Renault Laguna, imao udes, potrebni delovi

Collapse
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Herco
    CBC Početnik
    • 17.01.2010
    • 1
    • trebinje

Re: Renault Laguna, imao udes, potrebni delovi

pozdrav svima, novi sam na forumu. Procitao sam se sto ste predhodno napisali da bi se pomoglo u markovom slucaju. Takodje je nesretan slucaj u pitanju. Juce sam mojim golfom 2. ogrebao desnu stranu lagune 2006g, limuzina. Ostetio sam desni blatobran, plastika je malo kvrcnula ali je citava, vrata su takodje udubljena i skinulo se malo boje, dok su retrovizor i zabnja vrata neosjetno ogrebani tj samo povrsinski sloj boje je skinut. "strucnjak" je procijenio da je steta 500km tj 250eura. Ja sam stvarno laik i ne znam tacno sta je sve potrebno da ovo auto izgleda kao sto je prije udesa. Zamolio bih nekoga od vas da mi samo pokusa procijeniti stetu, ovako "od oka", bar da bih bio "miran"..takodje je ovaj isti srtucnjak rekao da je vrata tesko popraviti tj da treba sve rastaviti i da je komplikovano spojiti plastiku i da kasnije treba farbati (izadje skoro kao polovna vrata koja su u BIH 350km tj 175eura..?????

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Ako je procenitelj iz osiguravajuce kuce procenio stetu na 250eur da sam na tvom mestu ja bih lepo bio u najmanju ruku srecan. Kad kazes blatobran jer mislis na krilo!? krila su od plastike i mogu da se krpe, branik isto, vrata zadnja ako ogrebotina nije duboka mogu da se poliraju, ako jeste moraju da se farbaju. prednja koja su ulubljena moraju da se skidaju i rastavljaju da bi se nekako ispravila (ako uopste i mogu) i da se posle farbaju. Takodje u velikoj meri cena opravke zavisi i od samog servisera/limara tako da i to uzmi u obzir. Naravno kvalitet mora biti na zadovoljavajucem nivou.

Comment

• annaBG
        CBC Član
        • 27.09.2009
        • 27
        • Beograd

Sta si na kraju uradio?
        Iskreno mislim da nema potrebe kupovati novi branik,sve se to zakrpi.Skupi su delovi,njih kupuj ako bas moras.
        Tako sam i ja mislila da uzmem novi branik za Clia,ali kada sam cula cenu,brzo sam odustala...Kod nas se krpi preko zakrpe,xexex,sta ces

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Na kraju je tako i bilo. Branik kao nov, nista se ne poznaje, a majstor mi rece da ni farba nece pucati na mestu gde je krpljen. Far sam kupio polovan, a cak mogu reci da je bolji od onog sto sam imao pre njega, a takodje krpljeno je i krilo. Sve u svemu u jedno su me uverili, a to je da osim sto vizuelno izgleda kao novo, ako je dobro uradjeno isti je kvalitet povrsine i materijala kao kad bi se kupilo novo.

Comment

• annaBG
            CBC Član
            • 27.09.2009
            • 27
            • Beograd

Ja sam imala slicno cukanje,ali mozda je moje izgledalo lopse,jer su krupni delovi plastike otpali,krupni komadi.Nastradao mi far-njega sam zamenila,kupila nov,krilo-njega sam htela da lepim,ali jedan majstor mi savetovao da ipak uzmem novo,jer kaze moze neko da se nasloni,pa da pukne,a branik sam lepila....kod jednog loseg majstora...Nalazi se na Vilinim vodama,aj sada da ga ne imenujem .
            Naneli su previse gita,ofarbali ga fuserski ,pa sam reklamirala,onda blatobrane naopacke stavili itd...
            I pre neki dan,covek se isparkirava,jedva me dodirne i branik odeeeee...tj.farba-odpadala je u KOMADIMA.
            Inace nemam nesto srece sa plasticarima,farbarima,pa posalji mi na p.m.tog majstora,jer vidim da si zadovoljan ili ovde postavi reklamu,jos bolje,samo ako sme

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Imas pp

Sto se tice plastike ciji na primer delofi fale, pogotovo krajevi/spicevi i tamo gde ima ostrig uglova ona se ne krpi. Razlog je upravo taj koji si navela da se moze desiti da se neko nasloni i da bas tu pukne. Znaci moras imati sve delove, koji se posle sklope kao puzzle, a zazor i pukotine izmedju njih se krpe, pa se onda sve to lepo obradi i prefarba. Ako je majstor umetnik u svom zanatu nista se ne primecuje.

Comment

• annaBG
                CBC Član
                • 27.09.2009
                • 27
                • Beograd

Znas moju muku sa losim plasticarima i lakerima -treba naci takvog umetnika

Comment

Working...