje.

Hteo sam samo da vidim sta mislite sta je u pitanju, da znam sta me sve ceka....hvala na odgovorima.

Comment

• b_samardzic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2005
                    • 1557
                    • Smederevo

Da su blokirali samo zadnji a prednji da nisu kocili tesko bi odrzao pravac vozila sa 80 na sat.
                    Ako je bio mokar asvalt desava se da je na pojedinim mestima klizav kao led.
                    ABS ti je verovatno odrzao vozilo na pravcu.

Comment

Working...
                    X